Fibran karapiperis aigio

Περιγραφή

Aξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας στον τομέα της θερμομόνωσης και της υγρομόνωσης και συνεργαζόμενοι με τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες του χώρου, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στη μόνωση στέγης, συνδυάζοντας την εξηλασμένη πολυστερίνη, τη θερμομονωτική μεμβράνη αλουμινίου, τις υγρομονωτικές μεμβράνες – ασφαλτόπανα διαφόρων τύπων και τις στεγανωτικές ταινίες, έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε την καλύτερη δυνατή μόνωση για τη στέγη σας.

Εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS)

Η εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS) είναι το πιο διαδεδομένο θερμομονωτικό υλικό που χρησιμοποιείται στις στέγες. Υπάρχει σε πολλά πάχη 3cm- 4cm- 5cm-6cm-7cm κλπ και σε διαστάσεις συνήθως 250 Χ 60 και 250 Χ 30. Η εξηλασμένη πολυστερίνη XPS έχει άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες καθώς και μεγάλη διάρκεια ζωής.

karapiperis aigio fibran shapemate

Γι αυτό και είναι επιλέξιμο υλικό και επιδοτείται από το κράτος, εκτός των άλλων χρήσεων και στις επισκευές στεγών με το πρόγραμμα “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ”.

Η εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS) χρησιμοποιείται τόσο σε επισκευές υφιστάμενων παλαιών στεγών, όσο και σε νέες στέγες που κατασκευάζονται σε παλιά ή νέα κτίρια. Τοποθετείται τόσο ανάμεσα στα καδρόνια σε λωρίδες, σύμφωνα με του μουρέλο των κεραμιδιών που έχουν επιλεγεί, όσο και “σεντόνι” (χωρίς κενά) συνεχή επίστρωση σε όλες τις πλευρές της στέγης. Πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι για να τοποθετηθεί στη στέγη η εξηλασμένη πολυστερίνη xps, πρέπει να υπάρχει πέτσωμα (φυλαδέλα – OSB – σκουρέτο κλπ) επάνω στο οποίο να μπει η εξηλασμένη πολυστερίνη.

Αυτό ισχύει τόσο στην περίπτωση που η εξηλασμένη πολυστερίνη μπει σε λωρίδες ανάμεσα στα καδρόνια όσο και στην περίπτωση που μπει “σεντόνι” συνεχής επίστρωση (χωρίς κενά). Η εξηλασμένη πολυστερίνη λόγω των προδιαγραφών παραγωγής της, της πυκνότητάς της και του βάρους της, δε σπάζει εύκολα και δεν τρίβεται κατά την τοποθέτησή της στη στέγη, γιατί είναι συμπαγές υλικό.

Αυτές οι ιδιότητές της, εξασφαλίζουν ότι δεν υπάρχουν φθορές. Το πάχος της εξηλασμένης πολυστερίνης (XPS) που θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται από τη θερμομόνωση που θέλουμε να επιτύχουμε ή απαιτείται να εξασφαλίσουμε για τη στέγης μας λόγω του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ.

Επίσης για το πάχος της εξηλασμένης πολυστερίνης που θα χρησιμοποιηθεί, πέραν των άλλων, πρέπει να ληφθεί υπόψη το σχέδιο της στέγης καθώς και το απαιτούμενο ύψος των καδρονιών που θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση της τοποθέτησης της εξηλασμένης πολυστερίνης σε λωρίδες ανάμεσα στα καδρόνια.

Η εξηλασμένη πολυστερίνη ΧPS έχει χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας (λ), μεγάλες αντοχές στο νερό και υψηλές μηχανικές ιδιότητες, στοιχεία που την κατατάσσουν σαν ένα εξαιρετικό θερμομονωτικό υλικό.

Η επιχείρησή μας συνεργάζεται αποκλειστικά με τη γνωστή βιομηχανία παραγωγής εξηλασμένης πολυστερίνης FIBRAN XPS. Για όλες τις πιστοποιήσεις, τεχνικές προδιαγραφές και χαρακτηριστικά των προϊόντων FIBRAN κλπ που τυχόν χρειασθείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Διογκωμένη Πολυστερίνη

GRAFITOUXA

Η διογκωμένη πολυστερίνη, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται και σαν θερμομονωτικό υλικό στις στέγες αντί της εξηλασμένης πολυστερίνης.

Συνήθως επιλέγεται σαν μια πιο οικονομική λύση. Φυσικά, στην διογκωμένη πολυστερίνη υπάρχουν πολλές ποιότητες με μεγάλη ποικιλία στα βάρη, στις πυκνότητες κλπ. Επίσης στην διογκωμένη πολυστερίνη, υπάρχουν διάφοροι τύποι της καθώς και πολλά εργοστάσια παραγωγής της, στην Ελλάδα.

Η πολύ φθηνή και ελαφριά διογκωμένη πολυστερίνη, χαμηλής ποιότητας, ουσιαστικά δεν προσφέρει κανένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Γι αυτό, καλό θα είναι να αποφεύγονται οι επιλογές αυτές. Ούτε αξιοπιστία έχουν, ούτε μεγάλη διάρκεια ζωής εξασφαλίζουν. Η διογκωμένη πολυστερίνη κυκλοφορεί συνήθως σε λευκό και μπλε χρώμα.

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΠΑΤΡΑ ΦΕΛΙΖΟΛ ΑΙΓΙΟ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ

Καλό θα είναι να μπαίνουν στις στέγες οι πιο αξιόπιστες και πιστοποιημένες ποιότητες με προδιαγραφές, διογκωμένης πολυστερίνης ΕΡS (EPS 60- EPS 80 – EPS 100- EPS 120 κλπ) που εξασφαλίζουν θερμομόνωση.

Επίσης η γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη (γκρι χρώματος) έχει και αυτή ποιότητες οι οποίες ανταποκρίνονται με αξιοπιστία στις ζητούμενες προδιαγραφές θερμομόνωσης. Τόσο η λευκή, όσο και η μπλε καθώς και η γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη παράγονται σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων 250Χ60 250Χ30 200Χ100 κλπ, καθώς και σε πολλά πάχη 2cm 3cm 4cm 5cm 6cm 7cm κλπ.

Η επιχείρησή μας συνεργάζεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογικά και αξιόπιστες ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής διογκωμένης πολυστερίνης, που έχουν τη δυνατότητα, εκτός των άλλων, να μας παραδώσουν και οποιαδήποτε εξειδικευμένη παραγγελία χρειασθείτε.

Πετροβάμβακας – Ορυκτοβάμβακας

PETROBAMBAKAS karapiperis aigio

Τόσο ο πετροβάμβακας όσο και ο ορυκτοβάμβακας χρησιμοποιούνται σαν μονωτικά στις στέγες. Πολλές φορές μπαίνουν και συμπληρωματικά στις στέγες μαζί με την εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS) σε κατασκευές τύπου « σάντουιτς» (διπλής μόνωσης).

Τόσο ο πετροβάμβακας όσο και ο ορυκτοβάμβακας, είναι πολύ καλά ηχομονωτικά υλικά, τα οποία όμως ταυτόχρονα εξασφαλίζουν και αρκετά ικανοποιητική θερμομόνωση. Συνήθως τοποθετούνται επάνω από ταβάνια- ξύλινα ραμποτέ, οροφές γυψοσανίδας κλπ. Δηλαδή μπαίνουν στον ενδιάμεσο χώρο που υπάρχει μεταξύ ταβανιού (οροφής) και στέγης.

Ο πετροβάμβακας που μπορείτε να προμηθευτείτε από την επιχείρησή μας, είναι ο GEOLAN- FIBRAN GEO του ομίλου FIBRAN.

Ο πετροβάμβακας κυκλοφορεί επίσης και επενδεδυμένος από την μία πλευρά του, με επικολλημένο φύλλο αλουμινίου. Αυτός ο πετροβάμβακας κυρίως χρησιμοποιείται σε καμινάδες, τζάκια, ενεργειακά τζάκια, καυστήρες-λεβητοστάσια κλπ σημεία με πολύ αυξημένες θερμοκρασίες.

Ο πετροβάμβακας κυκλοφορεί σε πλάκες, διαστάσεων 120Χ60cm και σε ρολά (πάπλωμα). Παράγεται σε πολλά πάχη και σε πολλές πυκνότητες (δηλαδή βάρος ανά κυβικό μέτρο). Φυσικά το πάχος του και το βάρος του ανά κυβικό μέτρο διαμορφώνει την τιμή του.

Είναι υλικό οικολογικό (χρησιμοποιείται και στα νοσοκομεία, σε χωρίσματα-τοιχοποιίες-οροφές κλπ). Παράγεται από πετρώματα, είναι υλικό άριστης ποιότητας και επιπλέον είναι και πυράντοχο, πράγμα που είναι σοβαρό πλεονέκτημα, σε σχέση με άλλα υλικά.

Έχει μεγάλη ποικιλία παχών και πυκνοτήτων. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα, ο πετροβάμβακας που επιλέγουμε, να είναι κατάλληλος και σύμφωνος με τη χρήση που επιθυμούμε, καλύπτοντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές, για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Ο πετροβάμβακας GEOLAN- “FIBRAN GEO” έχει υψηλή αντοχή σε μεγάλες θερμοκρασίες, εξασφαλίζοντας έτσι την πυραντίσταση της κατασκευής μας. Οι ίνες του αντέχουν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 1000ο C και δεν επηρεάζονται οι μονωτικές ιδιότητές του, ούτε η διαστασιακή του σταθερότητα, ακόμα και αν η συνδετική ρητίνη εξατμιστεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Ο ορυκτοβάμβακας που μπορείτε να προμηθευτείτε από την επιχείρησή μας, είναι προϊόν της KNAUF (ECOSE).

ORYKTOVAMVAKAS karapiperis aigio

Κυρίως χρησιμοποιούνται πλάκες ορυκτοβάμβακα, διαστάσεων 135Χ60. Επίσης κυκλοφορεί ορυκτοβάμβακας και σε ρολό (πάπλωμα). Υπάρχουν αρκετοί τύποι ορυκτοβάμβακα αλλά συνήθως επιλέγεται ο ορυκτοβάμβακας πάχους 5cm.

O ορυκτοβάμβακας αυτός είναι άκαυστος κατηγορίας Α1. Οι τιμές του ορυκτοβάμβακα είναι συνήθως οικονομικότερες.από τις τιμές του πετροβάμβακα. Γι αυτό κυρίως επιλέγεται σαν μια πιο οικονομική λύση.

Μεμβράνες στέγης

Οι μεμβράνες που χρησιμοποιούνται στις στέγες, συνήθως είναι οι εξής:

 • Ασφαλτική μεμβράνη (υγρομονωτική μεμβράνη).

Καραπιπέρης Αίγιο στέγη ασφαλτική μεμβράνηΜε την τοποθέτηση της μεμβράνης αυτής στη στέγη, εξασφαλίζεται υγρομόνωση. Η μεμβράνη τοποθετείται επάνω στο πέτσωμα (φυλαδέλα-OSB-σκουρέτο κλπ) της στέγης και μας εξασφαλίζει πλήρη υγρομόνωση. Κυκλοφορεί σε ρολά που συνήθως είναι διαστάσεων 30μ Χ 1μ. και είναι μαύρου χρώματος. Δεν επιτρέπει την αναπνοή των ξύλων της στέγης που βρίσκονται κάτω από αυτή.

.

 • Αναπνέουσα μεμβράνη (υγρομονωτική μεμβράνη)

Καραπιπερης στεγη Αιγείρα Ακράτα αναπνέουσα μεμβρανηΜε την τοποθέτηση της αναπνεόυσας μεμβράνης επάνω στο πέτσωμα (σκουρέτο –φυλαδέλα- μισόταβλα- OSB κλπ) της στέγης, εξασφαλίζεται πλήρως η υγρομόνωση της στέγης μας. Όμως το επιπλέον πλεονέκτημα που εξασφαλίζει ταυτόχρονα η μεμβράνη αυτή, είναι η διαπνοή των ξύλων της στέγης που βρίσκονται τοποθετημένα κάτω από τη μεμβράνη. Αυτό είναι το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της μεμβράνης αυτής, διότι, ενώ έχουμε εξασφαλισμένη την υγρομόνωση της στέγης, ταυτόχρονα οι δοκοί, τα πετσώματα κλπ ξύλα της στέγης αναπνέουν. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα ξύλα της στέγης, με την πολύ ζέστη κλπ ακραίες κλιματολογικές συνθήκες αναπνέουν (αερίζονται). Με τη χρησιμοποίηση της μεμβράνης αυτής, δεν παρατηρούνται φαινόμενα να ανάβουν τα ξύλα και έτσι αποφεύγονται επιπλέον προβλήματα, σε περιπτώσεις κατασκευαστικής αστοχίας της στέγης. Οι αναπνέουσες μεμβράνες, κυκλοφορούν συνήθως σε ρολά διαστάσεων 50μ.Χ 1,5μ. Αναπνέουσες μεμβράνες παράγονται σε μεγάλη ποικιλία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

 • Μεμβράνη αλουμίνιου (θερμοανακλαστική – θερμομονωτική και υγρομονωτική)

memvrani alouminiou karapiperisΌλες οι μεμβράνες αλουμινίου παρέχουν υγρομόνωση στη στέγη. Εκτός όμως από την υγρομόνωση παρέχουν και θερμομόνωση καθώς και αντανακλαστική μόνωση. Οι μεμβράνες αλουμινίου κυκλοφορούν σε ρολά και είναι κυρίως οι παρακάτω τύποι:

.

 • Σκέτο φύλλο αλουμινίου σε ρολό. Είναι η πιο φθηνή επιλογή. Θέλει προσοχή κατά την τοποθέτηση στη στέγη γιατί σχίζεται εύκολα. Παρέχει κυρίως ανακλαστική θερμομόνωση, δεν υποκαθιστά την εξηλασμένη πολυστερίνη XPS, η τοποθέτηση της οποία είναι απαραίτητη,προκειμένου να υπάρξει θερμομόνωση.
 • Μεμβράνη αλουμινίου, με αλουμίνιο στη μία πλευρά της (μονόφατση) και με μονή φυσαλίδα εσωτερικά (single bubble).
  Προσφέρει αντανακλαστική μόνωση και μικρής απόδοσης θερμομόνωση. Είναι οικονομική λύση. Φυσικά, για να έχουμε θερμομόνωση, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση στη στέγη εξηλασμένης πολυστερίνης XPS.
  Θέλει προσοχή κατά την τοποθέτηση, ώστε να μη σχιστεί και να μη τραυματιστεί.
 •  Μεμβράνη αλουμινίου, με αλουμίνιο και στις δύο πλευρές της (δίφατση) και με μονή φυσαλίδα εσωτερικά (single bubble).
  Προσφέρει αντανακλαστική μόνωση και μεσαίας απόδοσης θερμομόνωση. Η τιμή της είναι λίγο ακριβότερη από τη μονόφατση μεμβράνη αλουμινίου.
  Προκειμένου να επιτύχουμε θερμομόνωση, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση στη στέγη εξηλασμένης πολυστερίνης XPS. Κατά την τοποθέτησή της στη στέγη, σχίζεται με δυσκολία.
 • Μεμβράνη αλουμινίου, με αλουμίνιο και στις δύο πλευρές της (δίφατση) και με διπλή φυσαλίδα εσωτερικά (double bubble). Είναι ότι καλύτερο υπάρχει ποιοτικά στις μεμβράνες αλουμινίου. Προσφέρει άριστη αντανακλαστική μόνωση και πολύ καλή θερμομόνωση. Κατά την τοποθέτησή της στη στέγη, σχίζεται και τραυματίζεται πολύ δύσκολα.
Αν η μεμβράνη αυτή τοποθετηθεί σε στέγη που κατασκευάζεται σε ήπια κλίματα (όχι ορεινά), ο πελάτης αποφεύγει να χρησιμοποιήσει εξηλασμένη πολυστερίνη XPS μεγάλου πάχους (π.χ. 5cm – 6cm κλπ) αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει εξηλασμένη πολυστερίνη XPS πάχους 3cm ή διογκωμένη πολυστερίνη EPS. Έτσι, με το συνδυασμό των δύο αυτών υλικών, επιτυγχάνονται άριστα αποτελέσματα θερμομόνωσης της στέγης.
Η μεμβράνη αυτή, κυκλοφορεί συνήθως σε ρολά διαστάσεων 25μ. Χ 1,20μ. και το πάχος της είναι περίπου 6 χιλιοστά. Αποτελεί την καλύτερη επιλογή, αν κάποιος θέλει να βάλει μεμβράνη αλουμινίου στη στέγη του. Είναι οικονομικά η πιο ακριβή μεμβράνη αλουμινίου γιατί ποιοτικά είναι η κορυφαία.

Φυσικά, όπως σε όλα τα προϊόντα, σπουδαίο ρόλο παίζει το εργοστάσιο παραγωγής της μεμβράνης, καθώς και οι προδιαγραφές, βάσει των οποίων παράγεται το προϊόν.
Οι μεμβράνες που προσφέρει η επιχείρησή μας, είναι από επώνυμους παραγωγούς, με αυστηρές προδιαγραφές, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ασφαλτόπανα

Σε πολλές περιπτώσεις όταν κατασκευάζονται στέγες, κρίνεται απαραίτητο, επάνω στο πέτσωμα της στέγης, να τοποθετηθεί ασφαλτόπανο αντί για μεμβράνη στέγης. Κυρίως αυτό γίνεται σε στέγες όπου πρόκειται να τοποθετηθούν τα παραδοσιακά βυζαντινά κεραμίδια (καπάκι-λούκι).

asfaltopano psifida karapiperis

Αυτό γίνεται συνήθως σε διατηρητέα κτίρια, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε παλιές εκκλησίες, σε μοναστήρια κλπ. Όταν λοιπόν επιθυμούμε ή επιβάλλεται από τη νομοθεσία να τοποθετηθούν στη στέγη τα παραδοσιακά βυζαντινά κεραμίδια (καπάκι-λούκι), αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε ασφαλτόπανο. Αυτό γίνεται, για να εξασφαλισθεί άριστη υγρομόνωση, διότι τα βυζαντινά κεραμίδια μπαίνουν συνήθως (λασπωτά) δηλαδή κολλημένα με τσιμεντολάσπη. Συγκεκριμένα, τα βυζαντινά κεραμίδια συγκολλούνται με τσιμεντολάσπη, επάνω στο ασφαλτόπανο με ψηφίδα, το οποίο έχει στρωθεί και επικολληθεί με ασφαλτική μαστίχη επάνω σε χονδρό ξύλινο πέτσωμα.

Με τη χρησιμοποίηση ασφαλτόπανου με ψηφίδα, εξασφαλίζεται πέραν της υγρομόνωσης και αξιόπιστη συγκόλληση του κεραμιδιού επάνω στο ασφαλτόπανο, γιατί πιάνει καλά η τσιμεντολάσπη, στο ασφαλτόπανο ψηφίδα.

Φυσικά θα χρησιμοποιηθούν στην τσιμεντολάσπη τα ανάλογα γαλακτώματα κονιαμάτων (LATEX),ίνες πολυπροπυλενίου κλπ ,έτσι ώστε να υπάρχει σιγουριά και να μη προκύψουν με την πάροδο του χρόνου αποκολλήσεις.

Ακόμα και στις περιπτώσεις που τα βυζαντινά κεραμίδια μπαίνουν καρφωτά επάνω σε καδρόνια, κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση ασφαλτόπανου (έστω σκέτου- χωρίς ψηφίδα), το οποίο θα επικολληθεί στο ξύλινο πέτσωμα της στέγης. Με τον τρόπο αυτό, υπάρχει αυξημένη εξασφάλιση υγρομόνωσης.

Τα βυζαντινά κεραμίδια (καπάκι-λούκι) έχουν ιδιαίτερα αυξημένο βάρος σε σχέση με κεραμίδια άλλων τύπων, διότι απαιτούνται 28-30 κεραμίδια ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό μας αναγκάζει να χρησιμοποιήσουμε παχύτερο πέτσωμα και πολύ πιο ενισχυμένα ξύλα, καθώς και την χρησιμοποίηση ασφαλτόπανων.

Όλα αυτά γίνονται, γιατί πρέπει να έχουμε τη στέγη μας εξασφαλισμένη σε κάθε περίπτωση, σεισμών κλπ. Ενημερωτικά τα ασφαλτόπανα που κυκλοφορούν είναι τα παρακάτω:

 • Ασφαλτόπανο σκέτο (με φιλμ πολυαιθυλενίου).
 • Ασφαλτόπανο με επικάλυψη ψηφίδας (γκρι-λευκή-κόκκινη).
 • Ασφαλτόπανο με επικάλυψη αλουμινίου.
 • Ασφαλτόπανο με επικάλυψη ταλκ (ψιλή άμμος).

Πέραν των στεγών που προαναφέραμε, τα ασφαλτόπανα κυρίως χρησιμοποιούνται για υγρομονώσεις ταρατσών κλπ.

Η επιχείρησή μας διαθέτει ετοιμοπαράδοτη μεγάλη ποικιλία ασφαλτοπάνων όλων των τύπων για κάθε χρήση, καθώς και όλα τα απαιτούμενα συγκολλητικά υλικά (ασφαλτικό βερνίκι-ασφαλτική μαστίχη, ασφαλτικό γαλάκτωμα, εξαεριστικά ασφαλτόπανων κλπ κλπ).

Όλα τα ασφαλτόπανά μας είναι παραγωγής αναγνωρισμένων εργοστασίων με μεγάλη γκάμα προϊόντων που καλύπτουν όλες τις κλιματικές ζώνες (πεδινά- ημιορεινά-ορεινά) και όλες τις υφιστάμενες προδιαγραφές.

Αυτοκόλλητες στεγνωτικές ταινίες

Απαραίτητο συμπληρωματικό προϊόν στη στεγάνωση και υγρομόνωση μιας στέγης είναι οι στεγανωτικές ταινίες.

μόνωση στέγης steganotiki tainia karapiperis aigio

Οι στεγανωτικές ταινίες χρησιμοποιούνται τόσο σε στέγες όσο και σε στέγαστρα, χαγιάτια κλπ, καθώς και όπου αλλού προκύπτουν τοπικά, ανάγκες στεγάνωσης, σε διάφορα σημεία των κατασκευών μας. Τέτοια σημεία που συνήθως χρησιμοποιούνται οι στεγανωτικές ταινίες, είναι εξωτερικά γύρω-γύρω από τις καμινάδες, δηλαδή περιμετρικά στο σημείο που η καμινάδα βγαίνει μέσα από τα κεραμίδια της στέγης.

Στο σημείο αυτό προκειμένου να πετύχουμε ασφαλή στεγανοποίηση, είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση της αυτοκόλλητης στεγανωτικής ταινίας. Άλλα σημεία, που συνήθως χρησιμοποιούνται οι στεγανωτικές ταινίες, είναι τα σημεία που εφάπτονται τα κεραμίδια του στεγάστρου στον τοίχο του σπιτιού κλπ.

Είναι πάρα πολλές οι εφαρμογές χρησιμοποίησης των στεγανωτικών ταινιών τόσο σε στέγες με κεραμίδια όσο και σε στέγες με λαμαρίνα, πάνελ κλπ. Οι στεγανωτικές ταινίες είναι αυτοκόλλητες και μπορούν με ασφάλεια να κολληθούν σε σοβά, σε λαμαρίνα, σε μπετό, σε τούβλο, σε κεραμίδι, σε πλαστικό, σε πλακάκι, σε πάνελ κλπ. Η επιφάνεια που θα κολληθούν πρέπει να είναι στεγνή και καθαρή.

Οι αυτοκόλλητες στεγανωτικές ταινίες είναι αρίστης ποιότητας και κυκλοφορούν σε ρολά με μεγάλη ποικιλία στο πλάτος τους, δηλαδή:

Πλάτος 10cm – 15cm – 20cm – 30cm – 60cm – 90cm κλπ.

Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες στην επιχείρησή μας, σε κεραμιδί χρώμα
σε χρώμα αλουμινίου, καθώς και σε άλλα χρώματα.

Οι στεγανωτικές ταινίες δίνουν λύση και σε πολλά άλλα προβλήματα στεγάνωσης, όπως σε αρμούς διαστολής κτιρίων κλπ, όπου τοποθετούνται, αφού προηγηθεί η πλήρωση των αρμών με τη χρήση πολυουρεθανικού σφραγιστικού PU κλπ.

Ταινία λαμαρίνας και ταινία ευκάμπτου αλουμινίου

Σε πολλές περιπτώσεις υγρομόνωσης, είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση ταινίας λαμαρίνας ή ταινίας εύκαμπτου αλουμινίου.

Οι ταινίες αυτές παράγονται σε ρολά με μεγάλη ποικιλία στο πλάτος τους (50cm- 60cm- 75cm- 100cm κλπ). Οι ταινίες αυτές είναι χρώματος κεραμιδί στη μία πλευρά και μπεζ στην άλλη πλευρά, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις στέγες ανάλογα με το χρώμα των κεραμιδιών που υπάρχουν τοποθετημένα στη στέγη.

Οι ταινίες αυτές χρησιμοποιούνται σε εσωτερικές υδρορροές εγκυβωτισμένες στέγες, ντερέδες κλπ. Οι ταινίες αυτές συγκολλούνται μεταξύ τους με ασφάλεια, με την χρησιμοποίηση πολυουρεθανικής αρμόκολλας (σφραγιστικό PU).

Η χρήση της ταινίας αλουμινίου, διευκολύνει πολύ στην εργασία τοποθέτησης στις στέγες γιατί είναι εύκαμπτη και αρκετά πιο ευκολοδούλευτη από την ταινία λαμαρίνας.

tainia alouminiou karapiperis ebex aigio

Στεγανωτικό κορφιάδων

ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΑΙΓΙΟ ΞΥΛΕΙΑ ΣΤΕΓΗΣ ΜΟΝΩΤΙΚΟ ΚΟΡΦΙΑΔΩΝ

Στην επιχείρησή μας υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα στεγανωτικά κορφιάδων σε συσκευασία 0,750ml και 3lit – 5kg.

Τα στεγανωτικά κορφιάδων που διαθέτουμε είναι κατάλληλα για την βαφή της τσιμεντολάσπης (κονιάματος) με το οποίο έχουν συγκολληθεί οι κορφιάδες της στέγης. Το χρώμα του στεγανωτικού κορφιάδων είναι ίδιο με το χρώμα των κεραμιδιών και των κορφιάδων της στέγης.

Διαθέτουμε ελαστομερή μονωτικά στεγανωτικά κορφιάδων σε όλες τις αποχρώσεις των κεραμιδιών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Η βαφή του κονιάματος (τσιμεντολάσπης) που έχει χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση των κορφιάδων, εκτός από το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα που προσδίδει στην στέγη, επιπλέον εξασφαλίζει μακροχρόνια και την απαραίτητη υγρομόνωση και στεγανότητα των κορφιάδων.

Σε στέγες που είχαν κατασκευασθεί παλαιότερα είναι απαραίτητο να ελέγχεται ο κορφιάς και να βάφεται με στεγανωτικό κορφιάδων το κονίαμα (τσιμεντολάσπη) που είχαν τοποθετηθεί οι κορφιάδες. Το στεγανωτικό κορφιάδων έχει την ιδιότητα να γεμίζει τις λεπτές ρωγμές που υπάρχουν στο κονίαμα, λόγω των συστολοδιαστολών που υπάρχουν καθώς και τα σκασίματα που δημιουργούνται με την πάροδο των ετών ή υπάρχουν εξ΄αρχής της κατασκευής λόγω της μεγάλης ποσότητας ασβέστη που χρησιμοποιήθηκε κατά την παρασκευή του κονιάματος (τσιμεντολάσπης).

Το στεγανωτικό κορφιάδων χρησιμοποιείται πολλές φορές σαν χρώμα για την βαφή των κεραμιδιών σε στέγες που έχει αλλοιωθεί το χρώμα τους από την παλαιότητα κλπ, άλλους παράγοντες.

Τα στεγανωτικά κορφιάδων υπάρχουν σε χρώμα κεραμιδί (TERACOTA), σε χρώμα μπεζ – ώχρα, σε χρώμα γκρι – καφέ κτλ. Επίσης υπάρχει στην επιχείρησή μας η δυνατότητα βαφής του στεγανωτικού κορφιάδων στο χρώμα που επιθυμεί ο πελάτης, διαλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, είτε σε ελαστομερές μονωτικό στεγανωτικό κορφιάδων είτε σε ακρυλικό.

Η επιχείρησή μας διαθέτει όλα τα απαραίτητα αστάρια, που όταν απαιτείται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η χρήση των ασταριών προηγείται  πριν την εφαρμογή του στεγανωτικού κορφιάδων.

Scroll to Top