Σύνθετα πάνελ. Η ενιαία σύγχρονη επιλογή.

Τα σύνθετα πάνελ αποτελούν ενιαίες επιφάνειες και γι’ αυτό είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή. Προσφέρουν μεγάλες αντοχές, πολλούς κατασκευαστικούς συνδυασμούς και πολύ όμορφες τελικές επιφάνειες. Είναι προϊόντα που παράγονται από στοιχεία μασίφ ξύλου. Τα πάνελ είναι σύνθετες συγκολλημένες πολυκολλητές επιφάνειες που παράγονται από πολλά είδη πραγματικού ξύλου.

Σύνθετα πάνελ υπάρχουν διαθέσιμα στην επιχείρησή μας από ξύλο

Σουηδικό πεύκο
Οξυά Ευρώπης
Δρυς Ευρώπης
Καρυδιά
Ιρόκο
κ.λ.π.

  Τα πάνελ παραδίδονται από την επιχείρησή μας πάντοτε πλανισμένα και τεμαχισμένα στις διαστάσεις που επιθυμεί ο πελάτης. Βασικό πλεονέκτημα των πάνελ είναι ότι προσφέρουν μεγάλα πλάτη (φαρδιές πλάκες). Τα πλάτη τους συνήθως είναι 64cm και 80cm, όπως επίσης τα τυποποιημένα μήκη τους είναι συνήθως 4,00μ. αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και 6,00μ. Μήκος. Τα πάχη των πάνελ είναι 20 χιλ. 25χιλ. 30 χιλ.  40 χιλ.

  Τα πάνελ βάφονται με επιτυχία, βιδώνονται εύκολα, τρίβονται αποτελεσματικά και κόβονται χωρίς δυσκολίες με απλά ξυλουργικά εργαλεία. Χρησιμοποιούνται σε πολλές αρχιτεκτονικές κατασκευές. Επίσης, έχουν ευρύτατη χρήση στην επιπλοποιία και στα ξυλουργικά.

Σύνθετα πάνελ σουηδικό Καραπιπέρης ΕΒΕΞ Αίγιο, Πάτρα, Ακράτα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με άριστα αισθητικά αποτελέσματα, παρουσιάζει η χρησιμοποίηση των πάνελ σε:

Εσωτερικές σκάλες

Τα πάνελ πάχους 3cm και 4cm χρησιμοποιούνται σαν σκαλοπάτια – πατήματα και πλατύσκαλα σε εσωτερικές σκάλες τόσο κατοικιών όσο και επαγγελματικών χώρων. Είναι πολύ διαδεδομένη η χρήση τους και η τοποθέτησή τους επάνω σε σκάλες εσωτερικών χώρων που είναι κατασκευασμένες από μπετόν. Είναι απόλυτα ασφαλής η τοποθέτηση και συγκόλληση των πάνελ επάνω στο μπετόν με τη χρήση ειδικών συγκολλητικών. Τα πάνελ πάχους 2cm τα χρησιμοποιούμε στα ρίχτια της εσωτερικής σκάλας. Είναι πολύ πιο όμορφη μια σκάλα που είναι κατασκευασμένη από μπετόν και επενδεδυμένη με σύνθετα πάνελ σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο υλικό. (μάρμαρο, πατητή τσιμεντοκονία, πλακάκι κλπ).
Επίσης με πάνελ κατασκευάζουμε τα πατήματα, τα πλατύσκαλα και τα ρίχτια σκαλοπατιών σε εσωτερικές σκάλες που έχει  γίνει ο σκελετος τους με σιδηροκατασκευή. Επάνω στον σκελετό δηλαδη στα πλαισια της σιδηροκατασκευής βιδώνονται τα πάνελ και ετσι επενδύεται πληρως η σιδηροκατασκευή. Με τον τρόπο αυτό η σκάλα αυτη φαίνεται ότι είναι από ξύλο χωρίς να φαίνεται ο σιδερένιος σκελετός της.  
Με τη χρήση συνθετων πάνελ μπορεί επίσης να κατασκευασθεί πληρως και  εξ΄ αρχής μία σκάλα εσωτερικών χώρων.  Βεβαια  η σκαλα αυτη ενναλακτικα μπορεί να κατασκευαστεί   εξ ολοκληρου και από μασίφ πριστή ξυλεία. Την κατασκευη τους ομως θα ΠΡΕΠΕΙ να αναλαβει ξυλουργος με εμπειρια στην κατασκευη σκαλων

Πάγκους εργασίας

Τα πάνελ πάχους 3cm και 4cm είναι πολύ δημοφιλή στην κατασκευή πάγκων καταστημάτων, για χρήση σε πάσα και πάγκους. Ιδιαίτερα στα καταστήματα εστίασης, σε κατασκευή τραπεζιών καταστημάτων, σαν επιλογή για καπάκια γραφείων κλπ.

Πάγκους κουζίνας

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη προτίμηση των καταναλωτών στη χρησιμοποίηση των πάνελ για πάγκους σε κουζίνες. Δηλαδή, αντί να χρησιμοποιηθούν οι κλασικοί πάγκοι πάχους 3cm ή 4cm από HPL βακελίτη ή από CPL, πολλοί πελάτες πλέον επιλέγουν τη λύση της τοποθέτησης ξύλινων πάνελ 3cm ή 4cm πάχους  για πάγκο στην κουζίνα τους. Το θέμα της συντήρησης των πάνελ που έχουν τοποθετηθεί σαν πάγκοι στην κουζίνα, λόγω της ύπαρξης συνεχούς υγρασίας και καταπόνησης, έχει πλέον λυθεί με τη χρησιμοποίηση του ειδικού οικολογικού λαδιού  hard top oil .
Πρόκειται για λάδι που είναι βασισμένο σε φυσικά λάδια και ενισχυμένο με ποιοτικές ρητίνες και κερί. Είναι απόλυτα οικολογικό προϊόν  που παρέχει εξαιρετική προστασία και αντοχή  καθώς και ένα ευχάριστο και καλαίσθητο φυσικό αποτέλεσμα.
Το hard top oil, εκτός από ξύλινους πάγκους (πάνελ) σε κουζίνες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σανίδες κοπής τροφίμων, σε ξύλινα εργαλεία κουζίνας, σε ξύλινα τραπέζια κουζίνας κλπ. Το hard top oil είναι πιστοποιημένο για επαφή με τρόφιμα, σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ 71.3, DIN 53160 και DIN 68861.
Τα σύνθετα πάνελ χρησιμοποιούνται σαν πάγκοι και σε λουτρά και σε WC. Είναι απόλυτα επιτυχής η χρήση τους και παρουσιάζουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχές ανεξαρτήτως του νιπτήρα που θα τοποθετηθεί (επικαθήμενοι, χωνευτοί, υποκαθήμενοι κλπ). Η συντήρησή τους μπορεί να γίνει με βερνίκι εμποτισμού ή βερνίκι θαλάσσης ή hard top oil.

Επιπλοποιία και ξυλουργική

Πολλές φορές, τα πάνελ χρησιμοποιούνται σε κατασκευές εμφανών ραφιών που τοποθετούνται επάνω σε διακοσμητικές μεταλλικές γωνίες, ή με την χρησιμοποίηση της ντίζας αόρατης στήριξης για κρυφή στήριξη στον τοίχο, σε βιβλιοθήκες, σε μικροέπιπλα, σε τραπεζάκια, σε κομοδίνα, στην κατασκευή σταντ και γενικά εκθετηρίων κλπ. Επίσης, πολλές φορές χρησιμοποιούνται σε ταμπλάδες μασίφ εσωτερικών θυρών, παραδοσιακών θυρών κλπ.
Τα πάνελ συνδυάζουν τη διαχρονική ομορφιά και ζεστασιά του ξύλου καθώς και την κλασική αρχοντιά της ενιαίας μασίφ ξύλινης επιφάνειας, με τα πλούσια νερά και πολλές φορές με τις διαφοροποιημένες  αποχρώσεις.
Όλα αυτά, οφείλονται στο ότι τα πάνελ παράγονται από μασίφ ξύλινα στοιχεία τα οποία συγκολλούνται πλευρικά στο πλάτος ενώ, κατά μήκος ενώνονται και συγκολλούνται  με τη μέθοδο του finger jointing. Η ειδική κόλλα που χρησιμοποιείται στα πάνελ είναι κατηγορίας Ε 1.

Τα πάνελ είναι προϊόντα που παράγονται από ξύλο, έχουν εμφάνιση ξύλου γιατί κατασκευάζονται από μασίφ πριστά στοιχεία. Τα πάνελ δεν υστερούν σε τίποτα σε αντοχή και σε ομορφιά, έχοντας επιπλέον το βασικό πλεονέκτημα να μας προσφέρουν πλατιές επιφάνειες σε μεγάλα μήκη που δύσκολα μπορούμε να βρούμε σε ικανοποιητικές ποσότητες στην πριστή μασίφ ξυλεία.

Τα πάνελ είναι πιστοποιημένα με τα διεθνή πιστοποιητικά FSC και PEFC για τη βιώσιμη και οικολογική διαχείριση των δασών και την αειφορία τους.

Η επιχείρησή μας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε σύνθετα πάνελ, τόσο προς τον επαγγελματία όσο και προς τον ιδιώτη.

Τα πάνελ που διαθέτει η επιχείρησή μας, είναι προϊόντα αρίστης ποιότητας και συγκόλλησης που αποθηκεύονται με επιμέλεια σε κλειστούς και στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους. Προέρχονται από ποιοτικά μασίφ στοιχεία ξύλου στεγνωτηρίου, αυστηρής διαλογής.

Η καλή ποιότητά τους και η σωστή αποθήκευσή τους, προσφέρει στον πελάτη μας, εκτός των άλλων, μεγάλη αντοχή και εξαιρετική εμφάνιση.

Ο εξοπλισμός που διαθέτει η επιχείρησή μας, δίνει στους πελάτες μας τη δυνατότητα να παραλάβουν από την επιχείρησή μας το πάνελ κομμένο στα μέτρα και στη μορφή που θέλουν, έτσι ώστε να διευκολύνονται στην εργασία που επιθυμούν να κατασκευάσουν. Με τον τρόπο αυτό θα προκύψει μια άριστη και ποιοτική κατασκευή.

Η σωστή συντήρηση των σύνθετων πάνελ, προϋποθέτει την άμεση εφαρμογή των κατάλληλων συντηρητικών ξύλου, βερνικιών εμποτισμού ή βερνικιών ξύλου ματ, σατινέ ή γυαλιστερού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ξύλινης κατασκευής στην οποία χρησιμοποιήθηκαν τα πάνελ.

Σύνθετο πάνελ Καραπιπέρεης

Η επιχείρησή μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε συντηρητικά ξύλου, βερνίκια εμποτισμού κλπ σε πολλές αποχρώσεις καθώς και βερνίκια ξύλου διάφανα σε ΜΑΤ – ΣΑΤΙΝΕ – GLOSS, επίσης βερνίκια θαλάσσης, πολυουρεθανικά βερνίκια δύο συστατικών κλπ. Επίσης, υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες στην επιχείρησή μας όλες οι απαραίτητες διακοσμητικές γωνίες στήριξης σε μεγάλη ποικιλία, οι γωνίες σύνδεσης ξύλου, οι βίδες torx, τα στριφώνια, οι καρόβιδες, οι ξυλόβιδες, οι ντίζες αόρατης στήριξης κλπ.

Scroll to Top