Στεγάνωση ταρατσών

taratsa karapiperis aigio

Περιγραφή

Στεγάνωση ταρατσών

Η στεγανοποίηση μιας ταράτσας είναι ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση, καθώς η υγρασία μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε βάθος χρόνου. Τα στάσιμα ύδατα θα προσβάλουν τα ευπαθή σημεία της κατασκευής, με αποτέλεσμα να αρχίσει η διάβρωση τους.Επιπρόσθετα η υγρασία θα εισχωρήσει στα εσωτερικά σημεία, αφήνοντας έντονα σημάδια στην οροφή αλλά και στα τοιχώματα. Αρχικά καθαρίζουμε και επισκευάζουμε το υπόστρωμα και τους αρμούς, έπειτα ασταρώνουμε την επιφάνεια και κατόπιν εφαρμόζουμε το αντίστοιχο στεγανωτικό προϊόν που αρμόζει στην περίπτωσή σας.

Προετοιμασία – Επισκευή υποστρώματος

WRM 525
WRM 525 Επισκευαστικό ινοπλισμένο κονίαμα υψηλών αντοχών R4 Επισκευαστικό ινοπλισμένο τσιμεντοκονίαμα υψηλών αντοχών για σκυρόδεμα, ενός συστατικού, τύπου PC4, βάση ΕΝ 1504-3. Εφαρμογή: Κατάλληλο για επισκευές και δομικές ενισχύσεις ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων (της τάξης των 45MPa) σε στοιχεία σκυροδέματος.
Εφαρμόζεται σε πάχος έως 40 mm ανά στρώση,με μυστρί ή εκτόξευση.
Κατανάλωση: Περίπου 17-18 kg/m²/cm πάχος στρώσης.
ELASTO PU 600ml
ELASTO PU Πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη Πολυουρεθανική σφραγιστική μαστίχη ενός συστατικού, χωρίς διαλύτες. Παρουσιάζει εξαιρετικήπρόσφυση σε όλα τα οικοδομικά υλικά, σφραγίζοντας αρμούς που απαιτούν υψηλή ελαστικότητα. Για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Εφαρμογή: Κατάλληλη για στεγανοποίηση και για κατασκευή αρμών διαστολής σε μπετόν, ξύλο, μέταλλο, κουφώματα από αλουμίνιο ή PVC και τοιχοποιϊα
Απόχρωση:Λευκή, γκρι.
GLX 292_20+5kg_RGB
GLX 292 FLEX PRIM Ακρυλικό αστάρι υψηλής διείσδυσης Έτοιμο προς χρήση, ακρυλικό μικρονιζέ αστάρι νερού με μεγάλη ικανότητα διείσδυσης.
Εφαρμογή: Ιδανικό για την προετοιμασία κάθε νέας ή παλαιάς πορώδους επιφάνειας όπως σοβάς, τούβλα, μπετόν, σπατουλαριστοί τοίχοι κ.λπ. Με τον
τρόπο αυτό δημιουργεί γέφυρες πρόσφυσης για ακρυλικούς σοβάδες, χρώματα νερού, κονιάματα, κόλλες πλακιδίων, ακρυλικά και τσιμεντοειδή στεγανωτικά επαλειφόμενα κ.λπ.
Κατανάλωση: 50-70 g/m² ανά στρώση.
STATUS dur
STATUS DUR Αδιάβροχο αστάρι διαλύτου Διαφανές, αδιάβροχο, ακρυλικό υπόστρωμα διαλύτου. Εμποτίζει τις επιφάνειες και τις αδιαβροχοποιεί ενώ τους επιτρέπει να αναπνέουν. Αποτελεί την καλύτερη προεργασία πριν από το βάψιμο με πλαστικά, ακρυλικά, Relief, τσιμεντοχρώματα ή μονωτικά.
Εφαρμογή: Ιδανικό για την προετοιμασία κάθε νέας ή παλαιάς πορώδους επιφάνειας όπως σοβάς, τούβλα, μπετόν, σπατουλαριστοί τοίχοι κ.λπ.
Εξαιρετική επίσης λύση για επιφάνειες βαμμένες με κόλλα, ασβέστη ή κακής ποιότητας παλιά χρώματα.
Κατανάλωση: 12-14 m²/L

Στεγανοποίηση με ελαστομερές

FLX_380_ROOF_SEALER
FLX 380 ROOF SEALER Ελαστομερές μονωτικό υλικό Επαλειφόμενο, μεγάλης ελαστικότητας ακρυλικό γαλάκτωμα ενός συστατικού. Χάρη στη λευκή του απόχρωση προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη μετάδοση της θερμότητας στο εσωτερικό των κτιρίων.
Εφαρμογή: Κατάλληλο για στεγανοποίηση ταρατσών, δωμάτων, μπαλκονιών, γωνιών κ.ά. Επίσης χρησιμοποιείται για το γέμισμα λεπτών ρωγμών και ενώσεων πλακών πλάτους μέχρι 1 mm σε επιφάνειες που παρουσιάζουν συστολοδιαστολές και δονήσεις.
Κατανάλωση: 1 kg/m² για δύο στρώσεις, ανάλογα με το είδος της επιφάνειας
Απόχρωση: Λευκό, terracotta
FLX 382
FLX 382 PLUS Έτοιμη προς χρήση επαλειφόμενη ελαστική μεμβράνη με ίνες Έτοιμη προς χρήση επαλειφόμενη ελαστική μεμβράνη με ίνες. Είναι μη τοξική και δεν αναπτύσσει μύκητες. Έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία και την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και δεν ξεφλουδίζει. Έχει μεγάλη ελαστικότητα και είναι κατάλληλη για επιφάνειες που παρουσιάζονται συστολοδιαστολές και δονήσεις.
Εφαρμογή: Κατάλληλο για τη στεγανοποίηση ταρατσών,μπαλκονιών, επίπεδων ορόφων, υδρορροών, λουκιών τσιμεντοκονιών, κ.λπ. Επίσης χρησιμοποιείται για τη στεγανοποίηση γωνιών και γέμισμα λεπτών ρωγμών (έως 2 mm), καθώς επίσης και στις ενώσεις πλακών μεγέθους μέχρι 1 mm.
Κατανάλωση: 1,0 – 1,3 kg/m² για δύο στρώσεις, ανάλογα με το είδος της επιφάνειας.
FLX 385 HYBRID
FLX 385 HYBRID Yβριδική, ελαστική μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων χωρίς διαλύτες Υβριδική, ελαστική μεμβράνη στεγανοποίησης δωμάτων νέας τεχνολογίας χωρίς διαλύτες. Έχει μεγάλη αντοχή στην υγρασία, την υπεριώδη ακτινοβολία UV και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Οι επιφάνειες που θα επαλειφθούν με το FLX 385 Hybrid, ανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία λόγω της υψηλής λευκότητας του προϊόντος, περιορίζοντας έτσι την μετάδοση της θερμότητας στο εσωτερικό των κτιρίων.
Εφαρμογή: Κατάλληλο για στεγανοποίηση δωμάτων σε νέες και παλιές κατασκευές και για εφαρμογή σε δώματα για αντοχή σε λιμνάζοντα νερά.Ενδείκνυται για επάλειψη ασφαλτικής μεμβράνης με ή χωρίς ψηφίδα. Εφαρμόζεται πάνω σε σκυρόδεμα, τσιμεντοκονία, τσιμεντόπλακες, πλακάκι, μωσαϊκό και ασφαλτικές μεμβράνες. Είναι επίσης κατάλληλο για εφαρμογή σε επιφάνειες από γυαλί, μέταλλο, γαλβανισμένη λαμαρίνα, ελενίτ, ασφαλτόπανο με επικάλυψη αλουμινίου. Τέλος έχει άριστη πρόσφυση πάνω σε στεγανωτικές στρώσεις πολυουρεθανικής βάσης και θερμομονωτικά πολυουρεθανικά ή πολυκαρβονικά πάνελ.
Κατανάλωση: 0,8-1,5 kg/m², για εφαρμογή σε δύο στρώσεις.

Στεγανοποίηση με πολυουρεθανική μεμβράνη

DESMOFLEX  Polyurethane Νέας γενιάς επαλειφόμενη, πολυουρεθανική, ελαστική μεμβράνη Το DESMOFLEX® Polyurethane αποτελεί το δεύτερο στάδιο του πιο ολοκληρωμένου συστήματος πολυουρεθάνης DESMOFLEX® PU System, που δημιουργήθηκε από τις νεότερες ερευνητικές ανακαλύψεις των εργαστηρίων της THRAKON, για να προσφέρει την απόλυτη και μακράς διάρκειας στεγάνωση. Το σύστημα DESMOFLEX® PU παράγει μια ιδιαίτερα υδρόφοβη μεμβράνη που προστατεύει, στεγανώνει και παρέχει εξαιρετική αντίσταση στις καιρικές συνθήκες. Η αποκλειστική τεχνολογία νέας γενιάς «DESMOFLEX®», χαρίζει στις επιφάνειες υψηλή λευκότητα, διαπερατότητα υδρατμών, άριστη θερμική αντοχή και άριστη πρόσφυση για χρόνια. Συσκευασία: 25kg Κατανάλωση: 1,4-2,4 kg/m² εφαρμοσμένο σε δύο ή τρεις στρώσεις.
KARAPIPERIS MONOSH TARATSA
DESMOFLEX® AQUA Tο DESMOFLEX® AQUA είναι μια υψηλής ποιότητας λευκή, αλειφατική, πολυουρεθανική μεμβράνη νερού ενός συστατικού, κατάλληλη για μακράς διάρκειας στεγάνωση. Η μοναδική του σύνθεση σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει μια ενιαία, ελαστική, υδρόφοβη μεμβράνη που καλύπτει πλήρως τριχοειδή και ρωγμές έως 2mm. Παρέχει υψηλή προστασία από την υγρασία (κατάλληλο για επιφάνειες με στάσιμα ύδατα),με πολύ υψηλές αντοχές στις υπεριώδης ακτίνες του ηλίου (UV) και στην μηχανική καταπόνηση. Μετά την εφαρμογή, η επιφάνεια παραμένει βατή και ανθεκτική σε στάσιμα νερά, διατηρώντας την υψηλή λευκότητα σε βάθος χρόνου. Απόχρωση: Λευκό     Κατανάλωση: 1,0-1,2 kg/m² (2 στρώσεις)
ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΘΡΑΚΩΝ PRIMER
DESMOFLEX® Epoxy Primer Πρωτοποριακής τεχνολογίας εποξειδικό αστάρι νερού 2-συστατικών Το DESMOFLEX® Epoxy Primer αποτελεί το πρώτο στάδιο του πιο ολοκληρωμένου συστήματος πολυουρεθάνης DESMOFLEX® PU System, που δημιουργήθηκε από τις νεότερες ερευνητικές ανακαλύψεις των εργαστηρίων της THRAKON, για να προσφέρει την απόλυτη και μακράς διάρκειας στεγάνωση. Το σύστημα DESMOFLEX® PU παράγει μια ιδιαίτερα υδρόφοβη μεμβράνη που προστατεύει, στεγανώνει και παρέχει εξαιρετική αντίσταση στις καιρικές συνθήκες. Η αποκλειστική τεχνολογία νέας γενιάς «DESMOFLEX®», χαρίζει στις επιφάνειες υψηλή λευκότητα, διαπερατότητα υδρατμών, άριστη θερμική αντοχή και άριστη πρόσφυση για χρόνια. Κατανάλωση: 100-200 gr/m² εφαρμοσμένο σε μία στρώση. Η κατανάλωση αυτή βασίζεται σε επίστρωση με ρολό πάνω σε λεία επιφάνεια σε κανονικές συνθήκες εργαστηρίου.
ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΘΡΑΚΩΝ DESMOFLEX
DESMOFLEX® Top Coat Τεχνολογικά προηγμένη πολυουρεθανική προστατευτική βαφή 2-συστατικών, υψηλής λευκότητας και γυαλάδας, με αντίσταση σε UV ακτινοβολία Το DESMOFLEX® Top Coat αποτελεί το τρίτο στάδιο του πιο ολοκληρωμένου συστήματος πολυουρεθάνης DESMOFLEX® PU System, που δημιουργήθηκε από τις νεότερες ερευνητικές ανακαλύψεις των εργαστηρίων της THRAKON, για να προσφέρει την απόλυτη και μακράς διάρκειας στεγάνωση. Το σύστημα DESMOFLEX® PU παράγει μια ιδιαίτερα υδρόφοβη μεμβράνη που προστατεύει, στεγανώνει και παρέχει εξαιρετική αντίσταση στις καιρικές συνθήκες. Η αποκλειστική τεχνολογία νέας γενιάς «DESMOFLEX®», χαρίζει στις επιφάνειες υψηλή λευκότητα, διαπερατότητα υδρατμών, άριστη θερμική αντοχή και άριστη πρόσφυση για χρόνια. Απόχρωση: Λευκό  Κατανάλωση: 120-250gr/m² ανά στρώση
FLX 390 PU-PRIMER
FLX 390 PU PRIMER Διαφανές εποξειδικό αστάρι (2Κ) για μη απορροφητικές επιφάνειες Aστάρι νερού, βαθιάς διείσδυσης, δύο συστατικών. Χρησιμοποιείται πριν την τοποθέτηση FLX 390 – PU. Παρέχει δυνατή πρόσφυση σε μη απορροφητικά υποστρώματα, μεγάλη αντοχή στις μηχανικές καταπονήσεις, στην τριβή καθώς και σε κοινά χημικά και απορρυπαντικά.
Εφαρμογή: Κατάλληλο για στεγανοποίηση δωμάτων σε νέες και παλιές κατασκευές και για εφαρμογή σε δώματα για αντοχή σε λιμνάζοντα νερά. Μέρος του πολυουρεθανικού συστήματος στεγάνωσης FLX 390 της THRAKON.
Κατανάλωση: 0,2 kg/m2 σε μία στρώση.
Συσκευασία: Δοχεία 20kg (15A+5B), 4kg (3A+1B)
FLX 390-PU
FLX 390 PU Ελαστική επαλειφόμενη πολυουρεθανική μεμβράνη (1Κ) Επαλειφόμενη, ελαστική μεμβράνη (ελαστικότητα > 800%) πολυουρεθανικής βάσεως ενός συστατικού που χρησιμοποιείται για μακροχρόνια στεγάνωση.
Χρόνος Ζωής: 10 έτη.
Χρήσεις: στεγάνωση ταρατσών και δωμάτων, μπαλκονιών και βεραντών, ζαρντινιέρων και πατεριών, κάτω από πλακόστρωση σε μπαλκόνια, μπάνια, κουζίνες, πισίνες, κ.λπ., προστασία του θερμομονωτικού αφρού πολυουρεθάνης. Βατότητα P3.
Εφαρμογή: Κατάλληλο για στεγανοποίηση δωμάτων σε νέες και παλιές κατασκευές και για εφαρμογή σε δώματα για αντοχή σε λιμνάζοντα νερά. Μέρος του πολυουρεθανικού συστήματος στεγάνωσης FLX 390 της THRAKON.
Απόχρωση: Λευκό
Κατανάλωση: 1,3-1,8 kg/m² εφαρμοσμένο σε δύο ή τρεις στρώσεις.
FLX 390 PU-TOPCOAT
FLX 390 TOP COAT Ελαστική αλειφατική πολυουρεθανική μεμβράνη (1Κ) Eλαστική βαφή, ενός συστατικού, αλειφατικής πολυουρεθανικής βάσεως που χρησιμοποιείται για μακροχρόνια προστασία της στεγανωτικής μεμβράνης από τις καιρικές συνθήκες. Δεν κιτρινίζει, δεν κιμωλιώνει επιφανειακά, δεν υδρολύεται ενώ παρέχει μεγάλη υδροφοβία, αντοχή στον ήλιο και στον πάγο. Παρέχει εξαιρετική αντοχή στον ήλιο και διατηρεί τις μηχανικές του ιδιότητες μέσω τεχνητής γήρανσης. Βατότητα P4.
Εφαρμογή: Κατάλληλο για στεγανοποίηση δωμάτων σε νέες και παλιές κατασκευές και για εφαρμογή σε δώματα για αντοχή σε λιμνάζοντα νερά. Μέρος του πολυουρεθανικού συστήματος στεγάνωσης FLX 390 της THRAKON.
Απόχρωση: Λευκό
Κατανάλωση: 120-150 g/m² εφαρμοσμένο σε δύο ή τρεις στρώσεις.

Στεγανοποίηση με ασφαλτόπανο

BITU Primer-5kg_3D_CMYK
THRAKON Bitu-Primer Ασφαλτικό Βερνίκι Ασφαλτικό βερνίκι με βάση ειδική άσφαλτο και διαλύτες. Η μεμβράνη που δημιουργείται μετά από την εξάτμιση του διαλύτη δεν προσβάλλεται από αραιά οξέα ή βάσεις και διάφορα χημικά διαβρωτικά υγρά.
Καραπιπέρης Αίγιο μόνωση ασφαλτική μαστίχηΑσφαλτική μαστίχη. Είναι σφραγιστικό υλικό με μεγάλη ελαστικότητα και πρόσφυση, που χρησιμοποιείται σε κάθε είδους αρμούς για σφράγιση όπως επίσης και σε τριχοειδείς ρωγμές καθώς και για σφράγιση επικολλημένων ασφαλτόπανων κάθε τύπου (ψηφίδα, σκέτο, αλουμίνιο κ.λ.π.).
Είναι ιδεώδες σφραγιστικό και συγκολλητικό υλικό για τα τελειώματα των αφαλτόπανων στα στηθαία της ταράτσας, στις υδρορροές κ.λ.π. Επίσης είναι κατάλληλη για γενικές εφαρμογές συγκολλήσεων και σφραγίσεων στις ενώσεις των ασφαλτόπανων, για επισκευές σε τυχόν φθορές ή ζημιές που υπάρχουν στις επιφάνειες φθαρμένων ασφαλτόπανων. Είναι υλικό πολύ αποτελεσματικό που εφαρμόζεται συνήθως με σπάτουλα εν ψυχρώ χωρίς τη χρήση φλόγιστρου.
.
.
.
.
Bitu_Coat_3d_CMYK
THRAKON Bitu-Coat Ασφαλτικό Γαλάκτωμα Ασφαλτικό υδατοδιαλυτό γαλάκτωμα χρώματος σε μορφή πολτού. Παρασκευάζεται από άσφαλτο και νερό σε συνδυασμό με ειδικά πρόσθετα. Η μεμβράνη που δημιουργείται μετά από την εξάτμιση του νερού δεν προσβάλλεται από αραιά οξέα ή βάσεις και διάφορα χημικά διαβρωτικά υγρά.
BITU-FELT 1
Ασφαλτόπανο  Ασφαλτική, πλαστομερής στεγανωτική μεμβράνη της οποίας το ασφαλτικό μίγμα αποτελείται από άσφαλτο διυλιστηρίου και θερμοπλαστικά πολυμερή (IPP, APP). Η μεμβράνη έχει σαν οπλισμό υαλοπίλημα και σαν άνω επικάλυψη φίλμ πολυαιθυλενίου. Η κάτω επιφάνεια καλύπτεται από φίλμ πολυαιθυλενίου κατάλληλο για χρήση φλογίστρου.
Βάρος: 3,0 kg/m², 4,0 kg/m², 4,5 kg/m².
BITU-FELT 2
Ασφαλτόπανο ψηφίδα Ασφαλτική, πλαστομερής, στεγανωτική μεμβράνη της οποίας το ασφαλτικό μίγμα αποτελείται από άσφαλτο διυλιστηρίου και θερμοπλαστικά πολυμερή (IPP, APP). Η μεμβράνη έχει σαν οπλισμό μη υφαντό πολυεστέρα και σαν άνω επικάλυψη ορυκτή ψηφίδα. Η κάτω επιφάνεια καλύπτεται από φίλμ πολυαιθυλενίουκατάλληλο για χρήση φλογίστρου. Χρώμα ψηφίδας γκρί – κόκκινο – λευκό
Βάρος: 4,0 kg/m², 4,5 kg/m².
BITU-FELT 3
Ασφαλτόπανο αλουμίνιο Ασφαλτική, ελαστομερής, στεγανωτική μεμβράνη,υψηλής ποιότητας, της οποίας το ασφαλτικό μίγμα αποτελείται από άσφαλτο διυλιστηρίου και ελαστομερή (SBS). Η μεμβράνη έχει σαν οπλισμό μη υφαντό πολυεστέρα και σαν άνω επικάλυψη φύλλο αλουμινίου. Η κάτω επιφάνεια καλύπτεται από φιλμ πολυαιθυλενίου κατάλληλο για χρήση φλογίστρου.
Βάρος: 4,0 kg/m², 4,5 kg/m².
Scroll to Top