Τα τελευταία χρόνια, συνεχώς δυναμώνει η ζήτηση των καταναλωτών προς την εμποτισμένη ξυλεία, λόγω της ισχυρής προτίμησής τους στα έτοιμα εμποτισμένα προϊόντα ξύλου για εξωτερική χρήση και ιδιαίτερα στα έπιπλα κήπου, τις πέργολες, τα καφασωτά, τα ξύλινα δάπεδα deck καθώς και στη μεγάλη ποικιλία ειδών περίφραξης κλπ.

Η αυξημένη ζήτηση για μασίφ εμποτισμένη ξυλεία, εξηγείται από πολλούς παράγοντες. Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η μεγάλη αντοχή και διάρκεια ζωής στο χρόνο, που εξασφαλίζει η εμποτισμένη ξυλεία, σε όλα τα είδη που είναι φτιαγμένα από τέτοιο ξύλο και είναι εκτεθειμένα σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Έχει δοκιμαστεί, με πολύ καλά αποτελέσματα, η αυξημένη αντοχή της εμποτισμένης ξυλείας σε εξωτερικές χρήσεις τόσο σε παραθαλάσσιες και αστικές περιοχές, όσο και σε ορεινές περιοχές.

Η επιχείρησή μας έχει προμηθεύσει με εμποτισμένη ξυλεία πολλές κατασκευές  που έχουν γίνει σε παραθαλάσσιες περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου, του Νομού Αχαΐας, στην Κορινθία, στη Φωκίδα, στην Ηλεία, σε νησιά του Αιγαίου, στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλλονιά, στην Ιθάκη κλπ.

Επίσης εμποτισμένη ξυλεία έχουμε διαθέσει σε κατασκευές αστικών περιοχών στην Αθήνα, στο Αίγιο, στην Πάτρα, στο Ξυλόκαστρο, στο Κιάτο, στο Δερβένι Κορινθίας, στην Ναύπακτο και σε πολλές άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, της Αττικής και της Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν η χρησιμοποίηση της εμποτισμένης ξυλείας σε ορεινές περιοχές όπως τα Καλάβρυτα, τα Τρίκαλα Κορινθίας, η Πτέρη, πολλές ορεινές περιοχές της Αρκαδίας, της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Ναυπακτίας, της Ηλείας, της Αττικής κλπ.

Άλλος πολύ σοβαρός παράγοντας που διαμορφώνει την ισχυρή προτίμηση των πελατών στα εμποτισμένα έπιπλα κήπου, στα στρογγυλά τορναριστά κορμάκια και στους μασίφ κορμούς, στους ξύλινους φράκτες, στις ξύλινες γλάστρες και ζαρντινιέρες, στα καφασωτά, στα ρολ-μπαρ κλπ, είναι το αισθητικά πολύ όμορφο συνολικό αποτέλεσμα που διαμορφώνεται στον εξωτερικό χώρο της κατοικίας μας ή του καταστήματός μας ή της βεράντας μας με την χρησιμοποίησή τους.

Επίσης, η αυξανόμενη επιλογή των πελατών προς τα προϊόντα αυτά, επιπλέον δημιουργείται και λόγω του απλού αλλά συγχρόνως και πολύ ωραίου σχεδιασμού που έχουν τα εμποτισμένα είδη κήπου, την εργονομία που προσφέρουν και το φυσικό αποτέλεσμα που παρέχουν σε συνδυασμό με τα φυτά, το ξύλινο εμποτισμένο πάτωμα ντεκ, τις καλαμωτές, τα καφασωτά και γενικά τις πολύ προσεγμένες και καλαίσθητες κατασκευές που μας δίνουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε μόνοι μας σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων.

Δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός, ότι οι κατασκευές στον κήπο ή στο μπαλκόνι και τη βεράντα είναι αρκετά εύκολες να γίνουν γιατί δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες μας, να τις κατασκευάσουν μόνοι τους (DIY). Σε αυτό βοηθάει η μεγάλη ποικιλία έτοιμων ή ημιέτοιμων προϊόντων εμποτισμένης ξυλείας, που μπορούμε να παραδώσουμε τους πελάτες μας.

Στην επιχείρησή μας, εκτός των άλλων, υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα εμποτισμένα καδρόνια, εμποτισμένα σκουρέτα – φυλαδέλα καθώς και εμποτισμένη ξυλεία για στέγες και γενικά ξυλοκατασκευές σε μικρές και μεγάλες διατομές. Στην εμποτισμένη ξυλεία διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και μηκών. Φυσικά, υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα πολλά πάχη κάθε είδους κοντρ πλακέ θαλάσσης και OSB, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι κατασκευαστικές ανάγκες των πελατών μας.

Στην επιχείρησή μας  υπάρχει η δυνατότητα τεμαχισμού, πλανίσματος κλπ της ξυλείας στις διαστάσεις που επιθυμεί ο πελάτης, προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιήσει κάθε κατασκευή που επιθυμεί.

Προκειμένου όμως  να είναι γερή, αξιόπιστη και σταθερή η κατασκευή τους, οι πελάτες μας είναι απαραίτητο να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα μεταλλικά εξαρτήματα που απαιτούνται, όπως μεταλλικές βάσεις, γωνίες σύνδεσης διαφόρων τύπων και διαστάσεων, φωλιές – δοκοθήκες, μεταλλικούς συνδέσμους κλπ., τα οποία υπάρχουν στην επιχείρησή μας ετοιμοπαράδοτα. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε όλα τα εξαρτήματα στο site μας, στα προϊόντα μας, πατώντας στα μεταλλικά εξαρτήματα στέγης.

Κατά την κατασκευή,απαραίτητη είναι η χρησιμοποίηση των απαιτούμενων υλικών στήριξης, όπως βίδες torx, ούπα μπετού, καρόβιδες, στριφώνια, τρυπανόβιδες κατάλληλες για ξύλο και μέταλλο, αδιάβροχες κόλλες ξύλου, ειδικές κόλλες εξωτερικής χρήσης κλπ., που υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία ετοιμοπαράδοτα στην επιχείρησή μας.

Στο site μας, στα προϊόντα μας, αν πατήσετε στο DO IT YOURSELF (DΙY), εκτός από τα εμποτισμένα είδη κήπου όπως καφασωτά, πέργολες, ρολ μπαρ κλπ., μπορείτε να δείτε αναλυτικά και όλα τα είδη καλαμιών, μπαμπού κλπ., που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται γιατί συνοδεύουν και συμπληρώνουν τις κατασκευές, προκειμένου να πετύχουμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο με άψογο αποτέλεσμα.

Η εμποτισμένη ξυλεία είναι κατάλληλη επίσης και για εξοπλισμό ειδών εξωτερικής χρήσης σε παραθαλάσσιες οικίες και καταστήματα.

Για τους χώρους αυτούς προσφέρονται επιπλέον και πολλά άλλα εξειδικευμένα είδη από εμποτισμένη ξυλεία, κατάλληλα για την εξυπηρέτηση κάθε ανάγκης.

Η επιχείρησή μας έχει προμηθεύσει πολλές παραθαλάσσιες κατοικίες και καταστήματα σε πολλές περιοχές τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως στην Πελοπόννησο,στη Στερεά, στη Δυτική Ελλάδα,στην Αττική όσο και στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου Πελάγους.

Με την πάροδο του χρόνου, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός, ότι είναι απαραίτητο να γίνεται συντήρηση στην εμποτισμένη ξυλεία που χρησιμοποιήσαμε, χωρίς να εξαιρεθούν τα έπιπλα κήπου. Ιδιαίτερη φροντίδα συντήρησης θα πρέπει  να δείξουμε στα εμποτισμένα πατώματα ντεκ, λόγω της εκτεταμένης επαφής που έχουν συνεχώς με το έδαφος.

Τα εμποτισμένα ξύλινα πατώματα ντεκ είναι αυτονόητο ότι θέλουν πιο συχνή και επιμελή συντήρηση σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα είδη εμποτισμένης ξυλείας που έχουμε χρησιμοποιήσει.

Η επιχείρησή μας διαθέτει ετοιμοπαράδοτα σε μεγάλη ποικιλία, πολλούς τύπους και αποχρώσεις, σε κάθε είδους βερνίκια εμποτισμού, συντηρητικά ξύλου νερού και διαλυτού, πολλών ελληνικών βιομηχανιών καθώς και την πλούσια γκάμα των προϊόντων της κορυφαίας εταιρείας στα  προϊόντα  προστασίας ξύλου BONDEX Δανίας.

bondex βερνίκια ξύλου καραπιπέρης εβεξ

Η BONDEX διαθέτει πολλά εξειδικευμένα προϊόντα  για κάθε είδους ξυλεία, όπως το BONDEX DECKING OIL, το BONDEX PRESERVE, το γνωστό σε όλους BONDEX MAT FINISH, το BONDEX PREMIUM κλπ.

Εναλλακτικά, αντί για εμποτισμένο ξύλινο πάτωμα ντεκ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, με αυξημένο όμως κόστος αγοράς, το συνθετικό wpc πάτωμα ντεκ. Το πάτωμα ντεκ wpc είναι συνθετικό δάπεδο που αποτελείται από 60% ίνες ξύλου και 40% πολυμερή. Το ντεκ wpc είναι απρόσβλητο από την υγρασία και τους μύκητες και γενικά αντέχει χωρίς προβλήματα στις εξωτερικές συνθήκες χωρίς να παρουσιάζει στρεβλώσεις κλπ. αλλοιώσεις με την πάροδο του χρόνου.

συνθετικό wpc πάτωμα ντεκ

Με την επιλογή του ντεκ wpc αποφεύγεται η συντήρηση που είναι απαραίτητη να γίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στα εμποτισμένα ξύλινα πατώματα ντεκ.

Το ίδιο ισχύει και στις εξωτερικές περιφράξεις που κατασκευάζονται με συνθετικό ντεκ περιφράξεων wpc,αντί για εμποτισμένο ξύλινο ντεκ.

    Μπορείτε να δείτε ό,τι αφορά τα ντεκ wpc πατώντας στο site μας, στα προϊόντα μας, ΠΑΤΩΜΑ – ΞΥΛΕΙΕΣ.  

Scroll to Top