πολυκαρβονικα φύλλα καραπιπέρης αίγιο

Περιγραφή

Πολυκαρβονικά φύλλα

Μία ιδιαίτερη κατηγορία προϊόντων επικάλυψης, είναι τα πολυκαρβονικά φύλλα φωτισμού.

Εξασφαλίζουν φωτισμό λόγω φωτοδιαπερατότητας στο χώρο που επιθυμούμε να στεγάσουμε. Τα κυψελωτά πολυκαρβονικά φύλλα υπάρχουν σε διάφανα, γαλακτερό λευκό καθώς και σε έγχρωμα (φιμέ-πράσινο- μπλε κλπ).Υπάρχει μεγάλη ποικιλία παχών (6 χιλ.-8 χιλ.-10 χιλ.-16 χιλ. κλπ) καθώς και μεγάλη ποικιλία διαστάσεων (6 μ.Χ2,10 μ.  3μ.Χ2,10μ.  3μ.Χ1,05μ.  4μ.Χ1,05μ. κλπ  κλπ).

Η επιχείρησή μας, μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη σας, τόσο σε κυψελωτά επίπεδα πολυκαρβονικά, σε θερμοανακλαστικά πολυκαρβονικά φύλλα όσο και σε συμπαγή πολυκαρβονικά.

καραπιπέρης εβεξ αίγιο, ακρυλικά φύλλα plexiglass

Τα κυψελωτά πολυκαρβονικά φύλλα, προσφέρουν εξαιρετικές σχεδιαστικές δυνατότητες και πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Πολύ μεγάλη αντοχή (πρακτικά άθραυστα)
 • Εξαιρετική θερμομόνωση
 • Ευκαμψία και ευκολία στην εγκατάσταση
 • Μικρό βάρος
 • Ελεγχόμενη μετάδοση του ημερήσιου φωτός
 • Φιλικότατα προς το περιβάλλον (100% ανακυκλώσιμα)

Τα πολυκαρβονικά φύλλα είναι ιδιαίτερα μικρού βάρους και είναι προϊόν το οποίο εξασφαλίζει φωτισμό και επικάλυψη – στέγαση.

Το μικρό τους βάρος δεν απαιτεί ξυλοκατασκευή ή σιδηροκατασκευή με ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις στην χρησιμοποιημένη ξυλεία ή τον σίδηρο. Καλό θα είναι όμως να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις – κενά από τεγίδα σε τεγίδα.

Την απόσταση των τεγίδων μεταξύ τους καθορίζει και το πάχος του πολυκαρβονικού φύλλου που θα χρησιμοποιήσουμε.

Ο τεχνίτης που θα τοποθετήσει τα πολυκαρβονικά φύλλα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα απαραίτητα παρελκόμενα εξαρτήματά τους και να τηρήσει τον σωστό τρόπο  τοποθέτησής τους. Ιδιαίτερα στα στέγαστρα πρέπει να υπάρχει η ελάχιστη κλίση 5 % .

Οι νευρώσεις του φύλλου τοποθετούνται πάντα με την φορά της κλίσης. Τα φύλλα έχουν προστασία UV από τη μία πλευρά, γι’αυτό η πλευρά αυτή θα πρέπει να τοποθετηθεί προς τον ουρανό.

Η πλευρά που έχει προστασία UV από τον ήλιο, είναι η πλευρά που έχει τα γράμματα. Είναι εντελώς λάθος να τοποθετηθεί το πολυκαρβονικό φύλλο από την πίσω πλευρά του (ανάποδα).

Οι μεμβράνες που προστατεύουν το πολυκαρβονικό, πρέπει να αφαιρούνται πριν την τοποθέτησή του. Οι τρύπες που ανοίγουμε για να περάσουν οι βίδες με τις ροδέλες στεγάνωσης πρέπει να σφραγίζονται με ειδική σιλικόνη- μαστίχη.

polikarvinika ilika karapiperis

Φυσικά η σωστή τοποθέτηση καθώς και η καλή ποιότητα των πολυκαρβονικών,παίζουν μεγάλο ρόλο στο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και στην διάρκεια ζωής τους.

Τα πολυκαρβονικά φύλλα τοποθετούνται επάνω σε ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό. Η τοποθέτησή τους πρέπει να γίνεται με βίδες και πάντοτε με τις ειδικές ροδέλες στεγάνωσης.

Πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την τοποθέτηση τα απαραίτητα  σφραγιστικά προφίλ Π και Η κλπ, καθώς και η  στεγανωτική ταινία  στα σημεία που προβλέπεται η χρήση τους.Επίσης πρέπει με ειδική σιλικόνη- μαστίχη να σφραγίζονται  τα άκρα, οι ενώσεις κλπ.

Τα πολυκαρβονικά είναι πολυμερή υλικά με ασπίδα προστασία UV η οποία τα προστατεύει  από τον πολυμερισμό, ο οποίος προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία UV του ηλιακού φωτός.

Η συνηθισμένη διάρκεια ζωής τους ξεπερνάει την δεκαετία, αν έχει γίνει σωστή κατασκευή. Είναι ιδεώδες υλικό για στέγαση οροφών  καθώς και πλαγιοκαλύψεων κλπ.

Τα πολυκαρβονικά φύλλα χρησιμοποιούνται σε στέγαστρα οικιών – καφέ κλπ καταστημάτων, σε πέργκολες, επικαλύψεις βεραντών, στέγαση κλιμακοστασίων, στέγαση θερμοκηπίων κλπ εξωτερικές κατασκευές.Τα πολυκαρβονικά φύλλα είναι διαδεδομένα σε πολλές ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές κατασκευές, (εμπορικά κέντρα, καταστήματα εστίασης, μπαρ κλπ).

Τα πολυκαρβονικά φύλλα καμπυλώνονται (κουρμπάρονται) και αυτό βοηθάει σε πολλούς αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς.

Έχουν γίνει ιδιαίτερα καλαίσθητες κατασκευές συνδυάζοντας πλανισμένη σουηδική ξυλεία ή σύνθετη ξυλεία λουστραρισμένη με τοποθέτηση διάφανων ή έγχρωμων πολυκαρβονικών φύλλων στην επικάλυψη.

Περιφερειακά εξαρτήματα για χρήση σε πολυκαρβονικά φύλλα.

Ακρυλικά φύλλα (plexiglass)

καραπιπέρης εβεχ πολυκαρβονικά φύλλα, αίγιο

Τα ακρυλικά φύλλα είναι από τα πλέον γνωστά και πολυχρησιμοποιημένα πολυμερή πλαστικά. Η εξαιρετική διαφάνειά τους, η μηχανικές αντοχές και η μεγάλη τους ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες τα κάνουν ιδανική επιλογή για πάρα πολλές εφαρμογές.

 • Παράθυρα
 • Φωτισμός ημέρας
 • Φωτιστικά σώματα
 • Διαφήμιση
 • Διακόσμηση
 • Κατασκευές
 • Επιπλοποιία
 • Θερμοκήπια
 • Ηχοπετάσματα
Τα ακρυλικά φύλλα παρουσιάζουν μοναδικές ιδιότητες, έχοντας το μισό βάρος από γυαλί του ίδιου πάχους, την ίδια φωτεινή διαπερατότητα ενώ η αντοχή τους στα κτυπήματα είναι 17 φορές μεγαλύτερη. Επίσης διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους αναλλοίωτα στην παρατεταμένη έκθεση στις ατμοσφαιρικές συνθήκες.
Διαστάσεις: 205 x 305 cm – 205 x 152 cm – 205 x 101,5 cm
Πάχος: 2-2,5-3-4-5-6-8-10 mm

Διαφανή Ρολά Αυλακωτά & Επίπεδα

Τα πολυεστερικά ρολά χάρη στα εξαιρετικά τους χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με το χαμηλό τους κόστος είναι η καλύτερη επιλογή σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών. Τα nylon νήματά τους, εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κατανομή των υαλονημάτων κατά την παραγωγή τους.

Καραπιπέρης Αίγιο Πάτρα ρολλά διαφανή πολυκαρβονικά

 • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες -40οC με +140οC
 • Άριστη αντοχή στα περισσότερα χημικά
 • Προσφέρουν σταθερότητα στις διαστάσεις τους
 • Διαχέουν το φώς
 • Ελαφριά και ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικά σε φορτία
 • Δεν σκουριάζουν
 • Ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης
Ρολλά Πολυεστερικά Φωτισμού
Κυματοειδή
Διαστάσεις Τετραγωνικά Μέτρα Ρολλού Βάρος (gr/m²) Σχέδιο
Ύψος Μήκος
0,63 20,00 12,60 1000,00
1,00 20,00 20,00
1,25 20,00 25,00
1,50 20,00 30,00
1,75 20,00 35,00
2,00 20,00 40,00
2,50 20,00 50,00
3,00 20,00 60,00
4,00 20,00 80,00
Τα κυματοειδή ρολλά από 1m έως 1,50m διατίθενται και στα παρακάτω χρώματα: ΚΙΤΡΙΝΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΜΠΛΕ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΛΕΥΚΟ.
Επίπεδα
 Διαστάσεις Τετραγωνικά Μέτρα Ρολλού Βάρος (gr/m²) Σχέδιο
Ύψος Μήκος
1,00 15,00 15,00 1300,00

Πολυεστερικά φύλλα

Τα πολυεστερικά, ενισχυμένα με ίνες γυαλιού φύλλα (fiberglass), είναι απο τα πλέον διαδεδομένα υλικά και χρησιμοποιούνται κυρίως σε στέγαστρα. Τα πλεονεκτήματά τους είναι το χαμηλό βάρος, η υψηλή φωτοδιαπεροτότητα, η ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες, η σταθερότητα στις διαστάσεις. Επίσης έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, με μικρές απαιτήσεις συντήρησης και χαμηλό κόστος κτήσης.
Διαστάσεις (ρολλά): μήκος 20m x 0,63 – 4 m ύψος
Διαστάσεις (κυματοειδή φύλλα) : μήκος 200-250-300-350-400-700cm x 82cm (76cm οφέλιμο) πλάτος

πολυεστερικό κυματοειδές ρολό
πολυεστερικά φύλλα καραπιπέρης αίγιο ακράτα
Scroll to Top