Οικολογική δόμηση

οικολογική δόμηση καραπιπέρης εβεξ αίγιο πάτρα

Η επιχείρησή μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία σύγχρονων και οικολογικών υλικών δόμησης. Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τις προτάσεις για οικολογική δόμηση, όπως αυτές συγκεκριμενοποιούνται μέσα από την γνώση και την εμπειρία μας.

Οικολογικά Χρώματα

Οικολογικά χρώματα και οικολογικά αστάρια νερού, κατάλληλα για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, είναι πάντα διαθέσιμα στην επιχείρησή μας. Όλα τα προϊόντα STATUS-THRACON που διαθέτουμε όπως το πλαστικό χρώμα STATUS ECO, το PRIMO ECO καθώς και το STATUS KITCHEN & BATH είναι ποιοτικά χρώματα, άοσμα και απόλυτα φιλικά, τόσο προς τον χρήστη, όσο και προς το περιβάλλον.

Το STATUS KITCHEN & BATH εκτός των άλλων έχει ειδικές μυκητοκτόνες ουσίες, που εμποδίζουν την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων που είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία, όταν υπάρχουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στους τοίχους ή στο ταβάνι.

Τα χρώματα αυτά αποτελούν ιδανική λύση για χώρους οικιών, εστίασης, μπάνια, τοίχους, ταβάνια, κουζίνες, χώρους παραγωγής τροφίμων, χειρουργεία, ιατρεία, εργαστήρια κλπ. Το αστάρι STATUS ακρυλικό νερού καθώς και το αστάρι γυψοσανίδας STATUS νερού, είναι ποιοτικά αστάρια με εξαιρετική πρόσφυση, μεγάλες αποδόσεις, άοσμα και απόλυτα φιλικά προς τον χρήστη και το περιβάλλον.

Επίσης τα χρώματα κιμωλίας CHALKPAINT είναι χρώματα νερού. Είναι οικολογικά ακρυλικά χρώματα, κατάλληλα κυρίως για εσωτερική χρήση που χρησιμοποιούνται συνήθως σε αναπαλαιώσεις και διακοσμήσεις. Το τελικό χέρι με ειδικό βερνίκι νερού που περνάμε, είναι κατάλληλο για τα χρώματα κιμωλίας και είναι άοσμο.

Οικολογικά χρώματα ΕΒΕΞ καραπιπέρης Αίγιο, Πάτρα, Ακράτα

Τσιμεντοκεράμιδα

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει παραγωγή οικολογικών κεραμιδιών. Η κεραμοποιία ΒΙΟΜΠΛΟΚ ΧΛΙΑΠΗΣ ΑΕ, με την οποία συνεργάζεται η επιχείρησή μας, επί πολλά χρόνια, παράγει ποιοτικά τσιμεντοκεράμιδα σουηδικού προφίλ, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων με μεγάλες αντοχές στον πάγο.

Τσιμεντοκεράμιδα ΚΑΡΑΠΚΙΠΕΡΗΣ ΕΒΕΞ Αίγιο

Η ΒΙΟΜΠΛΟΚ- ΧΛΙΑΠΗΣ δίδει εργοστασιακή εγγύηση αντοχής για τα κεραμίδια της για 35 χρόνια. Τα οικολογικά κεραμίδια σουηδικού προφίλ clima life της ΒΙΟΜΠΛΟΚ ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής μας.

Οι απαιτούμενες πρώτες ύλες για την παραγωγή τους είναι φιλικές προς το περιβάλλον και σε όλη την παραγωγική διαδικασία δεν χρησιμοποιούνται στερεά, υγρά ή αέρια καύσιμα. Αυτό όμως που κάνει το νέο οικολογικό κεραμίδι “clima life” της ΒΙΟΜΠΛΟΚ ξεχωριστό και καινοτόμο είναι η επιφανειακή επίστρωση από ένα νέο ακρυλικό χρώμα που δεσμεύει τα οξείδια της ατμόσφαιρας.

Με μία απλή χημική διαδικασία που συντελείται στην επιφάνεια του κεραμιδιού, αφενός το χρώμα γίνεται πιο λαμπερό, αφετέρου τα οξείδια που δευσμεύονται, καταλήγουν στη γή με το νερό της βροχής, εμπλουτίζοντας έτσι το έδαφος και τη βλάστηση.

Ενδιαφέρον στοιχείο επίσης είναι ότι στις περιοχές που υπάρχουν οι υποδομές, πολλά εργοστάσια μεταξύ των οποίων και κεραμοποιία, χρησιμοποιούν για την παραγωγή των κεραμιδιών τους φυσικό αέριο, που θεωρείται έως και σήμερα σαν το πιο οικολογικό και λιγότερο επιβλαβές για το περιβάλλον καύσιμο.

Φυσικά, όσο αναπτύσονται τα δίκτυα φυσικού αερίου σε όλη την χώρα μας, όλο και περισσότερες βιομηχανίες και μεταποιητικές μονάδες δομικών υλικών, θα το χρησιμοποιούν σαν καύσιμο, με πολύ θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον.

Κεραμίδια από πηλό

Ας ληφθεί υπόψη ότι και τα κλασικά κεραμικά κεραμίδια που είναι φτιαγμένα από πηλό με ανάμειξη χώματος, νερού, αέρα και φωτιάς, είναι ένα απόλυτα φυσικό σύγχρονο προϊόν.

Η επιχείρησή μας συνεργάζεται επί πολλές δεκαετίες με το γνωστό κεραμοποιείο ”ΧΑΛΚΙΣ ” – ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ-ΜΗΤΑΚΗΣ στο Βασιλικό Χαλκίδας που παράγει κεραμίδια αρίστης ποιότητας και αισθητικής, τόσο επισμαλτωμένα μονόχρωμα και δίχρωμα καθώς και κλασικά κεραμίδια σε φυσικές αποχρώσεις ( φυσικό κόκκινο- λευκό κλπ).

Κεραμίδια ΕΒΕΞ Καραπιπέρης Αίγιο, Ακράτα, Διακοφτό

Χαρακτηριστικά κεραμιδιών από πηλό

Τα υλικά στέγης θα πρέπει να έχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που αφορούν τη σκίαση, τη στεγανότητα, τη δύναμη, την αντοχή και την αειφορία.
Η αισθητική, η εύκολη τοποθέτηση, το χαμηλό κόστος και η συντήρηση, είναι επίσης σημαντικά. Τα κεραμίδια από πηλό είναι τα πιο επιτυχημένα υλικά για στέγες σε όλη την ιστορία του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, καθώς προσφέρουν στα κτίρια ομορφιά, ασφάλεια, θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας για χρονικό διάστημα χιλιάδων ετών, με πολύ χαμηλό κόστος. Τα κεραμίδια παρά το πολύ χαμηλό κόστος τους, έχουν επιλεγεί για τη στέγαση ανακτόρων και των πιο διάσημων κτιρίων σε όλο τον κόσμο, καθώς η αισθητική του φυσικού πηλού δεν υστερεί για κανένα λόγο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Σκίαση

Το πιο σημαντικό από τα βασικά χαρακτηριστικά των κεραμιδιών από πηλό είναι η σκίαση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη θερμική χωρητικότητα του πηλού, η οποία σε συνδυασμό με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των κεραμιδιών και την τοποθέτηση σε δοκούς από ξύλο, δημιουργεί ένα στρώμα απορρόφησης της ακτινοβολίας του ήλιου.
Ο πηλός έχει την ικανότητα να αποθηκεύει πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας, οι οποίες απελευθερώνονται εύκολα στον ουρανό κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να επηρεάζεται ούτε κατ΄ελάχιστο η μοριακή δομή του. Έτσι, αυτή η διαδικασία απορρόφησης ενέργειας μπορεί να επαναλαμβάνεται για πάντα, καθιστώντας τον πηλό το καλύτερο και ταυτόχρονα με το χαμηλότερο κόστος υλικό σκίασης στη γη.

Αειφορία

Η συνειδητοποίηση της σημασίας της αειφορίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας αυξάνει συνεχώς στις μέρες μας. Με τον όρο “αειφορία” εννοούμε τη λογική χρήση των πόρων, ανθρώπινα, φυσικά και οικονομικά. Εκτός από τα δένδρα, ο πηλός είναι μακράν το πιο αειφόρο δομικό υλικό στη γή.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πηλός επιλέχθηκε από τους περισσότερους πολιτισμούς του ανθρώπου ως βασικό δομικό υλικό. Τα κεραμίδια από πηλό υπήρξαν πάντα οι πρωταθλητές στον ανταγωνισμό των οικοδομικών υλικών στέγασης.

Στην ΧΑΛΚΙΣ χρησιμοποιείται μόνο 100% καθαρό φυσικό πηλό για την κατασκευή των κεραμιδιών, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ικανότητα ανακύκλωσης με τα πρακτικά απεριόριστα έτη κύκλου ζωής στην στέγη ενός κτιρίου.

Η επιχείρησή μας διαθέτει επίσης κεραμίδια παραγωγής της κεραμοτουβλοποιίας  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ Ηλείας, με μεγάλη αντοχή στο βάρος και με γραπτή εγγύηση για την διάρκεια ζωής τους. Η κατασκευή της στέγης, προκειμένου να ισχύει η εργοστασιακή εγγύηση των κεραμιδιών, πρέπει να είναι σύμφωνη με τους τεχνικούς όρους και προδιαγραφές της παραγωγού εταιρείας ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ.

Κεραμικά κεραμύδια ποιότητας Καραπιπέρης

Κεραμίδια από πηλό που προσφέρουν διαπνοή στη στέγη, υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα στην επιχείρησή μας σε ρωμαϊκά, ολλανδικά, γαλλικά και βυζαντινά, σέ κόκκινα και έγχρωμα φυσικών αποχρώσεων όπως μπεζ,ροζ, καφέ, γκρι κλπ.

YTONG BLOCK

Ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν θεωρείται δίκαια το ΥΤΟΝG ΜΠΛΟΚ που βρίσκεται σε διαρκές στοκ όλων των παχών του στην επιχείρησή μας. Οι λόγοι στην δόμηση για να επιλέξει κάποιος YTONG σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά υλικά είναι πολλοί.

Προϊόν φιλικό προς τον χρήστη

Οι ιδιότητες του προϊόντος καθιστούν το YTONG BLOCK ως το καταλληλότερο για νέες κατασκευές αλλά και για ανακαινίσεις ή προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια.

Το χαμηλό του βάρος και η ευκολία της κατασκευής διαδραματίζουν έναν ιδιαιτέρως σημαντικό ρόλο στον τομέα της ανακαίνισης. Το χαμηλό του βάρος σημαίνει πως το YTONG Block είναι ένα φιλικό προϊόν απέναντι στο χρήστη, (120kg / m2 για τοιχοποιία κτισμένη με YTONG BLOCK πάχους 20 cm σε σχέση με την διπλή συμβατική τοιχοποιία κτισμένη με τούβλα, που έχει βάρος 360kg / m2).

Δηλαδή, το YTONG έχει το ένα τρίτο του βάρους σε σχέση με τα τούβλα.

YTONG BlocK Καραπιπέρης Αίγιο

Bέλτιστη πυρασφάλεια

Η εξαιρετική αντίσταση του YTONG απέναντι στην πυρκαγιά προέρχεται από την αντίδρασή στις φλόγες. Οι φυσικές ιδιότητες των προϊόντων YTONG τα καθιστούν ως την ιδανική συνταγή για προστασία από τη φωτιά. Η αντίδρασή του απέναντι στη φωτιά είναι μηδενική και είναι εντελώς άφλεκτο. Το ΥΤΟΝG Βlock έχει θερμομονωτικά χαρακτηριστικά, λόγω της μοναδικής κυψελωτής δομής του.

Το ΥΤΟΝG Block δεν απελευθερώνει επιβλαβή αέρια σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επιπλέον, ο δείκτης πυραντίστασης του YTONG Block φτάνει τις 6 ώρες (F180 από το πάχος των 15cm και άνω).

Βιοκλιματική άνεση Χειμώνα – Καλοκαίρι

Λόγω της άριστης ικανότητας μόνωσης και της υψηλής θερμικής αδράνειάς του, το YTONG σας προστατεύει από το κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αντιθέτως, το καλοκαίρι, η σύσταση του YTONG, αποτρέπει την είσοδο της θερμότητας, διατηρώντας τη θερμοκρασία της κατοικίας σε χαμηλά επίπεδα.

Έτσι, χρησιμοποιώντας YTONG Blocks εξασφαλίζετε εξοικονόμηση της ενέργειας που χρειάζεται να δαπανήσετε για να θερμάνετε το κτίριο το χειμώνα και της ενέργειας που θα χρειαστεί για την ψύξη του, το καλοκαίρι.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Σύστημα διασφάλισης περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14:001. Επιπλέον, η ενέργεια που δαπανάται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας είναι η μικρότερη δυνατή (διαδικασία σκλήρυνσης στα αυτόκλειστα) με αποτέλεσμα η παραγωγή ρύπων (CO2) να είναι πολύ χαμηλή και το περιβάλλον να μολύνεται λιγότερο.

Το YTONG Block είναι ένα σύγχρονο δομικό υλικό του οποίου η παραγωγή απαιτεί πολύ λίγες πρώτες ύλες, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό του στοιχείου αποτελείται από αέρα. Επιπλέον, οι πρώτες του ύλες βρίσκονται ανεξάντλητες στη φύση (χαλαζιακή άμμος, ασβεστόλιθος κλπ). Ακόμα, λόγω του μικρού βάρους, το YTONG συνεισφέρει στη μικρότερη εκπομπή ρύπων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του.

Γυψοσανίδες – πλάκες ορυκτών ινών – υαλοσανίδες (πλάκες εξωτερικής χρήσης)

Οι γυψοσανίδες είναι δομικές πλάκες που λόγω της πρώτης ύλης τους, που είναι ο
γύψος, έχουν εξαιρετικές οικολογικές ιδιότητες. Ο γύψος είναι φυσικό ορυκτό με πολύ μεγάλα κοιτάσματα σε όλες τις ηπείρους. Η χρήση των γυψοσανίδων διαρκώς μεγαλώνει λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων τους, όπως η ηχομόνωση, η θερμομόνωση κλπ.

γυψοσανίδες καραπιπέρης εβεξ αίγιο, ακράτα, διακοπτό

Οι πλάκες ορυκτών ινών, είναι πλάκες που χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους σε ψευδοροφές κτιρίων, γραφείων, καταστημάτων κλπ. Οι πλάκες ορυκτών ινών παράγονται από φυσικά υλικά και είναι οικολογικό υλικό δόμησης. Χρησιμοποιείται επίσης σε χώρους ιατρείων, νοσοκομειακές μονάδες, εργαστήρια κλπ. Προσφέρουν ηχομόνωση και ευκολία κατασκευής.

Οι υαλοσανίδες είναι πλάκες εξωτερικής χρήσης, δηλαδή δομικές πλάκες, με πρώτη ύλη τον γύψο, που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Χρησιμοποιούνται, λόγω της ειδικής σύνθεσής τους, κυρίως σε χώρους με αυξημένες υγρασίες εσωτερικά και εξωτερικά.

Στις υαλοσανίδες εφαρμόζονται με επιτυχία τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (CLIMA PLUS THRACON κλπ), αρκείνα γίνει η εφαρμογή τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές και την δέουσα επιμέλεια από τους τεχνίτες, εξασφαλίζοντας έτσι μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας στο κτίσμα (έως και 65% οικονομία).

Ορυκτοβάμβακας

Οι νέας γενιάς ορυκτοβάμβακες, είναι οικολογικά μονωτικά προϊόντα κατάλληλα για συστήματα ξηράς δόμησης. Προσφέρουν μόνωση καθώς και βελτίωση του εσωτερικού αέρα του χώρου που είναι τοποθετημένοι, λόγω της χρήσης συγκολλητικού υλικού που δεν περιέχει φορμαλδεύδη.

Με το ειδικό συγκολητικό υλικό, συγκολούνται οι ίνες του ορυκτοβάμβακα. Επίσης, υπάρχουν πολύ χαμηλές εκπομπές πτητικών low vocs. Ο ορυκτοβάμβακας είναι υλικό φιλικό προς τον χρήστη και ευκολοδούλευτο. Παρέχει διαπνοή, δεν υπάρχουν χρωστικές, τεχνητά χρώματα ούτε χημικά με βάση το πετρέλαιο.

ορυκτοβάμβακας Καραπιπέης ΕΒΕΞ Αίγιο, Κόρινθος, Πάτρα

Παράγονται από ταχέως ανανεώσιμα οργανικά υλικά. Στην επιχείρησή μας υπάρχει πάντοτε ετοιμοπαράδοτος ορυκτοβάμβακας KNAUF ECOSE κυρίως σε πλάκες αλλά και σε ρολλά.
Ο ορυκτοβάμβακας είναι άκαυστο υλικό με ακαυστότητα Α1 που παράλληλα προσφέρει ηχομόνωση και θερμομόνωση σε οροφές, χωρίσματα, στέγες κλπ.

Πετροβάμβακας

Υλικό που καλύπτει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις στη δόμηση για υγιεινή, ασφάλεια και περιβάλλον. Είναι άκαυστο υλικό που παρέχει πυροπροστασία κατηγορίας Α1. Είναι υλικό με αντοχή στην γήρανση, που παρέχει εκτός της θερμομόνωσης και άριστη ηχομόνωση. Αυτό οφείλεται στην πυκνή δομή των ινών του πετροβάμβακα.

Όλα τα προϊόντα του πετροβάμβακα είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότυπο ΕΝ 13162 και ακίνδυνα για την υγεία. Στην επιχείρησή μας υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα προϊόντα πετροβάμβακα GEOLAN της FIBRAN GEO, τόσο σε πλάκες όσο και σε ρολλά.

Υπάρχει διαθέσιμος πετροβάμβακας σε πλάκες κάθε τύπου σε μεγάλη ποικιλία παχών και βάρους ανά κυβικό μέτρο, κατάλληλος για κάθε χρήση, τόσο για εσωτερικές εργασίες, όσο και ειδικής ποιότητας πετροβάμβακας αδιάβροχος, κατάλληλος για χρησιμοποίηση σε εξωτερικές θερμομονώσεις κτιρίων.

Πετροβάμβακας Καραπιπέρης Αίγιο, Πάτρα, Κόρινθος, Ξυλόκαστρο

Ο πετροβάμβακας διατίθεται και με επικάλυψη με αλουμίνιο για ειδικές χρήσεις τόσο στην δόμηση όσο και στο ναυπηγικό τομέα, λόγω της άριστης πυραντοχής του. Ο πετροβάμβακας είναι ινώδες υλικό και παράγεται με την τήξη πετρωμάτων στους 1520C και αποτελείται από ίνες οξειδίου πυριτίου και παράγεται στην Ελλάδα (Νομός Σερρών).

Ο πετροβάμβακας FIBRAN παράγεται σε ηλεκτρική κάμινο και όχι σε υψικάμινο που γίνεται χρήση ορυκτών καυσίμων.Έτσι,εξασφαλίζεται άριστη ποιότητα προϊόντος και ελαχιστοποιείται η εκπομπή αερίων ρύπων στο περιβάλλον.

Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης ,Clima Plus THRACON

To σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, είναι πολύτιμο εφόδιο στην ενεργειακή συμπεριφορά και στην εξοικονόμηση σοβαρού ενεργειακού κόστους των κτιρίων που εφαρμόζεται. Ένα κτίριο στο οποίο έχει εφαρμοσθεί σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, έχει εξοικονόμηση κόστους έως και 65% στην ενέργεια που καταναλώνει.

Επίσης σε ένα ένα κτίριο στο οποίο έχει γίνει επιπλέον και θερμομόνωση στο δώμα (στην ταράτσα του), η εξοικονόμηση κόστους γίνεται σαφώς μεγαλύτερη. Με την εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης μειώνονται οι θερμικές απώλειες των κτιρίων, βελτιώνονται αισθητικά τα κτίρια, εξοικονομείται ενέργεια, υγρομονώνεται το κτίριο και αυξάνει το προσδόκιμο όριο ζωής του καθώς και η αξία του, λόγω των παρεμβάσεων που γίνονται στις όψεις και το δώμα των κτιρίων αυτών.

Αυτές οι παρεμβάσεις τόσο στους τοίχους όσο και στην ταράτσα, επιδοτούνται από το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ, γιατί λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας, αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες του. Στην εξωτερική θερμοπρόσοψη, σαν μονωτικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί EPS διογκωμένη πολυστερίνη λευκή, γραφιτούχα EPS διογκωμένη πολυστερίνη γκρι, εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRAN καθώς και πετροβάμβακας FIBRAN GEO.

Αποτελεί το καλύτερο πιστοποιημένο και σύγχρονο σύστημα θερμομόνωσης ενός κτιρίου, με πολύ θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους και τις πρώτες ύλες που εξοικονομούνται,λόγω των πολύ μειωμένων καταναλώσεων ενέργειας των κτιρίων, στα οποία εφαρμόζεται.

Η επιχείρησή μας διαθέτει άμεσα όλα τα προϊόντα της THRACON όπως φυσικά και του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης CLIMA PLUS.Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα όλα τα κονιάματα, οι σοβάδες, οι πάστες, οι κόλλες, τα στεγανωτικά προϊόντα, τα επισκευαστικά υλικά καθώς και όλα τα υλικά και εξαρτήματα που απαιτούνται για την επισκευή και τη δόμηση ενός κτιρίου.

Scroll to Top