υλικά κατασκευής στέγης καραπιπέρης αίγιο

Τι υλικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην κατασκευή της στέγης μας.

Βλέποντας πολλές κατασκευές σε στέγες που υπάρχουν τόσο στην πόλη μας το Αίγιο, όσο και σε πολλά μέρη της Ελλάδας, μπορούμε να παρατηρήσουμε τις πολλές διαφορές που υπάρχουν στον τρόπο κατασκευής τους καθώς και στο τι έχει χρησιμοποιηθεί ως υλικά κατασκευής στις στέγες αυτές και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.

Κεραμίδια

Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έχουμε δει εντυπωσιακές στέγες σε νεοκλασικά κτίρια, στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί εξαρχής ως υλικό κατασκευής της στέγης, κεραμίδια. Επίσης κεραμίδια βλέπουμε στις περισσότερες στέγες νεότερων και παλαιών κτιρίων, σπιτιών κλπ κτισμάτων, τόσο σε παραθαλάσσιες περιοχές, όσο και σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Τα κεραμίδια είναι σαφώς το κυρίαρχο υλικό επικάλυψης στεγών από την αρχαιότητα έως και τις ημέρες μας.

Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Έλληνες κατασκεύαζαν κεραμίδια από πηλό για τις στέγες τους. Επίσης, από πηλό κατασκεύαζαν και πολλά άλλα κεραμικά είδη, χρήσιμα στην καθημερινότητά τους. Ακόμα και πριν τους κλασικούς χρόνους της αρχαιότητας, στο Ληλάντιο πεδίο της Εύβοιας, οι πρόγονοί μας έπαιρναν το κατάλληλο χώμα και έψηναν σε καλούπια τον πηλό και έφτιαχναν κεραμίδια αρίστης ποιότητας για την εποχή τους.

Το ίδιο έκαναν διαχρονικά με επιτυχία και όλοι οι άλλοι λαοί της Μεσογείου (Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Άραβες κλπ). Τα πλεονεκτήματα των κεραμιδιών είναι πάρα πολλά. Τα κεραμίδια υπερτερούν σε συνολική σύγκριση, με όλα τα άλλα υλικά κατασκευής στέγης που εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις στέγες. Εξάλλου, δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι τα κεραμίδια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παράδοση κάθε περιοχής του τόπου μας. Δίνουν χρώμα στις πόλεις μας και στους οικισμούς μας.

Σε πολλές περιοχές της χώρας μας και σχεδόν σε όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς, είναι από χρόνια υποχρεωτική η κατασκευή στέγης με κεραμίδια σε όλα τα κτίρια. Αυτό έχει θεσπιστεί μεταξύ άλλων, για να διατηρείται η παράδοση των οικισμών αυτών, χωρίς να αλλοιώνεται το παραδοσιακό τους χρώμα. Δεν επιτρέπονται δηλαδή επικαλύψεις στις στέγες με άλλο υλικό στέγασης εκτός των κεραμιδιών.

Δεδομένων των πολλών άλλων πλεονεκτημάτων που έχουν τα κεραμίδια, για τον λόγο αυτό,τις περισσότερες φορές προτιμούνται ως το βασικό υλικό επικάλυψης της στέγης. Το μόνο που αλλάζει, ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή, είναι το χρώμα και το σχήμα των κεραμιδιών.

κεραμύδια στέγης καραπιπέρης 1

Σε πολλά παλαιά κτίρια σε όλη την Ελλάδα, βλέπουμε ότι υπάρχουν ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση στέγες, με κεραμίδια που είχαν τοποθετηθεί πριν ένα-δύο αιώνες ή και σε πολύ παλαιότερους χρόνους.

Στις στέγες παλαιών κτιρίων, βλέπουμε ότι υπάρχουν κεραμίδια από διάφορες ελληνικές βιομηχανίες που έχουν δυστυχώς κλείσει πριν πολλά χρόνια και δεν υπάρχουν πλέον, οι οποίες όμως έχουν αφήσει μεγάλη ιστορία πίσω τους.

Τέτοια κεραμίδια, είναι τα Αλλατίνη από τη Θεσσαλονίκη, τα κεραμίδια Δηλαβέρη από τον Πειραιά, τα κεραμίδια Κεραμουργικής Βασιλικού Χαλκίδας, τα κεραμίδια Έλέφας Χίου, τα κεραμίδια της Κεραμείας Αιγίου, τα κεραμίδια 8 αδέλφια Σαπουνά Λάρισας κλπ.

Στα προηγούμενα 10 χρόνια πολλά κεραμουργεία δεν άντεξαν στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης, λόγω συρρίκνωσης της οικοδομής και σταμάτησαν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα σήμερα τα κεραμουργεία που λειτουργούν και παράγουν, να είναι λιγότερα από το ένα τρίτο από τα εργοστάσια που υπήρχαν πριν 10 περίπου χρόνια.

Τα κεραμουργεία που λειτουργούν και αδιάλειπτα παράγουν, τόσο κεραμίδια από πηλό, όσο και τσιμεντοκεράμιδα, συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους προσφέροντας συνεχώς βελτιωμένα ποιοτικά προϊόντα.

Η επιχείρησή μας έχει πολυετή συνεργασία με την κεραμοποιία Χαλκίς Βαβουλιώτης- Γούναρης- Μητάκης, με την κεραμοτουβλοποιία Παναγιωτόπουλος Πύργου Ηλείας, με την Βιομπλόκ Χλιάπης ΑΕ στην Λάρισα καθώς και με άλλα εργοστάσια κεραμιδιών.

Στα Ιόνια Νησιά, στη νότια Πελοπόννησο και σε άλλες περιοχές, βλέπουμε ότι χρησιμοποιούνται κυρίως τα ρωμαϊκού τύπου κεραμίδια μπεζ χρώματος (ανοιχτόχρωμα), σε αντίθεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα Νησιά του βορείου Αιγαίου κλπ που κυρίως χρησιμοποιούνται κεραμίδια ρωμαϊκού, γαλλικού και ολλανδικού τύπου στο κλασικό κόκκινο χρώμα (κεραμιδί χρώμα).

Σε όλη την Ελλάδα, σε παλαιά κτίσματα, μοναστήρια και εκκλησίες, που κατασκευάσθηκαν τους προηγούμενους αιώνες, στις στέγες παρατηρούμε ότι είχαν χρησιμοποιηθεί τα βυζαντινά κεραμίδια (καπάκι-λούκι) παλαιού τύπου.

Στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές, συνήθως χρησιμοποιούνται ολλανδικού και γαλλικού τύπου κεραμίδια κόκκινου χρώματος. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία τάση να επιλέγονται και κεραμίδια άλλων χρωμάτων (έγχρωμα κεραμίδια, κεραμίδια με σμάλτο κλπ).

Μια ειδική κατηγορία κεραμιδιών με άριστη συμπεριφορά και μεγάλες αντοχές στο χιόνι και τον πάγο των ορεινών περιοχών, είναι τα επισμαλτωμένα κεραμίδια τα οποία διατίθενται σε πολλές αποχρώσεις.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να αγνοούμε την ύπαρξη των τσιμεντοκεράμιδων γερμανικού και σουηδικού τύπου, τα οποία επί χρόνια χρησιμοποιούνται στις ορεινές περιοχές χωρίς προβλήματα λόγω της εξαιρετικής ανθεκτικότητας τους σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τα τσιμεντοκεράμιδα έχουν μακροχρόνια εργοστασιακή εγγύηση αντοχής και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τους σε πολλούς κλασικούς και σύγχρονους χρωματισμούς (μονόχρωμα και διχρωμίες). Τα κεραμίδια είναι καθαρά ελληνικό προϊόν και παράγονται από πρώτες ύλες που υπάρχουν στη χώρα μας από ελληνικές βιομηχανίες.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας, έχει εξελιχθεί πολύ η ποιότητα των κεραμιδιών με εντυπωσιακά αποτελέσματα στις αντοχές τους και στη διάρκεια ζωής τους. Υπάρχουν πλέον ειδικές κατηγορίες κεραμιδιών, που αντέχουν και στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες των ορεινών περιοχών (πάγος, χιόνια κλπ).

υλικά κατασκευής στέγης ασφαλτικά κεραμύδια καραπιπέρης αίγιο ακράτα

Αξίζει λοιπόν να επισημάνουμε ότι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των κεραμιδιών είναι η πολύ καλή τιμή τους ανά τετραγωνικό μέτρο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα υλικά στέγασης, όπως τα πάνελ πολυουρεθάνης μεταλλικών κεραμιδιών, τα τραπεζοειδή πάνελ, τα ασφαλτικά κεραμίδια κλπ.

Η τιμή των κεραμιδιών ανά τετραγωνικό μέτρο είναι σαφώς πολύ πιο οικονομική, σε σχέση με όλα τα άλλα υλικά στέγασης, όπως τα πάνελ πολυουρεθάνης κλπ. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η σαφώς καλύτερη εμφάνιση και το ομορφότερο αισθητικό αποτέλεσμα μιας στέγης με κεραμίδια, σε σχέση με μία στέγη π.χ. με πάνελ ή λαμαρίνα. Μια στέγη με κεραμίδια αναδεικνύει το ακίνητό μας και του δίνει μεγαλύτερη αξία, σε σύγκριση με το αν στο ίδιο ακίνητο υπήρχε στέγη π.χ. από πάνελ τραπεζοειδές κλπ.

Τα κεραμίδια έχουν επικρατήσει σαν το κυριότερο υλικό στέγασης σε όλο τον κόσμο. Τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις άλλες Ηπείρους, τα κεραμίδια κατέχουν το κυρίαρχο μερίδιο της αγοράς των υλικών στέγασης.

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ακόμα και στις βορειότερες χώρες (Σουηδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο κλπ) που έχουν δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες τον χειμώνα, με πολλά χιόνια, παρατεταμένους πάγους, χαλαζοπτώσεις, έντονες βροχοπτώσεις κλπ, τα κεραμίδια έχουν επιλεγεί με απόλυτη επιτυχία σαν το πιο αξιόπιστο υλικό στέγασης.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα κεραμίδια έχουν δείξει από πολλούς αιώνες την αξιοπιστία τους και τις αντοχές τους, σε κάθε κλιματική ζώνη. Δεν πρέπει να αγνοήσουμε, ότι και στις χώρες με έντονη ζέστη και καύσωνες, τα κεραμίδια εξασφαλίζουν δροσιά και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης σε σχέση με κάποια άλλα υλικά στέγασης.

Τα πάνελ μας παραπέμπουν κυρίως σε βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια, κτίρια LOGISTICS καθώς και σε βοηθητικά κτίρια όπως, αποθήκες κλπ. Αισθητικά λοιπόν, τα κεραμίδια κατά γενική ομολογία, υπερτερούν όλων των άλλων υλικών στέγασης.

Σημαντικό πλεονέκτημα, θεωρείται η πολύ εύκολη και γρήγορη επισκευή μιας στέγης που είναι κατασκευασμένη με κεραμίδια, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στέγη που είναι κατασκευασμένη με άλλα υλικά στέγασης. Δηλαδή, η επισκευή μια κεραμοσκεπής είναι απλή, γιατί μπορούμε άμεσα και εύκολα να αντικαταστήσουμε τυχόν κεραμίδια που έσπασαν από κάποια αιτία όπως (π.χ. από πτώση κλαδιών μετά από ανεμοθύελλα κλπ).

Βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε ότι τα πάνελ πολυουρεθάνης είναι μια κατασκευή που επιλέγεται, κυρίως λόγω του μικρότερου βάρους και του σύντομου χρόνου κατασκευής μιας στέγης καθώς και της μικρής κλίσης που απαιτείται για τη τοποθέτησή τους.

Πάνελ πολυουρεθάνης

Eναλλακτικά υλικά κατασκευής στέγης είναι και τα πάνελ πολυουρεθάνης. Τόσο τα τραπεζοειδή όσο και τα πάνελ με σχέδιο κεραμιδιού (ρωμαϊκού τύπου συνήθως) διατίθενται σε μεγάλα μήκη, πράγμα που διευκολύνει την κατασκευή, γιατί έχουμε μονοκόμματα φύλλα στη στέγη μας χωρίς ενδιάμεσες ενώσεις.

Τα τραπεζοειδή πάνελ παραδίδονται στο ακριβές μήκος που επιθυμεί ο πελάτης. Τα πάνελ πολυουρεθάνης με σχέδιο ρωμαϊκού κεραμιδιού παραδίδονται σε μεγάλη ποικιλία μηκών,σύμφωνα με το βήμα του ρωμαϊκού κεραμιδιού, δηλαδή ανά 35cm. Tο ωφέλιμο πλάτος των πάνελ είναι 1,00 μέτρο. Ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή και τη χρήση του ακινήτου, επιλέγουμε το πάχος των τραπεζοειδών πάνελ έτσι ώστε να πετύχουμε τη μόνωση που θέλουμε.

Στις πεδινές περιοχές χρησιμοποιούνται πάνελ πάχους 3cm και 4cm, ενώ στις ορεινές περιοχές, χρησιμοποιούμε πάνελ 5cm ή παχύτερο, προκειμένου να έχουμε την επιθυμητή θερμομόνωση στη στέγη μας.

Η αντοχή των ποιοτικών πάνελ πολυουρεθάνης στα ορεινά,είναι μεγάλη, διότι προσφέρουν θερμομόνωση και αντιμετωπίζουν με αξιοπιστία τις δύσκολες συνθήκες των ορεινών περιοχών.
Φυσικά, η τιμή τους ανά τετραγωνικό μέτρο είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα κεραμίδια.

πάνελ πολυουρεθάνης καραπιπέρης αίγιο ακράτα κόρινθος

Το βασικό μειονέκτημά των πάνελ είναι, ότι πολύ κοντά στη θάλασσα μπορεί να παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα οξείδωσης. Αυτό μπορεί να δημιουργηθεί και από αστοχίες κατά την τοποθέτησή τους στις στέγες.

Φυσικά δεν αποτελούν εξαίρεση στο πρόβλημα αυτό, ούτε οι λαμαρίνες με σχήμα κεραμιδιών, που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλές στέγες, λόγω χαμηλότερου κόστους σε σύγκριση με τα πάνελ, της μικρής κλίσης που απαιτείται στη στέγη που πρόκειται να τοποθετηθούν, όπως επίσης και του μικρού τους βάρους.

Αντιθέτως, σε πεδινές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές, τόσο τα πάνελ πολυουρεθάνης, όσο και οι λαμαρίνες με σχήμα κεραμιδιού καλής ποιότητας, δεν παρουσιάζουν τεχνικά προβλήματα, παρά μόνο πιθανά, ένα αμφίβολα αισθητικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα στις οικίες.

Κατά την επιλογή του υλικού στέγασης που θα χρησιμοποιήσουμε στην στέγη μας, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το πρόβλημα αυξημένου θορύβου που παρουσιάζεται στις στέγες που έχει τοποθετηθεί πάνελ κεραμιδιού ή πάνελ τραπεζοειδές ή κάθε είδους λαμαρίνα, όταν υπάρχει χαλαζόπτωση ή δυνατή βροχόπτωση.

Οι λαμαρίνες με σχέδια κεραμιδιού όπως και τα πάνελ πολυουρεθάνης διατίθενται κυρίως σε χρώμα κεραμιδί αλλά με παραγγελία παραδίδονται και σε πολλά χρώματα RAL όπως γκρι, μπεζ, καφέ, λευκό, πράσινο κλπ. Οι λαμαρίνες σε σχέδια κεραμιδιού συνήθως είναι διαμορφωμένες σαν γαλλικό ή ρωμαϊκό κεραμίδι. Υπάρχει μεγάλο και πλήρες διαστασιολόγιο μηκών.
Τα μήκη της λαμαρίνας παραδίδονται ανάλογα με το βήμα του διαμορφωμένου τύπου κεραμιδιού. Στις λαμαρίνες με σχέδιο γαλλικό κεραμίδι το βήμα είναι ανά 33cm, ενώ στα ρωμαϊκά το βήμα είναι ανά 35cm. Eπίσης, υπάρχει η δυνατότητα παράδοσής τους και σε μεγάλα μήκη (μονοκόμματα φύλλα) πράγμα που βοηθάει στις στέγες που δεν έχουν μεγάλες κλίσεις, γιατί έτσι αποφεύγονται οι ενώσεις.
karapiperis lamarina galiko sxedio

Εκτός από τις λαμαρίνες με σχέδιο γαλλικού και ρωμαϊκού κεραμιδιού, υπάρχουν και οι κλασικές γαλβανιζέ κυματοειδείς και τραπεζοειδείς λαμαρίνες για επικαλύψεις στεγών. Παράλληλα με τις κλασικές γαλβανιζέ λαμαρίνες, συνεχίζουμε να διαθέτουμε και έγχρωμες λαμαρίνες τραπεζοειδείς και κυματοειδείς.

karapiperis aigio lamarines
Συνήθως υπάρχουν σε χρώμα κεραμιδί αλλά κατόπιν παραγγελίας μπορούν να παραδοθούν και σε πολλά άλλα χρώματα RAL όπως μπεζ, γκρι ανοικτό, γκρι σκούρο, λευκό, κυπαρισσί, καφέ κλπ. Με παραγγελία μπορούν να παραδοθούν και σε φύλλα μεγάλου μήκους και πάντα παραδίδονται στο ακριβές μήκος που επιθυμεί ο πελάτης.
Τόσο στα πάνελ πολυουρεθάνης τραπεζοειδή καθώς και με σχέδιο ρωμαϊκό κεραμίδι, όσο και στις λαμαρίνες τραπεζοειδείς, κυματοειδείς αλλά και στις λαμαρίνες με σχέδιο κεραμιδιών, ιδιαίτερα στις τετράριχτες στέγες,( δηλαδή στις στέγες με τέσσερις κλίσεις) πρέπει να ληφθεί υπόψη, η μεγάλη φθορά (φύρα) που δημιουργείται στα φύλλα αυτά κατά την τοποθέτησή τους.

Η φθορά αυτή προκύπτει από τα κοψίματα που γίνονται κατά την προσαρμογή και τοποθέτηση των φύλλων στη στέγη (φάλτσα και λοξές κοπές των φύλλων).

Αυτές οι φθορές που αναπόφευκτα υπάρχουν πάντα, αυξάνουν υπερβολικά το κόστος κατασκευής. Επίσης, στις στέγες αυτές, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση επιπλέον ειδικών τεμαχίων, σε σαφώς μεγαλύτερες ποσότητες από το σύνηθες.

Αυτά τα ειδικά τεμάχια, (κορφιάδες, χτένια πληρώσεως, σόκορα πλαγιοκάλυψης, χτένια κλπ), αυξάνουν επιπλέον το κόστος κατασκευής της στέγης. Για τους ίδιους λόγους, οι ίδιες επιβαρύνσεις, αλλά σε μικρότερο ποσοστό, ισχύουν στο κόστος κατασκευής και στις τρίριχτες στέγες (δηλαδή στις στέγες με τρεις κλίσεις).

Ασφαλτικά κεραμίδια

Μια ακόμα εναλλακτική επιλογή στα υλικά κατασκευής στέγης, αποτελούν τα ασφαλτικά κεραμίδια .Τα ασφαλτικά κεραμίδια υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Τα συνήθη σχέδια ασφαλτικών κεραμιδιών είναι το ορθογώνιο, το κυκλικό (λέπι), ο ρόμβος κλπ.

Προκειμένου να υπάρχει επαρκής θερμομόνωση στη στέγη που κατασκευάζουμε με ασφαλτικά κεραμίδια, θα πρέπει να προηγηθεί ειδική ξύλινη κατασκευή, δηλαδή κατασκευή με διπλό πέτσωμα για την τοποθέτηση του μονωτικού υλικού (FIBRAN- πετροβάμβακας- ορυκτοβάμβακας κλπ).

karapiperis asfaltiko lepi
karapiperis asfaltiko orthogonio

Παρά την εξειδικευμένη τεχνική που απαιτείται, για τη σωστή κατασκευή μιας στέγης με ασφαλτικά κεραμίδια, αξίζει να τονισθεί το βασικό τους πλεονέκτημα που είναι το μικρό τους βάρος.

Τα ασφαλτικά κεραμίδια χρησιμοποιούνται ως υλικά κατασκευής στέγης επί πολλές δεκαετίες με απόλυτη επιτυχία υγρομόνωσης της στέγης, σε πολλές βόρειες ευρωπαϊκές χώρες (Φιλανδία, Σουηδία, Ιταλία, Αυστρία, Βαλτικές χώρες κλπ).

Κατά την κατασκευή στέγης με ασφαλτικά κεραμίδια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υλικά, δηλαδή εκτός των άλλων και η ειδική κόλλα συγκόλλησης των ασφαλτικών κεραμιδιών καθώς και τα ειδικά πλατυκέφαλα γαλβανιζέ καρφιά κατάλληλα για ασφαλτικά κεραμίδια.

Η τιμή των ασφαλτικών κεραμιδιών καλής ποιότητας με αντοχές, είναι ακριβότερη σε σχέση με την τιμή των κεραμιδιών, ανά τετραγωνικό μέτρο.

Άλλες επιλογές στα υλικά κατασκευής στέγης

Άλλη εναλλακτική λύση στα υλικά κατασκευής στέγης με κριτήριο κυρίως το χαμηλό οικονομικό κόστος, είναι η χρησιμοποίηση στην στέγη ασφαλτόπανων με κόκκινη, γκρι ή λευκή ψηφίδα. Αυτή η λύση είναι σαφώς φθηνότερη.

Τα ρολά των ασφαλτόπανων είναι 10μετρα Χ 1 μέτρο δηλαδή 10 τετραγωνικά το ρολό. Τα ασφαλτόπανα θα πρέπει να κολληθούν επάνω στο πέτσωμα της στέγης, που θα είναι από μασίφ ξύλο (τάβλα ή μισόταβλα) ή ραμποτέ επένδυση ή OSB κλπ, με την κατάλληλη ειδική κόλλα συγκόλλησης. Αν χρησιμοποιηθούν ασφαλτόπανα, η κλίση της στέγης δεν πρέπει απαραίτητα να είναι μεγάλη.

karapiperis asfaltopana aigio

Οικονομική επιλογή σε υλικά κατασκευής στέγης αποτελούν τα κυματοειδή ασφαλτικά φύλλα στέγης ONDULINE. Τα φύλλα αυτά εξασφαλίζουν φθηνή τιμή και ελαφριά κατασκευή, λόγω του βάρους τους που είναι περίπου 6kg τo φύλλο, διαστάσεως 200 Χ 0,95 μ.

Χρησιμοποιούνται κυρίως σε βοηθητικούς χώρους σε αποθήκες, βιοτεχνίες, πάρκινγκ, κτηνοτροφικές μονάδες κλπ. Είναι εύκολα στην τοποθέτηση και παρέχουν υδατοπροστασία για 15 χρόνια. Κυκλοφορούν συνήθως σε κόκκινο χρώμα.
Κλείνοντας, πρέπει να επισημάνουμε ότι κάθε είδους στέγη, είτε τετράριχτη, είτε δίριχτη, είτε οποιοδήποτε σχέδιο επιλεχθεί καθώς και οποιοδήποτε υλικό επικάλυψής της διαλέξει ο πελάτης, πρέπει να κατασκευάζεται επιμελώς και σύμφωνα με τους κανόνες, από έμπειρους και συνεπείς τεχνίτες.
karapiperis onduline

Είναι αναγκαίο, ανάλογα του υλικού επικάλυψης, να χρησιμοποιούνται όλα τα απαραίτητα συμπληρωματικά υλικά, όπως τα απαιτούμενα μεταλλικά εξαρτήματα, οι στεγανωτικές ταινίες κλπ, οι υγρομονωτικές μεμβράνες στέγης, τα κατάλληλα ξύλα καλής ποιότητας που πρέπει να είναι αποθηκευμένα σε στεγασμένους χώρους, πριν την αποστολή τους στην οικοδομή σας και όχι στο ύπαιθρο.

Πολλές μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες κάνουν την ποιοτική διαφορά σε μια στέγη. Σημαντική είναι η χρησιμοποίηση των κατάλληλων υδρορροών αλουμινίου καλής ποιότητας και φυσικά η ορθή χρησιμοποίηση των μονωτικών υλικών (FIBRAN, γραφιτούχα πολυστερίνη, πετροβάμβακας, ορυκτοβάμβακας κλπ), έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε την επιθυμητή θερμομόνωση, η οποία δεν είναι πλέον πολυτέλεια αλλά απόλυτη ανάγκη και λόγω της κλιματολογικής αλλαγής.

Η σωστή κατασκευή θερμομόνωσης στην στέγη εξασφαλίζει μακροχρόνια εξοικονόμηση κόστους λόγω μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας, τόσο το χειμώνα για θέρμανση, όσο και το καλοκαίρι για ψύξη. Γι αυτό η θερμομόνωση στέγης είναι επιλέξιμη δαπάνη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ και επιδοτείται από το κράτος.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται στη σωστή ποιότητα και επιμελή τοποθέτηση και στεγάνωση των παράθυρων στέγης. Είναι πολύ σημαντικό όταν κατασκευάζουμε στέγη, είτε σε νέα οικοδομή, είτε σε υφιστάμενη οικία, να επιλέγουμε τους σωστούς συνεργάτες, τόσο στο τεχνικό επίπεδο, όσο και στο εμπορικό επίπεδο.

Ο αξιόπιστος προμηθευτής παρέχει τη σιγουριά της χρησιμοποίησης των κατάλληλων και ποιοτικών υλικών που απαιτούνται για τη στέγη μας. Έτσι, εξασφαλίζουμε για τη στέγη μας, μεγάλη διάρκεια ζωής, στεγανότητα και θερμομόνωση. Αυτό νομίζουμε ότι είναι το ζητούμενο από κάθε πελάτη.

Η επιχείρησή μας έχει συνεργασίες με έμπειρους, συνεπείς και τεχνικά καταρτισμένους τεχνίτες, που έχουν κατασκευάσει πολλές στέγες, με όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα υλικά επικάλυψης, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Λόγω της αδιάλειπτης και πολύχρονης ιστορίας της, η επιχείρησή μας έχει προμηθεύσει με υλικά κατασκευής στέγης, ξυλεία, υδρορροές, μονωτικά, παράθυρα στέγης κλπ ραμποτέ, επενδύσεις και πατώματα, σε πολλά μέρη της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας. Τόσο στο νομό Αχαΐας όσο και στο νομό Κορινθίας, Αττικής, Φωκίδας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας κλπ καθώς και στα νησιά Ιονίου και Αιγαίου.

Η επιχείρησή μας έχει παρουσία πολλών ετών προμηθεύοντας υλικά σε κατασκευές στεγών και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, προσφέροντας πάντα τα σωστά και ποιοτικά υλικά.

Η εταιρεία μας έχοντας πείρα πολλών δεκαετιών και διαχρονικά σταθερές εμπορικές συνεργασίες με πολλές βιομηχανίες τόσο του Εξωτερικού όσο και της Ελλάδας, μπορεί να σας προσφέρει άριστα ποιοτικά προϊόντα με συνεχή ροή και επάρκεια αποθεμάτων στις ανταγωνιστικότερες τιμές.

Scroll to Top