Πολυκαρβονικά φύλλα – η πιο διάφανη λύση

Πολυκαρβονικά φύλλα κυψελωτά και συμπαγή, ακρυλικά, πολυεστερικά φύλλα και ρολά. Είναι πολύ σύγχρονα προϊόντα, απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον γιατί είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Τα πολυκαρβονικά (polycarbonate) είναι εξελιγμένα υλικά νέας γενιάς. Είναι υλικά στέγασης που αντικαθιστούν αρτιότερα και αποτελεσματικά πολλά άλλα κλασικά υλικά (όπως τζάμια κλπ). Είναι από τα πιο εξελιγμένα πολυμερή προϊόντα με εκατοντάδες εφαρμογές σε πάρα πολλούς κλάδους.

Είναι υλικά κατάλληλα για στέγαση, φωτισμό, θερμοκήπια, αρχιτεκτονικές κατασκευές, διακόσμηση, ανταλλακτικά συσκευών, εξαρτήματα εργαλείων κλπ. Βασικό πλεονέκτημα είναι η αντοχή τους, το χαμηλό τους βάρος, την ανθεκτικότητα στη χάραξη και τη θραύση, η αντοχή τους στην UV ακτινοβολία. Είναι προϊόντα με ευρύτατη χρήση σε όλο το φάσμα των κατασκευών και των εξαρτημάτων ή μερών συσκευών και  εργαλείων κλπ.

Πολυκαρβονικά φύλλα ΕΒΕΞ Καραπιπέρεης Αίγιο, Πάτρα

Τα πολυκαρβονικά φύλλα είναι υλικά με αρκετά εύκολη δυνατότητα κοπής και διάτρησης, ακόμα και με τα πιο απλά εργαλεία και με πολύ εύκολη τοποθέτηση χωρίς να χρειάζονται κάποια σπάνια και εξειδικευμένα εργαλεία. Λόγω του ελαφρύτατου βάρους τους, η κατασκευή του σκελετού που θα πρέπει να γίνει για να τοποθετηθούν τα πολυκαρβονικά (σιδηροκατασκευή ή ξυλοκατασκευή), δεν απαιτείται οι διαστάσεις των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν να είναι αυξημένων διατομών. Αυτό αφορά όλα τα υλικά στήριξης και κατασκευής, είτε είναι ξύλο είτε είναι μέταλλο. Οι αντοχές των πολυκαρβονικών φύλλων στη θραύση είναι πολλαπλάσια από την αντοχή του γυαλιού.

Τα πολυκαρβονικά φύλλα δεν υστερούν καθόλου σε φωτοδιαπερότητα, σε σχέση με το γυαλί, ενώ έχουν το σοβαρότατο πλεονέκτημα ότι καμπυλώνουν εύκολα, πράγμα που διευκολύνει ιδιαίτερα τη σχεδίαση και την κατασκευή, σε πολλές σύνθετες αρχιτεκτονικές επιλογές. Εκτός των πολλών άλλων σοβαρών πλεονεκτημάτων τους, αυτός είναι και ένας επιπλέον σημαντικός  λόγος που τα πολυκαρβονικά φύλλα χρησιμοποιούνται ευρέως σχεδόν σε όλες τις κυρτές εφαρμογές στέγασης, διακόσμησης κλπ., γιατί μας δίνουν ευελιξία σε πολλές εφαρμογές.

Πολυκαρβονικά φύλλα Καραπιπέρεης ΕΒΕΞ

Η αυξανόμενη χρήση τους, λόγω των πολλών δυνατοτήτων τους, μαζί με το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος τους και των άλλων πλεονεκτημάτων τους, όπως η αυξημένη αντοχή σε φορτίο κλπ., επηρεάζει θετικά και συνεχώς την ζήτησή τους που αυξάνει συνεχώς κάθε χρόνο.

Η θερμομόνωση που προσφέρουν τα πολυκαρβονικά φύλλα είναι αξιόλογη καθώς και η πυροπροστασία, λόγω της καθυστέρησης στο χρόνο μετάδοσης και διασποράς της φωτιάς.

Τα πολυκαρβονικά φύλλα είναι υδατοστεγή και ιδιαίτερα ανθεκτικά ακόμα  και σε ακραίες και έντονες καιρικές συνθήκες. Παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή ακόμα και στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ είναι περισσότερο θερμομονωτικά από το γυαλί. Προσφέρουν καλές αντοχές στα χημικά ενώ έχουν αυξημένη προστασία από την UV ηλιακή ακτινοβολία και προστατεύουν από τον άνεμο και το κρύο ενώ καθαρίζονται εύκολα γιατί είναι αντιστατικό υλικό και δεν κολλάει επάνω τους η σκόνη.

Πολυκαρβονικά προϊόντα που διατίθενται από την  επιχείρησή μας

Για τα πολυκαρβονικά φύλλα, υπάρχουν διαθέσιμα στην επιχείρησή μας, όλα τα απαραίτητα υλικά που συμπληρώνουν το σύστημα τοποθέτησης, όπως τις ειδικές ροδέλες στεγάνωσης, τις ροδέλες EPDM, τις βίδες που είναι κατάλληλες για ξύλο, τις τρυπανόβιδες που είναι κατάλληλες για μέταλλο, τις υπερδιάφανες μαστίχες, τις σιλικόνες, τις αρμόκολλες PU πολυουρεθάνης, τις κατάλληλες αυτοκόλλητες στεγανωτικές ταινίες, τις αυτοκόλλητες ταινίες αλουμινίου, τα ειδικά πολυκαρβονικά  προφίλ Π (σφραγιστικό τύπου U) τα προφίλ ΗΤΑ σύνδεσης κλπ. Είναι απαραίτητο κατά την τοποθέτηση των πολυκαρβονικών, να χρησιμοποιούνται μόνο τα κατάλληλα υλικά έτσι ώστε να εξασφαλισθεί υδατοστεγανότητα και σταθερότητα κατασκευής.

Καραπιπέρης ΕΒΕΞ πολυκαρβονικά προϊόντα

 Όλα τα προϊόντα αυτά, είναι προϊόντα με σημαντική ταχύτητα κατασκευής και ευκολία στη μεταφορά. Είναι προϊόντα με ιδιαίτερη φωτοδιαπερατότητα, προσφέρουν καλή εμφάνιση, παρέχουν επαρκή αντοχή σε χτυπήματα και είναι αρκετά ανθεκτικά στο χαλάζι και στην προσβολή με χημικά.

Τα πολυκαρβονικά φύλλα είναι πιο ισχυρά από τα ακρυλικά, γι αυτό και τα συναντάμε στις περισσότερες κατασκευές. Είναι προϊόντα με ευρύτατη χρήση σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, καταστήματα, κατοικίες.

Με τα πολυκαρβονικά φύλλα κατασκευάζονται πέργολες, αίθρια, οροφές, πλαγιοκαλύψεις, θόλοι, στέγαστρα, θερμοκήπια, ιδιαίτερες κατασκευές σε ημιυπαίθριους χώρους και αυλές, σκεπασμένοι διάδρομοι, στέγαστρα σε κήπους κατοικιών και σε καταστήματα εστίασης, όπως επίσης φωταγωγοί, στέγαστρα μπαλκονιών, κλιμακοστασίων, ταρατσών κλπ. Έχουν ευρύτατη χρήση τόσο στις κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Scroll to Top