χρώματα κιμωλίας καραπιπέρης αίγιο

Περιγραφή

Τα χρώματα κιμωλίας είναι χρώματα που συνήθως χρησιμοποιούνται σε αναπαλαιώσεις κυρίως επίπλων, πατωμάτων, θυρών, κλπ.

Χρώματα κιμωλίας CHALKPAINT

Είναι χρώματα νερού γι’ αυτό και είναι άοσμα, είναι χρώματα ευκολοδούλευτα από τον καθένα και δίνουν στο αντικείμενο που βάφουμε μια απαλή υφή και επίσης έχουν ξεχωριστή αισθητική και μεταμορφώνουν πλήρως την επιφάνεια που βάφεται με τέτοια χρώματα.

Είναι χρώμα που μπορεί ο καθένας μας να βάψει, οποιοδήποτε υλικό. Βάφουμε με χρώματα κιμωλίας, κάθε ξύλινη επιφάνεια καθώς και πολλές άλλες επιφάνειες όπως πλαστικά, σίδερο, τσιμέντο, τοίχους, κλπ. Μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές διακοσμητικές επιλογές μας στις επιφάνειες που βάφουμε με τα χρώματα αυτά.

Συνήθως χρησιμοποιούμε πινέλο γιατί δεν επιδιώκουμε να έχουμε τέλεια εμφάνιση στην επιφάνεια που βάφουμε. Τα χρώματα κιμωλίας είναι οικολογικά ακρυλικά χρώματα και έχουν αξιόλογη καλυπτικότητα. Συνήθως περνάμε δύο στρώσεις.

Είναι χρώματα πολύ φιλικά και «ζεσταίνουν» την επιφάνεια που βάφουμε δίνοντας πολλές αρχιτεκτονικές δυνατότητες στην εμφάνιση και την διακόσμηση επιφανειών. Όταν ολοκληρώσουμε τη βαφή, καλό θα είναι να περάσουμε σαν τελευταίο χέρι, το κερί κιμωλίας που είναι ειδικό για τα χρώματα κιμωλίας (chalk wax) γιατί προστατεύει την βαμμένη επιφάνεια από υγρασία, γρατζουνιές κλπ. ενώ ταυτόχρονα κάνει πιο έντονο τον τόνο του χρώματος που έχουμε βάψει.

Εναλλακτικά μπορούμε αντί για κερί να χρησιμοποιήσουμε άοσμο βερνίκι νερού ακρυλικό, ειδικό για χρώματα κιμωλίας. Για την εφαρμογή των χρωμάτων κιμωλίας δεν απαιτείται προεργασία (αστάρωμα, τρίψιμο, κλπ.)παρά μόνο στις έντονα γυαλιστερές επιφάνειες.

Είναι χρώματα που έχουν γρήγορο στέγνωμα (περίπου 1-3 ώρες). Η επαναβαφή πρέπει να γίνει μετά από 8 ώρες. Τα χρώματα κιμωλίας υπάρχουν σε πολλές έτοιμες αποχρώσεις, αλλά υπάρχουν και σε βάσεις χρωματισμού P – D – TR, έτσι ώστε να έχουμε διαθέσιμη κάθε απόχρωση που επιθυμούμε. Η αραίωσή τους γίνεται με νερό περίπου έως 10%.

Η εφαρμογή των χρωμάτων κιμωλίας γίνεται ακόμα και σε παλιές επιφάνειες βαμμένες ή λουστραρισμένες, αρκεί να είναι καθαρές δηλαδή χωρίς σκόνες και ξένα σώματα. Καλό θα είναι να λειαίνονται με τα ανάλογα γυαλόχαρτα πριν την βαφή.

Χρώματα πινάκων CHALKBOARD

Φιλικό στο χρήστη και στο περιβάλλον, χρώμα πινάκων βελουτέ ματ, ακρυλικής βάσης νερού, ειδικά σχεδιασμένο για τη βαφή σχολικών πινάκων.

Χρώμα με άριστη πρόσφυση και καλυπτικότητα. Δημιουργεί επιφάνεια με εξαιρετική αντοχή στη χάραξη από κιμωλίες. Είναι χρώμα με άριστο φινίρισμα, μεγάλη αντοχή στο συχνό τρίψιμο ή πλύσιμο.
Στεγνώνει γρήγορα και η επαναβαφή του γίνεται μετά από 8 ώρες.

Σε οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια προηγείται βαφή με βελατούρα ως υπόστρωμα. Σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια προηγείται βαφή σαν υπόστρωμα με αντισκωριακό.

Το χρώμα εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις. Αραιώνεται με νερό 5%. Χρώμα μαύρο και βάση χρωματισμού TR.

Scroll to Top