καραπιπέρης εβεξ αίγιο εφαρμογές πράσινης δόμησης

Στο δεύτερο μέρος του άρθρου μας σχετικά με την Πράσινη Δόμηση, θα δούμε κάποιες λεπτομέρειες στην εφαρμογή της καθώς και συγκεκριμένες εφαρμογές. Να θυμίσουμε ότι με τον όρο Πράσινη δόμηση εννοούμε την χρήση όλων εκείνων των μέσων αλλά και της επιλεγμένης ξυλείας από ελεγμένες για την αειφορία τους πηγές και χώρες.

Η επιλογή της σωστής ξυλείας

Πολύ γνωστά ξύλα, αρίστης ποιότητας κατάλληλα για πολλές χρήσεις που προέρχονται από τα μεγάλα δάση της Αφρικής είναι το ιρόκο, το σίπο, το νιαγκόν, η αμπούρα, το ντουσιέ , η αφρικανική καρυδιά, το νταμπέμα, το αγιούς, το λίμπα-φράκε, το ανιγκρέ-μπάγια,
η μπουμπίγκα, το κόττο, το ζεμπράνο, το σαπέλι, το οκουμέ, το βέγκε, το αζομπέ, το ντιμπετού-μπίμπολο, το ετιμόε, παουρόζα, το τιάμα, το μπέτε-μανσόνια, ο αφρικανικός έβενος, ο παλίσανδρος Μαγαδασκάρης κλπ.

Τα ξύλα αυτά έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες χρήσεων όπως ναυπηγική, σκάλες, πατώματα εσωτερικών χώρων, πόρτες και κουφώματα, δάπεδα ντεκ εξωτερικής χρήσεως, καπλαμάδες, επιπλοποιία, είδη για χώρους πάρκων, για σάουνες κλπ.

μπανγκιραι καραπιπέρης

Από τα δάση της Βορείου Αμερικής (ΗΠΑ και Καναδάς) προέρχονται πολλά και ποιοτικά ξύλα, καταξιωμένα στην αγορά επι δεκαετίες, όπως το λευκό δρυς, το κόκκινο δρυς, το δεσποτάκι, η αμερικάνικη κερασιά, το πιτς πάϊν, το όρεγκον πάϊν, το πόπλαρ, η σφένδαμος, η καρυδιά Αμερικής κλπ.

Τα ξύλα αυτά είναι κατάλληλα για πατώματα, κουφώματα, έπιπλα, πορτάκια, καπλαμάδες, ειδικές ξυλοκατασκευές, διακοσμήσεις, έπιπλα κουζίνας, ντουλάπες κλπ. Είναι ξυλεία που προέρχεται κυρίως από πλατύφυλλα δένδρα που φύονται σε μεγάλες δασικές εκτάσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στην Νότια Αμερική παράγονται μεταξύ άλλων και ξύλα όπως το Ιπε, το γιοτόμπα, το ρόουζγουντ, το ραντιάτα πάϊν, το ταταγιούμπα, το ελιότις πάϊν, το μασαρατούμπα, το ταουάρι κλπ. Τα ξύλα αυτά χρησιμοποιούνται στην επιπλοποιία, σε πάτωμα, δάπεδα εξωτερικού χώρου ντεκ, ξύλα εξωτερικής χρήσης κλπ. Είναι γνωστό ότι όλα τα δένδρα που βρίσκονται σε τροπικές ζώνες, αναπτύσσονται πιο γρήγορα από άλλες κλιματικές ζώνες. Αυτό συμβαίνει γιατί στις τροπικές ζώνες τα δένδρα αναπτύσσονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Από την Ασία, τα πιο γνωστά και χρησιμοποιούμενα ξύλα είναι το Τηκ, το μεράντι, το κέρουινγκ, το μπαλάου, το μπιτανγκόρ, ο ασιατικός έβενος, το κέμπας, το μερμπάου, το μπαγκιράϊ κλπ. Τα ξύλα αυτά χρησιμοποιούνται για εξωτερικά κουφώματα, πατώματα, ντεκ εξωτερικής χρήσης, ναυπηγική, έπιπλα κήπου, πισίνες κλπ.

τάβλα καραπιπέρης αίγιο

Από τις ευρωπαϊκές χώρες είναι πάρα πολλά τα είδη ξύλου που χρησιμοποιούνται όπως η πεύκη, η ελάτη, η ερυθρελάτη, το δρυς, η σημύδα, η καστανιά, η καρυδιά, το φλαμούρι, η οξυά, η σφένδαμος, το δεσποτάκι, η λεύκα, η κερασιά κλπ.

Είναι ξύλα από κωνοφόρα και πλατύφυλλα δένδρα, με πολύ μεγάλο πεδίο εφαρμογών τόσο για εσωτερικές χρήσεις όπως κουφώματα, πόρτες, καπλαμάδες, πατώματα, ξυλεία για στέγες, σκέπαστρα, ντουλάπες, έπιπλα κουζίνας, όσο και για εξωτερική χρήση όπως οικοδομική ξυλεία, πατώματα ντεκ, εξωτερικά κουφώματα, δοκοί, ξυλεία περιφράξεων κλπ.

Ξύλινα πατώματα laminate – ημιμασίφ και μασίφ.

Οι αυστηρές αυτές πιστοποιήσεις για την ξυλεία τηρούνται και από όλες τις σοβαρές βιομηχανίες που παράγουν δάπεδα Λαμινέϊτ και ξύλινα προγυαλισμένα δάπεδα ημιμασίφ και μασίφ. Η TARKETT που είναι ο βασικός προμηθευτής πατωμάτων της εταιρείας μας, έχει σε όλα τα προϊόντα που παράγει, όλες αυτές τις πιστοποιήσεις.

σουιδικό πάνεκ καραπιπέρης εβεξ αίγιο

Εκτός από την άριστη ποιότητα, αντοχή και εφαρμογή που προσφέρουν τα πατώματά της, η TARKETT έχει εναρμονίσει πλήρως την παραγωγή της, με τις πιστοποιήσεις αυτές. Τα ξύλινα ημιμασίφ και laminate δάπεδα, παράγονται από την εταιρεία αυτή με την χρησιμοποίηση πολύ καλής ποιότητας υλικών, με σεβασμό προς το περιβάλλον και τη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της ξυλείας που χρησιμοποιείται στην παραγωγή των ξύλινων δαπέδων, καθώς και όλη η διαδικασία παραγωγής είναι πιστοποιημένα κατά FSC (Forest Stewardship Counsil- Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) και PEFC (Programme for Endorsement of Forest Certification counsil- Πανευρωπαϊκή Δασική Πιστοποίηση), διασφαλίζοντας ότι όλα τα υλικά προέρχονται- μέσω της υπεύθυνης διαχείρισης δασικών πόρων- από ελεγχόμενες πηγές και είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.

Τα laminate και ημιμασίφ δάπεδα της ΤΑRKETT φέρουν επιπλέον και τη γερμανική πιστοποίηση Blue Angel, πληρώντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές στην εξοικονόμηση πόρων, την εξοικονόμηση νερού, τη φιλικότητα προς την ατμόσφαιρα του χώρου εφαρμογής και την υγιεινή.

Μελαμίνες

Εκτός από την ξυλεία, τα ξύλινα και laminate πατώματα, ισχύουν και στις μελαμίνες όλες οι προδιαγραφές και οικολογικές πιστοποιήσεις που προαναφέραμε. Βέβαια, υπάρχουν στις μελαμίνες, επιπλέον και οι σημάνσεις Ε.

Η επιχείρησή μας συνεργάζεται επί πολλές δεκαετίες με την ελληνική βιομηχανία παραγωγής μελαμίνης ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. Έχουμε ετοιμοπαράδοτο στην αποθήκη μας μεγάλο απόθεμα σε ποικιλία τόσο μονόχρωμων αποχρώσεων και έγχρωμων μελαμινών ΑΚΡΙΤΑΣ, όσο και λευκών μελαμινών ΑΚΡΙΤΑΣ, σε πάχη 6χιλ – 8χιλ.-16χιλ. -18χιλ.- 25χιλ. διαστάσεως 366Χ183.

Η βιομηχανία μελαμίνης ΑΚΡΙΤΑΣ είναι πρωτοπόρα στην ποιότητα και παράγει εδώ και πολλά χρόνια μελαμίνες με σήμανση Ε1 , δηλαδή με ελάχιστη εκπομπή φορμαλδεΰδης, κοντά στα επίπεδα με το φυσικό ξύλο.

Αυτό σημαίνει ότι οι μελαμίνες ΑΚΡΙΤΑΣ, εκτός των πολλών άλλων πλεονεκτημάτων που την έχουν καταξιώσει στις ευρωπαϊκές αγορές, όπως η αρίστης ποιότητας μοριοσανίδα (νοβοπάν) στο εσωτερικό τους καθώς και το υψηλής ποιότητας μελαμινικό φιλμ, που είναι πολύ ανθεκτικό σε γρατσουνιές, στην τριβή και τα διαβρωτικά, μας προσφέρουν και πολύ σωστό προϊόν, τόσο από πλευράς εμφάνισης, όσο και από πλευράς προδιαγραφών και οικολογικής άποψης.

Τα ίδια πλεονεκτήματα και οι ίδιες πιστοποιήσεις ισχύουν και στα υπόλοιπα προϊόντα της ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΕ, όπως MDF επενδυμένα τόσο με καπλαμά ξύλου όσο και με μελαμινικές επιφάνειες, προϊόντα με CPL, HPL, POST FORMING κλπ, όπως πορτάκια κουζίνας και ντουλάπας, πάγκους κουζίνας κλπ.

Οι μοριοσανίδες (νοβοπάν) ΑΚΡΙΤΑΣ πληρούν τις απαιτήσεις σύμφωνα με TSCA TITLE V1 και CARB phase 2 και συμμορφώνονται με την κλάση Ε1. Τα προϊόντα της ΑΚΡΙΤΑ ΑΕ είναι φιλικά προς τον χρήστη.

Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της μοριοσανίδας (νοβοπάν – chipboard), είναι σε όλη την Ευρώπη, τα φυσικά ξύλα θρυμματισμού, τα πριονίδια, τα ροκανίδια, τα υπολείμματα ξυλείας από υλοτομίες, τα υποπροϊόντα ξύλου των πριστηρίων, καθώς και το ανακτημένο από ανακύκλωση ξύλο που επαναχρησιμοποιείται. Αυτές είναι οι πρώτες ύλες της μοριοσανίδας.

Σε διαφορετική περίπτωση, που δεν θα χρησιμοποιούσε αυτές τις πρώτες ύλες η βιομηχανία ξύλου, θα πήγαιναν για καύση ή σε χωματερές, ρυπαίνοντας το περιβάλλον. Από τη δεκαετία του 1980 έχει αρχίσει στην Ευρώπη η χρησιμοποίηση ανακυκλωμένου ξύλου.

Mdf

Επίσης, η επιχείρησή μας διαθέτει πάντοτε ετοιμοπαράδοτο MDF γυμνό σε μεγάλη ποικιλία παχών 4χιλ.- 6χιλ.-8χιλ.-10χιλ.-12χιλ.-16χιλ.-19χιλ.-22χιλ.-30χιλ. και διαστάσεων 220 Χ 185 305 Χ 185 305 Χ 122 366 Χ 185 280 Χ 207.

mdf καραπιπέρης αίγιο ακράτα διακοπτό

Τα πιστοποιημένα με Ε1 MDF, τα τελευταία χρόνια, διατίθενται στην αγορά με μεγάλη αποδοχή από το κοινό και με άριστη συμπεριφορά, διότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα MDF παράγονται με σύγχρονες μεθόδους και ειδικές κόλλες. Η μάζα του MDF περιέχει ίνες ξύλου σε ποσοστό 90% και κόλλα σε ποσοστό 10%. Οι πιστοποιήσεις που προαναφέραμε FSC και PEFC ισχύουν και στο MDF, όπως και οι κανονισμοί EUROPEAN NORMS.

Παράλληλα, έχουν μπεί σοβαροί περιορισμοί και απαγορεύσεις για την παραγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση προϊόντων ξύλου, που δεν έχουν σήμανση Ε1. Σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυστυχώς συνεχίζουν να παράγονται και να κυκλοφορούν MDF γυμνά, μελαμίνες, πορτάκια, πάγκοι και γενικά πάνελ ξύλου κλπ ανεξέλεγκτα, χωρίς πιστοποιήσεις και σήμανση Ε1, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, χωρίς αυστηρούς περιορισμούς.

Κόντρ πλακέ – osb – πλακάζ

Οι ίδιες πιστοποιήσεις και κανονισμοί της ξυλείας που προαναφέραμε ( FSC-PEFC-EUROPEAN NORMS), ισχύουν και για τα προϊόντα αυτά. Επίσης η διασφάλιση που υπάρχει στην χρησιμοποιούμενη κόλλα, ισχύει και στα κοντρ πλακέ, στα πλακάζ και στα OSB.

osb καραπιπέρης αίγιο πάτρα

Όσον αφορά τα OSB, τα οποία είναι μία πολύ οικονομικότερη λύση και υποκατάστατο του κοντρ πλακέ στις κατασκευές, αλλά σε ισοδύναμη δομική απόδοση ισχύουν τα ίδια με το κοντρ πλακέ. Οι διαστάσεις των OSB είναι συνήθως 244 Χ 122 ή 250 Χ 125 και υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα στην επιχείρησή μας σε μεγάλη ποικιλία παχών 9χιλ. – 18χιλ. κλπ.

Για την παραγωγή του OSB, χρησιμοποιούνται κυρίως μικρά κομμάτια ξύλου, από δένδρα ταχείας αναπτύξεως όπως (είναι π.χ. η λεύκη) από δάση που φυτεύονται και καλλιεργούνται σε λευκώνες, ειδικά για τον σκοπό αυτό. Αυτό είναι σαφέστατο πλεονέκτημα για τα OSB, τόσο από οικολογικής πλευράς, όσο και από πλευρά κόστους, διότι τα κοντρ πλακέ παράγονται από πρώτες ύλες που είναι ακριβότερες.

Στα κοντρ πλακέ χρησιμοποιούνται καλής ποιότητας ξυλόφυλλα (καπλαμάς) τοποθετημένα συνήθως σε 5-11 στρώσεις και είναι συγκολημμένα σταυρωτά, πράγμα που αυξάνει αρκετά το κόστος παραγωγής του προϊόντος αυτού. Η κόλλα που χρησιμοποιείται για την συγκόλληση των κοντρ πλακέ είναι συνήθως η αδιάβροχη κόλλα (θαλάσσης WPB), που επιτρέπει την χρησιμοποίησή τους με αντοχές και διάρκεια ζωής σε δύσκολες εξωτερικές χρήσεις (κοντρ πλακέ θαλάσσης).

κόντρ πλακέ καραπιπέρης αίγιο

Φυσικά, η επιχείρησή μας διαθέτει κοντρ πλακέ ετοιμοπαράδοτα σε πολλούς τύπους καπλαμάδων και εξωτερικών επιφανειών τους, όπως κοντρ πλακέ θαλάσσης, σημύδα, τροπικών ξύλων, οκουμέ, πεύκο κλπ. σε μεγάλη ποικιλία παχών. Επίσης διαθέτουμε μπετοφόρμ καθώς και μπετοφόρμ φιλμέ (με εξωτερικές επιφάνειες φιλμ),το γνωστό μπετοφίλμ, που χρησιμοποιείται κυρίως στους ξυλότυπους οικοδομών.

Τα κοντρ πλακέ θαλάσσης υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα σε αποθέματα στην αποθήκη μας σε πάχος 4χιλ- 6χιλ.- 9χιλ.- 12χιλ.- 15χιλ.- 18χιλ.- 20χιλ.- 21χιλ.- κλπ. Η βασική τους διάσταση είναι 250 Χ 125, αλλά υπάρχουν σε ορισμένα πάχη και οι διαστάσεις 250 Χ 170 και 305 Χ 153. Τα κοντρ πλακέ επίσης διατίθενται και σε διάσταση 220 Χ 170 σε πάχος 4χιλ. με επιφάνεια καπλαμά συνήθως, οκουμέ, ιλόμπα, αγιούς κλπ που είναι κατάλληλα και χρησιμοποιούνται κυρίως για εσωτερικές πρεσσαριστές πόρτες.

Το πλακάζ (blοckboard) είναι πηχοσανίδα. Αποτελείται από πλανισμένα πηχάκια, συνήθως ελάτης, με κολλημένο καπλαμά στις δύο εξωτερικές πλευρές των επιφανειών του. Τα τελευταία χρόνια έχει περιορισμένη χρήση. Χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες στην επιπλοποιία καθώς και στην κατασκευή κασωμάτων θυρών εσωτερικού χώρου, κυρίως με επένδυση καπλαμά ή φιλμ λαμινέϊτ.

Το βασικό πλεονέκτημά του πλακάζ είναι ότι είναι ελαφρύ υλικό. Τα πάχη που συνήθως υπάρχει είναι 16 -18- 22χιλ. σε διάφορες διαστάσεις (310 Χ 185 310 Χ 125 κλπ).

Καλάμια – μπαμπού- καλαμωτές

Φυσικό – ανανεώσιμο – όμορφο και οικολογικό υλικό σκίασης που χρησιμοποιείται κυρίως σε πέργκολες, στέγαστρα κλπ είναι τα καλάμια, τα μπαμπού κλπ. φυσικά είδη σκίασης-καλαμωτές. Όλα τα καλάμια μασίφ, δηλαδή τα ολόκληρα καθώς και τα μισά (δηλαδή σχιστά) καλάμια που διαθέτουμε στην επιχείρησή μας, προέρχονται από φυτείες εκτάσεων που γίνεται συστηματική καλλιέργεια αποκλειστικά με σκοπό την παραγωγή καλαμιών. Διαθέτουμε ελληνικά καλάμια διετούς καλλιέργειας, καθαρισμένα, έτοιμα προς χρήση σε ρολλά διαφόρων διαστάσεων.

Τα διετή καλάμια είναι πολύ πιο γερά και πιο σκληρά από τα μονοετή καλάμια. Η αντοχή των διετών καλαμιών είναι υπερδιπλάσια από αυτή των μονοετών καλαμιών είτε είναι ολόκληρα είτε είναι σχιστά (μισά). Είναι ποιοτικά καλύτερα γιατί δεν συρρικνώνονται μετά την έκθεσή τους σε εξωτερικές συνθήκες (ήλιο, βροχή, υγρασίες κλπ), διότι εκτός των άλλων, έχουν από τη φύση τους και καλύτερη υάλωση.

Τα ελληνικά διετή ολόκληρα καλάμια διατίθενται σε ρολά διαστάσεων 1×2,5μ. 1,5×2,5μ. 2X2,5μ. 2,5×2,5μ., ενώ τα διετή ελληνικά σχιστά (μισά) καλάμια υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα σε ρολά διαστάσεων 1×5μ. 1,5×5μ. 2X5μ..

Επίσης διαθέτουμε καλάμι ψιλό, που προέρχεται από φυτείες που καλλιεργούνται στην Ν. Ασία καθώς και μπαμπού. Το καλάμι ψιλό υπάρχει διαθέσιμο σε ρολά διαστάσεων. Είναι καλαμωτή σε ρολά, δεμένη με ειδικό καλυμμένο γαλβανισμένο σύρμα. Το καλάμι είναι καθαρό και ξεφλουδισμένο.

Τα ολόκληρα μπαμπού επίσης κυκλοφορούν σε ρολά με διαφορετικά πάχη μεταξύ των τεμαχίων μπαμπού που αποτελούν το ρολό και είναι συνήθως από Φ14 έως Φ20 mm. Οι διαστάσεις των ρολών μπαμπού είναι 1Χ3μ. 1,5Χ3μ. 2Χ3μ. και 2,5Χ3μ.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα παράδοσης και σε ρολά από μπαμπού σχιστό κατά μήκος (μισό), σε ποικιλία διαστάσεων. Επιπλέον κατόπιν παραγγελίας, διατίθενται καλαμωτές μπαμπού μασίφ σε ρολά με μικρό πάχος των μπαμπού που την αποτελούν. Δηλαδή τα πάχη των τεμαχίων των μπαμπού που αποτελούν το ρολό είναι από Φ7 έως Φ12mm. Τα ρολλά αυτά παραδίδονται σε πολλές διαστάσεις.

Άλλο φυσικό υλικό σκίασης είναι οι καλαμωτές μασίφ λυγαριάς σε ρολά. Επίσης είναι γνωστές και οι βέργες μασίφ λεπτοκαρυάς. Είναι φυσικά προϊόντα που παραδίδονται χωρίς φλοιό και καθαρισμένα.
Καλό θα είναι οι καλαμωτές δηλαδή τα καλάμια, μπαμπού κλπ, πριν τοποθετηθούν, να τα περνάμε με συντηρητικό ξύλου. Αυτή η εργασία είναι απαραίτητη γιατί, εκτός άλλων, συντηρεί τις καλαμωτές και αυξάνει κατά πολύ την διάρκεια ζωής τους.

Ακόμα και αν επιλέξουμε να κάνουμε την τελική βαφή με χρώμα στις καλαμωτές, πρέπει να προηγηθεί το πέρασμα με ειδικό συντηρητικό. Η επιχείρησή μας διαθέτει όλα τα κατάλληλα συντηρητικά, όπως επίσης ό,τι χρειάζεται για την συντήρηση κάθε είδους ξύλων, καλαμιών κλπ.

Βερνίκια ξύλου- συντηρητικά – λάδια

Πολύ σημαντική είναι η χρησιμοποίηση οικολογικών βερνικιών ξύλου, βερνικιών εμποτισμού, βερνικιών πατωμάτων, συντηρητικών ξύλου κλπ, ιδιαίτερα στους εσωτερικούς χώρους οικιών, καταστημάτων, γραφείων κλπ.

Η επιχείρησή μας διαθέτει ετοιμοπαράδοτα οικολογικά βερνίκια ξύλου νερού και βερνίκια νερού πατωμάτων, βερνίκια εμποτισμού, υδατοδιαλυτά συντηρητικά ξύλου κλπ., κατάλληλα για εσωτερική και εξωτερική χρήση, με χαμηλές οσμές και πιστοποίηση LOW VOC.

H δανέζικη εταιρεία παραγωγής βερνικιών ξύλου BONDEX, με την οποία συνεργάζεται μεταξύ και άλλων βιομηχανιών παραγωγής βερνικιών, η επιχείρησή μας, είναι πρωτοπόρα και απόλυτα εξειδικευμένη εταιρεία στην παραγωγή βερνικιών και συντηρητικών ξύλου, πατωμάτων κλπ διαθέτοντας μεγάλη γκάμα και πολλά οικολογικά προϊόντα (BONDEX FLOOR VARNISH ΝΕΡΟΥ. QUICK DRYING, BONDEX PREMIUM υδατοδιαλυτό, BONDEX EXTREME DECKING OIL νερού, BONDEX PERFECT κλπ).

Τα εξειδικευμένα αυτά προϊόντα είναι κατάλληλα για παιδικά έπιπλα, ξύλινες επενδύσεις, πατώματα εσωτερικών χώρων, κυψέλες, βερνίκια εσωτερικού χώρου εμποτισμού κλπ. Πολύ αξιόλογα οικολογικά προϊόντα προστασίας και συντήρησης ξύλινων επιφανειών είναι τα λάδια ξύλου, όπως το HARD TOP OIL, που είναι λάδι για πάγκους κουζίνας.

Bασισμένο σε φυσικά λάδια και ενισχυμένο με υψηλής ποιότητας ρητίνες και κεριά, το Ηard Top Oil παρέχει εξαιρετική προστασία, με ένα ευχάριστο φυσικό αποτέλεσμα. Είναι κατάλληλο για τραπέζια και πάγκους κουζίνας γενικότερα, σανίδες κοπής και ξύλινα κουζινικά εργαλεία, πιστοποιημένο για επαφή με τρόφιμα σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ71.3, DIN53160 και DIN68861.

Πολύ αποτελεσματική οικολογική προστασία και συντήρηση προσφέρουν τα λάδια TEAK OIL, DECK OIL και DECKING OIL που είναι κατάλληλα για συντήρηση εξωτερικών ξύλινων επιφανειών, όπως καταστρωμάτων deck, πατωμάτων εξωτερικών χώρων, ξύλινων περιφράξεων, επίπλων κήπου, σκαφών κλπ.

Η ειδική τους σύνθεση λαδιού, έχει εξαιρετική διείσδυση στους πόρους του ξύλου, αυξάνοντας το χρόνο ζωής και την έκθεση των ξύλων σε σκληρές και δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τα λάδια αυτά είναι κατάλληλα για κάθε είδος ξύλου, μαλακό ή σκληρό. Είναι υδροαπωθητικά και αποτρέπουν το σκάσιμο και το ξεφλούδισμα των ξύλων, παρέχοντας επιπλέον προστασία UV. Είναι κατάλληλα για κάθε ναυτιλιακή χρήση.

Για εξωτερική χρήση διαθέτουμε το άοσμο ελαστομερές μονωτικό χρώμα STATUS ALL WEATHER, προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον χωρίς διαλύτες, που βάφει και συγχρόνως μονώνει τους εξωτερικούς τοίχους των κτιρίων. Το χρώμα αυτό έχει ενσωματωμένα φίλτρα κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ακόμα διαθέτουμε και το STATUS 100% ακρυλικό χρώμα που είναι άοσμο χρώμα εξωτερικής χρήσης, χωρίς αμμωνία, με εξαιρετική αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία. Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι υπάρχει επίσης ετοιμοπαράδοτο στην επιχείρησή μας το οικολογικό αστάρι νερού POLYPRIMER πολλαπλών χρήσεων, που είναι κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση.

Το POLYPRIMER είναι προϊόν πιστοποιημένο με ειδικό οικολογικό σήμα ECOLABEL της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός των άλλων προϊόντων με την Ευρωπαϊκή οικολογική πιστοποίηση ECOLABEL, είναι πιστοποιημένη και η οικολογική ριπολίνη νερού AQUADROP, που χρησιμοποιείται για βάψιμο κάθε ξύλινης επιφάνειας όπως πόρτες,ντουλάπια, κουφώματα, παράθυρα κλπ.

Την Ευρωπαϊκή οικολογική πιστοποίηση ECOLABEL διαθέτουν πολλά προϊόντα της STATUS όπως και τα πλαστικά χρώματα STATUS ECO, PRIMO ECO κλπ.

Κλείνοντας το κείμενο αυτό, θέλουμε να ζητήσουμε την κατανόηση του αναγνωστη γιατί αναφερθήκαμε εκτεταμένα και με λεπτομέρειες σε όλα τα προϊόντα ξύλου, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης μας με ξύλο και της αγάπης μας για το δάσος.

Scroll to Top