παράθυρα στέγης φεγγίτες καραπιπέρης αίγιο αχαϊα

Περιγραφή

Η τοποθέτηση των παραθύρων στέγης είναι από τα πολύ παλιά χρόνια διαδεδομένη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ολλανδία, Αγγλία, Γερμανία κλπ) όπου και χρησιμοποιούνται συνεχώς επί πολλά χρόνια. Τα παράθυρα στέγης είναι απαραίτητα στα δωμάτια που δεν έχουν καθόλου τη δυνατότητα φωτισμού, ή τη δυνατότητα επαρκούς φωτισμού, γιατί είναι σκοτεινά.

Επίσης τοποθετούνται και σε σοφίτες που είναι σκοτεινές από την κατασκευή τους, γιατί βρίσκονται εσωτερικά της στέγης, στα ψηλά της σημεία, προς την κορυφή.

Τα παράθυρα στέγης και οι φεγγίτες εκτός από τον πλούσιο και επαρκή φωτισμό, μας δίνουν την δυνατότητα και πλήρους αερισμού των χώρων που έχουν τοποθετηθεί, καθώς και την πρόσβαση μέσα από αυτά προς την στέγη. Παράθυρα στέγης τοποθετούνται τόσο σε υπνοδωμάτια, καθιστικά, λουτρά όσο και σε βοηθητικούς χώρους.

Τα παράθυρα στέγης μας δίνουν πολύ καλό φωτισμό και αξιοποιούν χώρους που διαφορετικά θα ήταν τυφλοί χωρίς φωτισμό και αερισμό και τους κάνουν λειτουργικά χρησιμοποιήσιμους. Τα σύγχρονα παράθυρα στέγης είναι ασφαλή, έχουν ενεργειακά τζάμια και επαρκή θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Τα παράθυρα οροφής στέγης είναι εσωτερικά επενδεδυμένα από λουστραρισμένο ξύλο σουηδικό κλπ, ενώ στην εξωτερική τους πλευρά είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, pvc κλπ. Κυκλοφορούν σε πάρα πολλές διαστάσεις και με πάρα πολλές επιλογές στον εξοπλισμό τους (κουρτίνα- τηλεχειρισμό- ράβδο κλπ). Με την σωστή τοποθέτησή τους στην στέγη, υπάρχει απόλυτη υγρομόνωση, ηχομόνωση, στεγανότητα και ασφάλεια στην χρήση τους.

Τύποι σε παράθυρα στέγης

Υπάρχουν πολλοί τύποι παραθύρων στέγης τόσο για χαμηλοτάβανα δωμάτια όσο και για ψηλοτάβανα δωμάτια (παράθυρα με κεντρικό άξονα και παράθυρα με άνω άξονα). Επιλέγουμε το παράθυρο που είναι πιο λειτουργικό για τον χώρο που θα τοποθετηθεί, γιατί έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε το παράθυρο που θέλουμε, με τον ανάλογο άξονα περιστροφής, που είναι ο ιδανικός για το χώρο μας.

feggitis-WGI-Fakro

Η συνήθης περιστροφή των παραθύρων είναι 180 μοίρες. Οι τιμές των παραθύρων οροφής είναι ανάλογες των διαστάσεών τους, της προέλευσής τους, της κατασκευής τους καθώς και της ποιότητας των υλικών τους. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα μήκη και πλάτη των παραθύρων, στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, καθώς και στις δυνατότητες που παρέχουν.

Οι φεγγίτες δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα παράθυρα στέγης. Είναι σαφώς μια πολύ πιο οικονομική λύση, με λιγότερες όμως επιλογές στις διαστάσεις τους, στα υπόλοιπα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και τον εξοπλισμό.

Συνήθως υστερούν σε ηχομόνωση και θερμομόνωση σε σχέση με τα παράθυρα στέγης. Ωστόσο δεν παύουν να είναι μια λύση που εξασφαλίζει φωτισμό, αερισμό και έξοδο προς την στέγη ( φεγγίτης εξόδου). οι φεγγίτες συνήθως ανοίγουν προς την επάνω πλευρά τους ή την πλαϊνή πλευρά τους. Η σωστή τοποθέτηση των φεγγιτών στην στέγη εξασφαλίζει απόλυτη στεγάνωση με την χρήση των απαραίτητων στεγανωτικών κλπ υλικών.

Σπουδαίο ρόλο παίζει η εμπειρία και η επιμέλεια του τεχνίτη που τους τοποθετεί. Oι φεγγίτες συνήθως είναι κατασκευασμένοι εξολοκλήρου από pvc ή αλουμίνιο. Τα παράθυρα στη στέγη είναι καλαίσθητα και εκτός των άλλων, δίνουν τη δυνατότητα πολλών αρχιτεκτονικών λύσεων και βιοκλιματικού σχεδιασμού. Στα παράθυρα στέγης υπάρχει μακροχρόνια εγγύηση. Υπάρχει εγγύηση για ζημιές στο τζάμι τους ακόμα και από χαλάζι.

Τα παράθυρα στέγης τοποθετούνται μεταγενέστερα ακόμα και σε στέγες που είναι ήδη κατασκευασμένες με κεραμίδια, τσιμεντοκεράμιδα, ασφαλτικά κεραμίδια, πάνελ κλπ καθώς και σε νέες στέγες που κατασκευάζονται τώρα. Μπορούν να τοποθετηθούν αντικριστά ή ένα- ένα ή κατά ζεύγη αναλόγως του φωτισμού που επιθυμούμε και του αισθητικού αποτελέσματος που επιδιώκουμε να έχουμε.

Πολλές φορές, το πλήθος και η κατανομή των παραθύρων οροφής στην στέγη, γίνεται με αρχιτεκτονικά κριτήρια, προκειμένου να δοθεί η βέλτιστη εμφάνιση και ο καλύτερος φωτισμός στο χώρο μας.

Scroll to Top