Ξυλεία μασίφ

ξυλεία σασίφ λεύκα καραπιπέρης αίγιο αχαία κορινθία

Περιγραφή

Ξυλεία μασίφ

Η επιχείρησή μας διαθέτει ετοιμοπαράδοτη μασίφ ξυλεία από όλο τον κόσμο για κάθε χρήση.

Ξυλεία Κωνοφόρων από την Ευρώπη, Σκληρή Ξυλεία από την Ευρώπη και την Αμερική, Ξυλεία Τροπική από Αφρική και Ν.Α. Ασία κλπ.

Όλα τα είδη ξυλείας μας είναι στεγνά (από στεγνωτήριο) και πάντα σε πλάκες ξεφαρδισμένες (χωρίς φλοιό).

Όλα τα εμπορεύματα της επιχείρησής μας βρίσκονται αποθηκευμένα με τάξη, σε στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους. Η σωστή αποθήκευση της ξυλείας, σε πλήρως στεγασμένους χώρους αποθηκών, εξασφαλίζει ποιοτική, στεγνή και υγιή ξυλεία με διάρκεια ζωής.

Το ξύλο είναι φυσικό προϊόν και πρέπει να αντιμετωπίζεται με τις καλύτερες συνθήκες παραγωγής και αποθήκευσης έτσι ώστε να έχει διάρκεια ζωής και αντοχές. Η πρόχειρη αποθήκευσή του ή η αποθήκευσή του στο ύπαιθρο, υποβαθμίζει τη ξυλεία και μειώνει τη διάρκεια ζωής της.

καραπιπέρεης αίγιο ξυλεία μασίφ

Η επιχείρησή μας έχει σταθερές συνεργασίες επί πολλές δεκαετίες, με εργοστάσια παραγωγής ξυλείας του εξωτερικού, απ’ όπου εισάγει την ξυλεία, πράγμα που της εξασφαλίζει συνεχώς, αρίστης ποιότητας ξυλεία και σε πολύ καλές τιμές.

Συνοπτικά τα κυριότερα είδη ξυλείας που διαθέτουμε είναι τα εξής:

1) ΞΥΛΕΙΑ ΕΛΑΤΗ (ΛΕΥΚΗ)

Σουηδίας- Φιλανδίας-Ρωσίας-Τσεχίας-Αυστρίας κλπ, σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και σε πολλά μήκη. Ξυλεία μασίφ αρίστης ποιότητας.

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΑΙΓΙΟ ΑΚΡΑΤΑ ΜΑΔΕΡΙΑΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΑΙΓΙΟ ΑΚΡΑΤΑ ΕΛΑΤΑΚΙΑ

α) Ξυλεία για οικοδομές: Τάβλες, ελατάκια κλπ.
β) Ξυλεία για επιπλοποιία,ξυλουργική:μαδέρια,τάβλες φαρδιές, μισόταβλες κλπ.
γ) Ξυλεία για στέγες: καδρόνια, φυλαδέλα (σκουρέτα),δοκοί (σκεπόξυλα), πλανισμένα σκεπόξυλα (για εμφανή).
δ) Τάβλες κρεβατιών πλανισμένες και κομμένες στα μέτρα του πελάτη.
ε) Ξυλεία πριστοπελεκητή (τράβα Αυστρίας) : για στέγες.
στ) Ξυλεία ραμποτέ επένδυση για ταβάνια, τοίχους κλπ.

2) ΞΥΛΕΙΑ ΠΕΥΚΗ (ΕΡΥΘΡΑ)

Σουηδίας – Φιλανδίας – Ρωσίας (Αρχαγγέλου και Τάιγκας ) σε μεγάλη ποικιλία διατομών, μηκών κλπ. Ξυλεία σε διαλεκτές ποιότητες, πάντα στεγνωτηρίου.

pefki ksilia masif karapiperis

α) Ξυλεία για ξυλουργική και επιπλοποιία: ταβλάκι, μαδέρια κλπ.
β) Ξυλεία για εμφανείς στέγες και χαγιάτια: πλανισμένοι δοκοί κλπ.
γ) Ξυλεία ραμποτέ επένδυση για ταβάνια, τοίχους κλπ.
δ) Πατώματα και δίφατσα πατώματα (πάτωμα – οροφή) κλπ.

3) ΞΥΛΕΙΑ ΔΡΥΣ :

Δρυς Αμερικής σε πλάκες 1″, 2″, 3″ ίντσες φαρδύβενη και ισόβενη καθώς και ευρωπαϊκή δρυς σε ταβλάκι και σε μαδέρια πάντα ξεφαρδισμένα στεγνωτηρίου έξτρα ποιότητας, σε μεγάλη ποικιλία μηκών, διατομών κλπ.

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΑΙΓΙΟ ΔΡΥΣ ΞΥΛΕΙΑ

Ξύλο με πολύ καλή σταθερότητα διαστάσεων. Είναι κατάλληλο για μασίφ και ημιμασίφ πατώματα, επιπλοποιία, ντουλάπες και ντουλάπια κουζίνας, πορτάκια μασίφ και ημιμασίφ, καπλαμάδες, γενικές διακοσμητικές κατασκευές, εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα κλπ. Ανάλογα με τη χώρα προέλευσης ποικίλει και η απόχρωσή του, από ανοιχτόχρωμο έως σκουρόχρωμο. Υπάρχει δρυς με φαρδιά νερά DOSS καθώς και ισόβενο QUARTIER. Οι χώρες προέλευσης της ξυλείας δρυός είναι, στην Αμερική οι Η.Π.Α. (περιοχή Αππαλαχίων) και ο Καναδάς όπου παράγεται λευκή και κόκκινη δρυς. Επίσης στην Ευρώπη  παράγεται λευκή δρυς στη Γαλλία, στη Σερβία, στη Τσεχία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στη Ρωσία, στη Ρουμανία, στη Σλοβακία, στη Σλαβονία κλπ.

4) ΞΥΛΕΙΑ ΠΙΤΣ ΠΑΪΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (SYP):

Σε πολλά πάχη, τυποποιημένα πλάτη από 15cm έως 30cm και σε μεγάλα μήκη. Ποιότης Α΄ άροζο.

PITSPAIN ksilia masif karapiperisΤο πιτς πάιν (Southern Yellow Pine SYP) είναι πεύκο με πολλά ιδιαίτερα φαρδιά νερά και κίτρινο – χρυσαφί χρώμα. Χρησιμοποιείται για παραγωγή πατωμάτων, σε σκάλες εσωτερικών χώρων για σκαλοπάτια, κουπαστές, κάγκελα, στην επιπλοποιία, σε επενδύσεις – ραμποτέ κλπ.

5) ΞΥΛΕΙΑ ΔΕΣΠΟΤΑΚΙ:

Α΄ ποιότητας στεγνωτηρίου, σε διάφορα πάχη, σε διάφορα πλάτη και μήκη από 2,50μ. και άνω.

Ξυλεία μασίφ Καραπιπέρης δεσποτάκιΗ ξυλεία δεσποτάκι παράγεται στις ανατολικές Η.Π.Α. και τον Καναδά καθώς και στην Ευρώπη (Σερβία – Κροατία – Βρετανία κλπ.). Το χρώμα του είναι ανοιχτόχρωμο κίτρινο – κρεμ έως ανοιχτό καφέ. Τα νερά του συνήθως είναι φαρδιά με ομοιόμορφη υφή. Το χρώμα και τα νερά ποικίλουν αναλόγως της προέλευσής του. Χρησιμοποιείται στην επιπλοποιία εσωτερικών χώρων, στην παραγωγή καπλαμάδων, στα ντουλάπια κουζίνας και ντουλάπας, σε ειδικές διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων κλπ. Είναι ξύλο με πολύ μικρές μεταβολές των διαστάσεών του μετά την ξήρανσή του. Προσφέρεται για ιδιαίτερη βαφή λόγω των πόρων και των νερών του (ντεκαπέ κλπ.)

6) ΞΥΛΕΙΑ ΙΡΟΚΟ:

Τροπική ξυλεία από την Αφρική. Παράγεται στη Νιγηρία, την Αγκόλα, το Μπενίν, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Καμερούν, τη Ζάμπια, το Ζαΐρ κλπ. Ξύλο κατάλληλο για πατώματα, ναυπηγική, εξωτερικά κουφώματα, πατώματα ντεκ κλπ. Έχει ιδιαίτερη αντοχή σε εξωτερικές χρήσεις γι’ αυτό και επιλέγεται για χρήση σε δύσκολες συνθήκες με υγρασίες κλπ. Έχει ιδιότητες συγκρίσιμες με το τικ. Το χρώμα του είναι καφέ ανοιχτό ή κίτρινο αλλά με την πάροδο του χρόνου αλλάζει σε πιο σκούρες αποχρώσεις (καφέ σκούρο ιδιαίτερα στις εξωτερικές κατασκευές λόγω αυξημένης φωτοευαισθησίας). Είναι ξύλο με καλή διαστασιακή σταθερότητα. Λόγω της μεγάλης αντοχής του χρησιμοποιείται επίσης σε κατασκευές στην θάλασσα και σε αποβάθρες σε λιμάνια, μαρίνες κλπ. Σε όλα τα διαθέσιμα πάχη. Υπάρχει σε πλάκες πλατιές, ξεφαρδισμένες στεγνωτηρίου. Ιρόκο έξτρα ποιότητας, με διαθέσιμα μεγάλα μήκη.
IROKO ksilia masif karapiperis

7) ΞΥΛΕΙΑ ΑΜΠΟΥΡΑ:

Τροπικό ξύλο από την Αφρική. Παράγεται κυρίως στην Γκάνα και το Κογκό. Είναι ξύλο που κυρίως χρησιμοποιείται στην επιπλοποιία, στην κατασκευή ντουλαπιών κουζίνας και στις εσωτερικές ντουλάπες, στην κατασκευή εσωτερικών κασωμάτων, θυρών κλπ. Το χρώμα της ξυλείας αμπούρα είναι συνήθως ροζ – ανοιχτό καφέ. Έξτρα ποιότητας σε όλα τα ζητούμενα πάχη, σε μήκος συνήθως από 230-300μ. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο πλάτος των ξύλων. Πλάκες ξεφαρδισμένες στεγνωτηρίου.

abura ksilia masif karapiperis

8) ΞΥΛΕΙΑ ΟΞΥΑΣ:

Οξυά Ευρώπης ξεφαρδισμένη, φουρνιστή και στεγνωτηρίου, εξαιρετικής ποιότητας. Σε όλα τα διαθέσιμα πάχη και σε ποικιλία μηκών.

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΟΞΥΑ ΜΑΣΙΦ ΞΥΛΕΙΑ

Παράγεται στη Ρουμανία, τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας (Σερβία, Σλοβενία, Βοσνία κλπ.) την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Γεωργία, την Γερμανία κλπ. Στην επιχείρησή μας υπάρχουν συνήθως διαθέσιμα μαδέρια – πλάκες οξυάς σε μεγάλα πλάτη (φαρδιές πλάκες). Η οξυά που προέρχεται από τις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες είναι σκουρόχρωμη. Η ατμιστή οξυά είναι συνήθως ανοιχτόχρωμη κόκκινη ή ροζ. Η οξυά χρησιμοποιείται κυρίως στην επιπλοποιία (παραγωγή καρεκλών, τραπεζιών, σαλονιών, καναπέδων κλπ.), καπλαμάδων, πάνελ σύνθετης συγκολλητής ξυλείας, πάγκων, ντουλαπιών κουζίνας κλπ. Η οξυά είναι ξύλο με μικρή σταθερότητα διαστάσεων και θέλει προσοχή κατά την επεξεργασία της.

9) ΞΥΛΕΙΑ ΝΙΑΓΚΟΝ-ΣΙΠΟ

Τροπικά ξύλα από την Αφρική.

niagon ksilia masif karapiperisΠαράγονται στο Καμερούν, την Γκάμπια, την Αγκόλα, τη Σιέρα Λεόνε κλπ. Ξύλα κατάλληλα για εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα, ναυπηγική, επιπλοποιία κλπ. Υπάρχουν διαθέσιμα σε πολλά πάχη και μήκη. Διατίθενται και σε φαρδιές πλάκες. Το νιαγκόν είναι πιο ανοιχτόχρωμο σε σχέση με το σίπο που κοκκινίζει.

10) ΞΥΛΕΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ (GLULAM):

Ξυλεία σύνθετη ελάτης.
(Συγκολλημένοι δοκοί στο πλάτος και στο μήκος).Σε πλήθος διατομών
και μήκη έως 13 μέτρα. Η σύνθετη ξυλεία χρησιμοποιείται κυρίως στις
εμφανείς στέγες, σε εμφανή πατώματα, στα χαγιάτια, στις πέργολες κλπ.
Εξασφαλίζει αυξημένες αντοχές και στα μεγάλα ανοίγματα.

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗ ΞΥΛΕΙΑ ΑΙΓΙΟ

11) ΞΥΛΕΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ, ΠΑΝΕΛ – ΠΑΓΚΟΙ-ΡΑΦΙΑ κλπ.

panel oksias karapiperis aigio

Πλανισμένες και τριμμένες μασίφ ξύλινες επιφάνειες από πεύκο, οξιά, δρυς, ιρόκο, ελάτη κλπ
Πάνελ συγκολημμένα στο πλάτος και στο μήκος (finger joint).
Πάχος από 20mm–42mm, πλάτος 64 έως 80cm και μήκος συνήθως έως 5μ.
Χρησιμοποιούνται κυρίως στην επιπλοποιία. Εξασφαλίζει επιφάνειες με
μεγάλα πλάτη και άριστη εμφάνιση. Τα πάνελ είναι κατάλληλα για σκάλες,
σκαλοπάτια, πάγκους, καπάκια γραφείων, έπιπλα, πάγκους κουζίνας κλπ.

12) ΞΥΛΕΙΑ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΗ :

Ξυλεία Ευρώπης, εμποτισμένη κωνοφόρων
με οικολογικό εμποτισμό, σε μεγάλο πλήθος διαστάσεων!

empotismeni ksilia karapiperisΚατάλληλη:

1) Για στέγες (καδρόνια, σκουρέτα, μισόταβλες, δοκοί κλπ.)
2) Για δάπεδα εξωτερικού χώρου, πατώματα ντεκ. 3) Για εξωτερικές περιφράξεις και διαχωριστικά με ξύλο. 4) Τάβλες και καδρόνια εμποτισμένα. 5) Είδη κήπου όπως φράκτες, ρολ μπαρ, πέργολες, καφασωτά, ζαρντινιέρες, αψίδες ξύλου κλπ.
6) Επίσης κορμοί εμποτισμένοι και διακοσμητικά κορμάκια εμποτισμένα.

Εκτός από τα παραπάνω είδη ξυλείας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, παραδίδουμε στους πελάτες μας κατόπιν παραγγελίας και οποιοδήποτε άλλο είδος ξυλείας που επιθυμούν.

13) ΞΥΛΕΙΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑ  (CHESTNUT):

Ξυλεία καστανιάς Ευρώπης κατάλληλη για εξωτερική χρήση για στέγαστρα – πέργκολες – στέγες κλπ. Ξυλεία καστανιά Ευρώπης διαθέσιμη σε τράβα πελεκητά διαστάσεων 25×25 20×20 18×18 15×15 12×12 10×10 σε ποικιλία μηκών. Επίσης με παραγγελία διατίθεται καστανιά και σε πλάκες πάχους 5 – 8cm σε διάφορα μήκη, κατάλληλες για επιπλοποιία και ξυλουργικές εργασίες.

Καραπιπέρης Αίγιο καστανιές ξυλεία

Κορμοί καστανιάς ακατέργαστοι σε διάφορα μήκη 3 -4 μ. κλπ, Φ8, Φ10, Φ12 κλπ. Διατίθενται κατόπιν παραγγελίας.

Καραπιπέρης ΕΒΕΞ Ξυλεία Πάτρα, Καλάβρυτα, Κιάτο

14) ΞΥΛΕΙΑ ΠΟΠΛΑΡ (POPLAR)

Ξυλεία πόπλαρ Β. Αμερικής (ανατολικές ΗΠΑ). Το πόπλαρ συνήθως χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους. Είναι κατάλληλο για επιπλοποιία, ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες, εσωτερικές πόρτες και για διακοσμητικές χρήσεις σε επαγγελματικούς χώρους, κατοικίες κλπ. Είναι ξύλο ευκολοδούλευτο με μέτρια πυκνότητα και αντοχή στην κάμψη. Έχει ωραία εμφάνιση μετά την βαφή του, γιατί αναδεικνύονται τα νερά του και οι διχρωμίες του. Τα συνήθη πάχη είναι 5 – 8cm.

Καραπιπέρης ξυλεία ποπλαρ poplar

15) ΞΥΛΕΙΑ ΦΛΑΜΟΥΡΙ

Ξυλεία φλαμούρι Ευρώπης. Ξύλο ελαφρύ – μαλακό ανοιχτόχρωμο με λεπτή υφή. Ξύλο κατάλληλο για ξυλογλυπτική και εκκλησιαστικά είδη. Το φλαμούρι έχει πολύ εύκολη κατεργασία ακόμα και με εργαλεία χειρός. Τα συνήθη πάχη είναι από 2,5cm έως 10cm.

Karapiperis φλαμούρι ξυλεία

16) ΞΥΛΕΙΑ ΚΑΡΥΔΙΑ

Ξυλεία καρυδιά Ευρώπης. Σκουρόχρωμο ξύλο με καλές φυσικές και μηχανικές ιδιότητες. Μετά την βαφή του με βερνίκι, παρουσιάζει θαυμάσια εμφάνιση. Το σύνηθες πάχος είναι 5cm.

Καραπιπερης ξυλεία καρυδιά μασίφ

17) ΞΥΛΕΙΑ ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ

Ξυλεία σφένδαμος. Ανοιχτόχρωμο και συμπαγές ξύλο κατάλληλο για κατασκευή επίπλων και χρήση σε εσωτερικές διακοσμήσεις και επενδύσεις τοίχων, οροφών κλπ., σε συνεδριακούς χώρους, ξενοδοχεία κλπ. Τα σύνηθες πάχος είναι 5cm.

Ξυλέια μασίφ Καραπιπέρης σφένδαμος

18) ΞΥΛΕΙΑ ΛΙΜΠΑ – ΦΡΑΚΕ

Ξυλεία λίμπα – φράκε τροπική Δυτικής Αφρικής. Χώρες προέλευσης Αγκόλα, Καμερούν, Γκαμπόν, Ακτή ελεφαντοστού κλπ. Ανοιχτόχρωμο κίτρινο – κρεμ. Ξύλο μέτριας σκληρότητας κατάλληλο για εσωτερική χρήση σε έπιπλα και ξυλουργικές εργασίες. Σύνηθες πάχος 5cm.

Ξυλεία μασίφ Καραπιπέρης λίμπα

19) ΞΥΛΕΙΑ ΜΕΡΑΝΤΙ

Ξυλεία μεράντι τροπικό Ν.Α. Ασίας (Μαλαισία – Ινδονησία). Ξύλο κατάλληλο για εξωτερικά κουφώματα, παράθυρα, πόρτες κλπ. Το σκούρο ερυθρό μεράντι (dark red meranti) είναι η καλύτερη ποιότητα μεράντι. Ξύλο βαρύ με μεγάλη διάρκεια ζωής και μονωτικές ιδιότητες. Τα συνήθη πάχη είναι από 2,5cm έως 8cm. Επίσης το μεράντι τρικολητό-σύνθετο είναι κατάλληλο για ξύλινα κουφώματα, γιατί έχει το πλεονέκτημα ότι δεν παρουσιάζει τάσεις στρέβλωσης.

Καραπιπέρης Αίγιο ξυλεία μεράντι meranti

20) ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ – ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ – ΛΕΥΚΑ

Πριστή ξυλεία ελληνικής προέλευσης. Υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης επεξεργασμένης ξυλείας σε πλάκες, τράβα, μαδέρια, σκεπόξυλα κλπ. σε μεγάλη ποικιλία διατομών και μηκών. Ξεφαρδισμένη και αξεφάρδιστη ξυλεία σε πλάκες ελληνικής προέλευσης καθώς και εισαγωγής.

Καραπιπέρης Αίγιο ξυλεία κυπαρίσσι

Η ξυλεία παραδίδεται απεντομομένη στεγνωτηρίου. Υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης κατόπιν παραγγελίας πατώματος ραμποτέ από κυπαρίσσι για εσωτερική χρήση και δαπέδου ευκαλύπτου εξωτερικής χρήσης σε περιορισμένες ποσότητες.

21) ΞΥΛΕΙΑ ΑΖΟΒΕ

Πριστή τροπική ξυλεία, προέλευσης κεντρικής Αφρικής. Συνήθως η χώρα προέλευσης του ΑΖΟΒΕ είναι η Δημοκρατία του Κογκό. Πρόκειται για ιδιαίτερα σκληρό ξύλο με μεγάλες αντοχές. Χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους όπως στρωτήρες σιδηροτροχιών, πάρκα, στύλους από ξύλο που δεν σαπίζει εύκολα κλπ. Με τον εμποτισμό του αυξάνει η διάρκεια ζωής του.

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΑΙΓΙΟ ΞΥΛΕΙΑ ΜΑΣΙΦ AZOBE

Scroll to Top