VYZANTINA

Περιγραφή

 Κεραμίδια

Κεραμίδια ρωμαϊκού, ολλανδικού, γαλλικό τύπου καθώς και τσιμεντοκεράμιδα απο όλες τις μεγάλες βιομηχανίες κεραμοποιϊας. Φιλικά προς το περιβάλλον, διαχρονικά, με αντοχή στο χρόνο αλλά και στον παγετό (τσιμεντοκεράμιδα), και έχοντας παράλληλα θερμομονωτικές ιδιότητες, τα κεραμίδια αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της στέγης.

Η ΕΒΕΞ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ αποθηκεύει στις εγκαταστάσεις της, πλήρη γκάμα των διαφόρων τύπων και χρωμάτων κεραμιδιών, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να καλύψει άμεσα τις ανάγκες σας.

Κεραμίδια Ρωμαϊκά

κεραμίδια ρωμαϊκα
Ρωμαϊκά γκρί  Διαστάσεις:42,5×28,3cm  Βάρος/τεμ.: 3800 gr Τεμ./m2: 13

Ρωμαϊκά καφέ Διαστάσεις: 42×27,3 cm Βάρος/τεμ.: 3850 gr Τεμ./m2: 13

Ρωμαϊκά κόκκινα Διαστάσεις: 42×27,3 cm Βάρος/τεμ.: 3850 gr Τεμ./m2: 13

Ρωμαϊκά Μπεζ Διαστάσεις: 42,5×28 cm Βάρος/τεμ.: 3800 gr Τεμ./m2: 13

Ρωαμαϊκά Ροζ Διαστάσεις: 42×27,5 cm Βάρος/τεμ.: 3800 gr Τεμ./m2: 13

Κεραμίδια Γαλλικά

Γαλλικά Κόκκινα Διαστάσεις: 41×26,5 cm Βάρος/τεμ.: 3200 gr Τεμ./m²: 13

Γαλλικά Μπέζ Διαστάσεις: 41×26,5 cm Βάρος/τεμ.: 3200 gr Τεμ./m²: 13

Γαλλικά Μπεζ – Ροζ Διαστάσεις: 41×26,5 cm Βάρος/τεμ.: 3200 gr Τεμ./m²: 13

Κεραμίδια Ολλανδικά

Ολλανδικά Κόκκινα Διαστάσεις: 42×25 cm Βάρος/τεμ.: 3000 gr Τεμ./m²: 14

Ολλανδικά Μπεζ Διαστάσεις: 42,5×25,5 cm Βάρος/τεμ.: 2950 gr Τεμ./mm²: 14

Κεραμίδια Βυζαντινά

κεραμίδια βυζαντινά
Τα βυζαντινά κεραμίδια, είναι τα παραδοσιακά κεραμίδια καπάκι-λούκι (κεραμίδια παλιού τύπου). Χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά κυρίως σε διατηρητέα ή παραδοσιακά κτίρια, μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παλιές εκκλησίες κλπ. Παράγονται κυρίως σε χρώμα κόκκινο, μπεζ ή δίχρωμα κόκκινα-μπεζ κλπ. Απαιτούνται 28-30 κεραμίδια ανά μ2 στέγης.
Συνήθως τοποθετούνται κολλητά επάνω σε ασφαλτόπανο με ψηφίδα, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να μπουν καρφωτά σε καδρόνια.
Λόγω του αυξημένου συνολικού βάρους, απαιτείται παχύτερο πέτσωμα και πιο ενισχυμένη ξυλεία στη στέγη.

Κορφιάδες

Διαστάσεις: 42x21cm ​Βάρος/τεμ.: 2800 gr Τεμ./m: 3

Χρώματα: κόκκινο – μπεζ – καφέ – ροζ

Ακροκέραμα

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΑΙΓΙΟ ΑΚΡΑΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΜΑ ΣΤΕΓΗ ΣΚΕΠΗ

Διαθέτουμε ετοιμοπαράδοτα κεραμικά ακροκέραμα από πηλό σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Τα ακροκέραμα έχουν φυσικό χρώμα κεραμιδί (TERACOTA) καθώς και χρώμα μπεζ – ώχρα. Υπάρχουν ακροκέραμα σε πολλά παραδοσιακά σχέδια.

Τσιμεντοκεράμιδα ΒΙΟΜΠΛΟΚ

Κόκκινα Διαστάσεις: 33 x 42 cm Βάρος: 4000 gr Τεμ / m2: 9

Γκρί Διαστάσεις: 33×42 cm Βάρος/τεμ.: 4000 gr Τεμ./m2: 9

λευκό βιομπλόκ κεραμύδι
Λευκά Διαστάσεις: 33 x 42 cm Βάρος: 4000 gr Τεμ / m2: 9

καφέ βιομπλόκ κεραμύδι
Καφέ Διαστάσεις: 33 x 42 cm Βάρος: 4000 gr Τεμ / m2: 9

δίχρωμο βιομπλόκ κεραμύδι
Δίχρωμο Διαστάσεις: 33 x 42 cm Βάρος: 4000 gr Τεμ / m2: 9

Επίσης τα τσιμεντοκεράμιδα ΒΙΟΜΠΛΟΚ παράγονται και σε πολλά άλλα χρώματα όπως κόκκινο – μαύρο – καφέ – κίτρινο – πράσινο – μπλέ – βυσσινί – δίχρωμο καφέ/κεραμιδί – δίχρωμο λευκό / σομον – δίχρωμο κίτρινο/κεραμιδί – λευκό – χρώμα χαλκού. Στα χρώματα αυτά παράγονται και όλα τα εξαρτήματα και ειδικά τεμάχια

Εξαρτήματα

Τρίων Δρόμων

Καβαλάρης Κορυφή

Κεραμίδι Εξαερισμού

Κεραμίδι Αποχέτευσης Κεραία

Τεσσάρων Δρόμων

Πλάγιο Κεραμίδι

Επισμαλτωμένα – χρωματιστά κεραμίδια

Η ανάμειξη χώματος, νερού, αέρα και φωτιάς γεννά ένα προϊόν απόλυτα φυσικό και ταυτόχρονα απόλυτα σύγχρονο! Οι πρώτοι φιλόσοφοι της κλασικής Ελλάδας διεμήνυαν τα αποτελέσματα του συνδυασμού των βασικών στοιχείων της φύσης, τα οποία δίνουν οντότητα και μακροζωία σε όλα τα υλικά.
Τα κεραμίδια από πηλό, οι «πλινθοκέραμοι», είναι ένα φυσικό προϊόν υψηλής αισθητικής και αρμονίας χωρίς βλαβερές συνέπειες. Θωρακίζουν το κτίριο έναντι των καιρικών φαινομένων και το ανυψώνουν αισθητικά σε απόλυτη αρμονία με τη φύση.
Όλοι οι τύποι κεραμιδιών είναι σχεδιασμένοι για άψογη λειτουργικότητα, τέλεια εφαρμογή και ευκολία στην τοποθέτηση. Η χρήση της τελειότερης τεχνολογίας στον τομέα της κεραμοποιίας και ο ηλεκτρονικός ποιοτικός έλεγχος της παραγωγής σε όλα τα στάδια αποτελούν εγγύηση ποιότητας, εγγύηση για κεραμίδια απόλυτης χρωματικής ομοιομορφίας και υψηλής αισθητικής.
EPISMALTOMENA-karapiperis-aigio

Χρώμα κεραμιδιών σε σκόνη

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΣΤΕΓΗ ΧΡΩΜΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΝ ΑΙΓΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στην επιχείρησή μας υπάρχει ετοιμοπαράδοτο χρώμα κεραμιδιών σε σκόνη σε αποχρώσεις χρωμάτων κεραμιδί, ώχρα, μπεζ, καφέ κλπ σε συσκευασία 1kg και 5kg.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης σε λίγες ημέρες χρώματος κεραμιδιών σε σκόνη σε χρώματα μαύρο, μπλε, πράσινο, γραφίτης, λουλάκι, όμπρα, σιένα κλπ οξείδια σιδήρου – τσιμεντοχρώματα.

Το χρώμα κεραμιδιών σε σκόνη αναμειγνύεται με την τσιμεντολάσπη (κονίαμα) που χρησιμοποιείται για την συγκόλληση των κορφιάδων της στέγης προκειμένου να μην υπάρχει χρωματική διαφορά στην στέγη μεταξύ του τσιμεντοκονιάματος (τσιμεντολάσπης) που έχουν συγκολληθεί οι κορφιάδες, με το χρώμα των κεραμιδιών και των κορφιάδων της στέγης.

Το χρώμα κεραμιδιών σε σκόνη χρησιμοποιείται τόσο σε έτοιμους σοβάδες σε σακιά όσο και σε συμβατικούς σοβάδες προκειμένου αν επιθυμούμε να γίνουν οι σοβάδες έγχρωμοι. Η σκόνη αυτή αναμειγνύεται σε σταθερή αναλογία με κάθε σακί έτοιμου σοβά (επιχρίσματος) 25kg ή 40kg έτσι ώστε να έχουμε σταθερά το ίδιο χρώμα σε όλη την επιφάνεια που θέλουμε να σοβατίσουμε.

Ασφαλτικά κεραμίδια

Τα ασφαλτικά κεραμίδια αποτελούν μια υψηλών προδιαγραφών και διαφορετικής αισθητικής προσέγγισης, πρόταση για τη στέγη σας. Το χαμηλό βάρος ανά τετραγωνικό μέτρο σε σύγκριση με τα κεραμίδια, η εξαιρετική αντοχή τους σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες και η ιδιότητά τους να είναι πλήρως απρόσβλητα από τον παγετό, τα καθιστούν ως την ιδανική λύση για τις ορεινές περιοχές. Η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων τους χαρίζουν αισθητική υπεροχή, ενώ η μορφή του υλικού είναι τέτοια που καλύπτει και τις πιο εξεζητημένες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις.
Τα χρώματα που συνήθως είναι διαθέσιμα τα ασφαλτικά κεραμίδια είναι το κόκκινο, το μπεζ, το πράσινο, το γκρι, το καφέ, το μαύρο, το μπλε κλπ, καθώς και ορισμένες διχρωμίες. Λόγω του χαμηλού τους βάρους, χρησιμοποιούνται και σε κατασκευές ή ανακατασκευές στεγών σε παλιά κτίρια, στα οποία δεν επιτρέπεται, να επιβαρύνονται με το αυξημένο βάρος των κεραμιδιών. Τα ασφαλτικά κεραμίδια τοποθετούνται επάνω σε ξύλινο πέτσωμα με ειδική κόλλα και καρφιά πλατυκέφαλα, κατάλληλα για ασφαλτικά κεραμίδια.

κεραμίδια μεταλλικά
Rectangular (παραλληλόγραμμο) Διαστ. φύλλ: 100 x 34 cm

Τraditional (λέπι) Διαστ. φύλλ: 100 x 34 cm

ασφαλτικό καφέ κεραμύδι
Καφέ (λέπι) Διαστ. φύλλ: 100 x 34 cm

ασφαλτικό γκρί κεραμύδι
Γκρί (παραλληλόγραμμο) Διαστ. φύλλ: 100 x 34 cm

ασφαλτικό πράσινο κεραμύδι
Πράσινο (λέπι) Διαστ. φύλλ: 100 x 34 cm

Ασφαλτικά κυμματοειδή φύλλα

ασφαλτικό κυμματοειδές κεραμύδι
Διαστάσεις: 2,00m x 0,95m
Ωφέλιμο πλάτος: 0,85 cm
Βάρος φύλλου: 6,45 kg
Χρώματα : Κεραμιδί, και κατόπιν παραγγελίας Πράσινο, Ασημί
Πάχος: 4mm
Τα χρωματιστά κυματοειδή ασφαλτικά φύλλα ONDULINE, είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε είδος στεγάστρου, καθώς συνδυάζουν το χαμηλό κόστος με την ευκολία στην εφαρμογή, παρέχοντας παράλληλα και εγγυημένη υδατοπροστασία για 15 χρόνια. Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν περιέχουν άσβεστο και είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία. Δεν σκουριάζουν, δεν ξεθωριάζουν και παρέχουν αντι μυκητική προστασία. Επίσης δεν περιέχουν άσβεστο και είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία μας.

Scroll to Top