οροφές ορυκτών ινών καραπιπερης αιγιαο αχαια κορινθια

Περιγραφή

Οι οροφές ορυκτών ινών (εσωτερικές ψευδοροφές), τοποθετούνται σε οροφές, ταβάνια εσωτερικών χώρων. Είναι πολύ διαδεδομένες τόσο σε εμπορικά καταστήματα όσο και σε γραφεία, ξενοδοχεία, εκθέσεις αυτοκινήτων κλπ επαγγελματικούς χώρους.

Υπάρχουν πολλά είδη πλακών οροφών ορυκτών ινών και με πολλά σχέδια. Οι συνηθισμένες διαστάσεις των πλακών είναι 60 Χ 60 και 60 Χ 120 mm. Κυκλοφορούν πλάκες ορθογώνιες καθώς και πλάκες με πατούρα περιμετρικά. Όλες οι οροφές τοποθετούνται επάνω στον ανάλογο εμφανή μεταλλικό σκελετό για ορυκτές ίνες.

Υπάρχουν πλάκες πολλών ειδών που είναι κατάλληλες για κάθε χώρο και για κάθε χρήση. Ιδιαίτερα, οι βινυλικές πλάκες TILES, έχουν αυξημένες αντοχές στην υγρασία και είναι ανθεκτικές στο συχνό καθάρισμα. Οι πλάκες ΤILES, είναι κυρίως πάχους 12 χιλ.,διαστάσεων 60 Χ 60 και στην πίσω επιφάνειά τους έχουν επικολλημένο αλουμίνιο για τους υδρατμούς (φράγμα υδρατμών).

Χρησιμοποιούνται σε χώρους με υγειονομικό ενδιαφέρων (ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια κλπ), σε χώρους αναμονής ιατρείων, νοσοκομείων, σε κομμωτήρια κλπ.

Οι ψευδ-οροφές ορυκτών ινών, είναι θερμομονωτικές.

Παρέχουν πυροπροστασία, ακουστικότητα, είναι ηχομονωτικές και διακοσμούν τις οροφές. Με την χρησιμοποίηση ψευδοροφών ορυκτών ινών, καλύπτονται εσωτερικά κανάλια εξαερισμού – κλιματισμού, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τα δοκάρια της οροφής του κτιρίου, οι ατέλειες της πλάκας του κτιρίου κλπ.

Καλό θα είναι, η ψευδοροφή ορυκτών ινών,να έχει κάποια απόσταση από την πλάκα της οροφής (να τοποθετείται λίγο χαμηλότερα). Με την τοποθέτηση οροφής ορυκτών ινών ή βινυλικών TILES, υπάρχει η δυνατότητα πολλών επιλογών διακόσμησης της οροφής μας χωρίς να προστίθενται βάρη στο κτίριο, γιατί οι οροφές αυτές είναι ιδιαίτερα ελαφριά λύση. Αυτό είναι πλεονέκτημα για την χρησιμοποίησή τους και σε παλιά κτίρια.

Στις οροφές αυτές, υπάρχει γρήγορη επισκεψιμότητα στις εγκαταστάσεις (ηλεκτρολογικά – εξαερισμοί κλπ) που υπάρχουν πάνω από αυτές, χωρίς να γίνονται ζημιές και αποξηλώσεις. Μετά από χρόνια, υπάρχει η δυνατότητα βαφής των πλακών ορυκτών ινών, γιατί κατεβαίνουν εύκολα από τον μεταλλικό τους σκελετό και βάφονται κάτω.

Τις οροφές ορυκτών ινών και τα TILES τις τοποθετούν, με ασφάλεια, εξειδικευμένοι τεχνίτες. Το κόστος των οροφών ορυκτών ινών και TILES, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ενώ παράλληλα μας δίνουν σημαντικές λύσεις σε πολλά ζητήματα διακόσμησης κλπ του χώρου μας. Οι οροφές αυτές, δίνουν τη δυνατότητα σε πολλές αρχιτεκτονικές επιλογές με την ποικιλία που έχουν στα σχέδια και στις επιφάνειες των πλακών που θα χρησιμοποιηθούν στην ψευδοροφή μας.

Scroll to Top