καραπιπερης αιγιο γυψοσανίδα αίγιο ακράτα διακοπτό

Η γυψοσανίδα είναι ένα σύγχρονο υλικό ξηράς δόμησης. Σχεδιαστικά, έχει λύσει τα χέρια των αρχιτεκτόνων, διακοσμητών και των μηχανικών στην σύγχρονη δόμηση.

Η γυψοσανίδα και τα πλεονεκτήματα της χρήσης της στην σύγχρονη ξηρά δόμηση

Εξασφαλίζει γρήγορο χρόνο στην κατασκευή της, ελαφρύτερο βάρος σε σχέση με άλλα δομικά υλικά, σημαντική ηχομόνωση και πυραντοχή, καθώς και ευκολία στην τοποθέτηση.

Το ελαφρύτερο βάρος των κατασκευών με γυψοσανίδα σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά, είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στις αναπαλαιώσεις και ανακαινίσεις παλαιών κτιρίων. Τα παλαιά κτίρια πρέπει να αποφεύγουμε να τα επιβαρύνουμε με αυξημένα φορτία, εκτός των άλλων και λόγω των σεισμών.

Δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι η γυψοσανίδα είναι οικολογικό υλικό που κατασκευάζεται με πρώτη ύλη τον γύψο, ο οποίος υπάρχει σε αφθονία εκτός των άλλων στην Ελλάδα και στη Νότια Ευρώπη. Σημαντικό σε σχέση με άλλα δομικά υλικά είναι ότι, λόγω της χρήσης μεταλλικού σκελετού, επάνω στον οποίο τοποθετείται η γυψοσανίδα, είναι εύκολη η τοποθέτηση ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης κλιματισμού κλπ στο εσωτερικό του μεταλλικού σκελετού.

Αυτό μας απαλλάσσει από τα σκαψίματα που γίνονται σε άλλα δομικά υλικά όπως το τούβλο, το άλφα μπλοκ, οι τσιμεντόλινθοι, το YTONG κλπ. Η εξοικονόμηση κόστους είναι αξιόλογη γιατί εκτός των άλλων αποφεύγουμε και την δαπάνη να απομακρύνουμε από την οικοδομή τα μπάζα που προκύπτουν από τα σκαψίματα, πράγμα που είναι αναπόφευκτο στα τούβλα στις τουβουλίνες, στο YTONG, στις τσιμεντόπλινθες κλπ.

καραπιπερης αιγιοα κρατα διακοπτο γυψοσανίδες εγκατάσταση

Οι γυψοσανίδες είναι ανθεκτικα υλικό και βάφονται πολύ ωραία, δίνοντας παράλληλα πολλές δυνατότητες αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Φυσικά σε κάθε χώρο της οικίας, του καταστήματος, του γραφείου κλπ, πρέπει να χρησιμοποιείται η κατάλληλη γυψοσανίδα.

Στους εσωτερικούς χώρους με αυξημένη υγρασία, όπως τα μπάνια και οι κουζίνες, είναι απαραίτητο να τοποθετούνται οι άνθυγρες γυψοσανίδες και όχι οι γυψοσανίδες στάνταρντ (απλές) που τοποθετούνται στους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους που δεν έχουν αυξημένες υγρασίες.

Η επισκεψιμότητα τόσο των οροφών, όσο και των χωρισμάτων και τοίχων από γυψοσανίδα, επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση των κατάλληλων θυρίδων γυψοσανίδας (οροφής ή τοίχου) . Οι θυρίδες γυψοσανίδας παράγονται σε πολλές διαστάσεις π.χ. 60Χ60cm 50Χ50cm 40Χ40cm 30Χ30cm κλπ, και τοποθετούνται κατά την κατασκευή της οροφής ή των χωρισμάτων γυψοσανίδας.

Mε τη χρησιμοποίηση των θυρίδων γυψοσανίδας μπορούμε εύκολα να ελέγχουμε και να επισκευάζουμε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και συστήματα κλιματισμού, μηχανολογικές εγκαταστάσεις κλπ χωρίς να δημιουργούνται ζημιές στις τελειωμένες επιφάνειες της γυψοσανίδας.

καραπιπερης ακρατα διακοπτο γυψοσανίδα
καραπιπερης αιγιο διακοπτο γυψοσανιδα

Απλά ανοίγουμε τις θυρίδες και κάνουμε στο εσωτερικό της κατασκευής μας τις απαραίτητες εργασίες. Στα χωρίσματα γυψοσανίδας καθώς και στις οροφές γυψοσανίδας, μπορούμε να τοποθετούμε το μονωτικό υλικό που επιλέγουμε.

Η τοποθέτηση του μονωτικού υλικού είναι απλή και μας εξασφαλίζει την επιθυμητή μόνωση με τη χρήση του κατάλληλου μονωτικού υλικού ανά περίπτωση. Για ηχομόνωση χρησιμοποιούνται κυρίως πετροβάμβακας (σε πλάκες ή ρολό) ή πλάκες ορυκτοβάμβακα ή IZITHERM.

Αν και δεν πρέπει να αγνοήσουμε κατά την μελέτη της ηχομόνωσης ότι η γυψοσανίδα είναι ηχομονωτικό υλικό, πράγμα που είναι πλεονέκτημα και μας βοηθάει σημαντικά να πετύχουμε την ηχομόνωση που επιθυμούμε.

Για θερμομόνωση χρησιμοποιούμε κυρίως (XPS FIBRAN) εξηλασμένη πολυστερίνη ή διογκωμένη πολυστερίνη EPS γραφιτούχα ή λευκή. Για τα τζάκια υπάρχει ειδική ποιότητα γυψοσανίδας που αντέχει σε μεγάλες θερμοκρασίες, η πυράντοχη γυψοσανίδα η οποία είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται σε χρήσεις με αυξημένες θερμοκρασίες.

Στα βασικά πλεονεκτήματα της γυψοσανίδας στην ξηρά δόμηση, καταγράφεται η αντισεισμική συμπεριφορά της γιατί παρέχει αντισεισμική προστασία. Έχει παρατηρηθεί μετά τους σεισμούς, ότι τα συστήματα γυψοσανίδας που είναι κατασκευασμένα με το σωστό τρόπο και τα κατάλληλα υλικά, δεν παρουσιάζουν σκασίματα και ρήγματα ούτε έχουν παρατηρηθεί καταρρεύσεις.

Η γυψοσανίδα χρησιμοποιείται από αρχιτέκτονες και διακοσμητές πάρα πολύ και σε ανακαινίσεις διαμερισμάτων, οικιών, γραφείων, εμπορικών καταστημάτων κλπ. Τους δίνει τη δυνατότητα και την ελευθερία να σχεδιάζουν εντυπωσιακές κατασκευές οροφών με ειδικά σχέδια και επίπεδα, κρυφούς φωτισμούς, τοιχοποιίες με εσοχές, κλπ αρχιτεκτονικά στοιχεία, επενδύσεις τζακιών, βιβλιοθήκες, έπιπλα με ράφια, κουρτινόξυλα κλπ.

Στους εσωτερικούς χώρους, οι γυψοσανίδες έχουν μεγάλη αντοχή εφόσον τοποθετούνται με το σωστό τρόπο από εξειδικευμένους τεχνίτες, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά (βίδες –στόκους- ταινίες-αστάρια κλπ).

Η σωστή τοποθέτηση εξασφαλίζει στερεότητα, αποφυγή ρηγματώσεων στις ενώσεις, τελειότατη βαφή των επιφανειών, είτε οροφών, είτε τοίχων καθώς και την καλύτερη ηχομόνωση. Στις γυψοσανίδες με τη χρήση ειδικού ασταριού και κατάλληλης κόλλας, είναι απλό να κολληθούν πλακάκια τοίχου, μάρμαρα κλπ τόσο σε μπάνια όσο και σε κουζίνες.

Επίσης, στη γυψοσανίδα με τη χρήση ειδικών βυσμάτων, μπορούν να αναρτηθούν πίνακες και αντικείμενα με αυξημένα βάρη ( σώματα καλοριφέρ – είδη υγιεινής κλπ). Καλό θα είναι, όταν στην γυψοσανίδα πρόκειται να τοποθετηθούν ντουλάπια κουζίνας κρεμαστά και άλλα ιδιαίτερα βαριά αντικείμενα κατά την κατασκευή του μεταλλικού σκελετού της γυψοσανίδας να γίνεται πύκνωση στους μεταλλικούς ορθοστάτες.

Δηλαδή, να μπαίνουν οπωσδήποτε περισσότερα και πιο πυκνά τα κατακόρυφα σίδερα της γυψοσανίδας (ορθοστάτες).

Αντί των συνηθισμένων αποστάσεων των ορθοστατών 60cm , καλό θα είναι, να υπάρχει κενό 40cm από σίδερο σε σίδερο καθώς και κάποια πύκνωση οριζοντίως με επιπλέον σίδερα (μεταλλικό σκελετό).
Σε χώρους εστίασης, καταστήματα, καφέ, club και χώρους γενικά με αυξημένους θορύβους, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, κατά την κατασκευή, η χρήση διάτρητων γυψοσανίδων σε κάποια σημεία προκειμένου να υπάρχει στο χώρο καλύτερη ακουστική και ηχοαπορρόφηση.

Μετά την τοποθέτηση των γυψοσανίδων, την αρμολόγηση των αρμών με ειδικό στόκο, τα στοκαρίσματα στις βίδες κλπ , τα τριψίματα, το στοκάρισμα όλων των επιφανειών γυψοσανίδας με παρεντίνα και γενικά την ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται πριν τη βαφή, καλό θα είναι στις γυψοσανίδες να χρησιμοποιείται αστάρι γυψοσανίδας.

καραπιπερης διακοπτο ακρατα γυψοσανιδα
καραπιπερης ακρατα γυψοσανιδες μονωση

Για την βαφή των εσωτερικών οροφών, χωρισμάτων και τοίχων από γυψοσανίδα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα οικολογικά χρώματα της STATUS όπως το STATUS ECO το οποίο εξασφαλίζει ποιότητα, φωτεινότητα και διάρκεια ζωής, δίνοντας στον πελάτη τη δυνατότητα να επιλέξει την απόχρωση που επιθυμεί μέσα από χιλιάδες αποχρώσεις που μπορούμε να του ετοιμάζουμε στην χρωστική μηχανή μας.

Για την βαφή σε μπάνια και κουζίνες συνιστάται η χρησιμοποίηση του ειδικού αντιμουχλικού χρώματος της STATUS KITCHEN AND BATH.

Η κατάλληλη χρήση της τσιμεντοσανίδας

τσιμεντοσανίδες καραπιπέρης εβεξ αίγιο πάτρα

Στους εξωτερικούς χώρους δεν συνιστάται να χρησιμοποιούνται γυψοσανίδες αλλά επιλέγουμε να τοποθετούμε τσιμεντοσανίδες ή πλάκες εξωτερικής χρήσης (υαλοσανίδες κλπ) που αντέχουν στις εξωτερικές συνθήκες, αν τοποθετηθούν σωστά και περαστούν με τα ανάλογα επιχρίσματα, που απαιτούνται ανά περίπτωση.

Οι τσιμεντοσανίδες τοποθετούνταιι σε εξωτερικές οροφές και τοιχοποιίες από εξειδικευμένους τεχνίτες . Τσιμεντοσανίδες και πλάκες εξωτερικής χρήσης (υαλοσανίδες) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε εσωτερικούς χώρους με μεγάλη υγρασία όπως μπάνια κλπ άλλα με πιο αυξημένο κόστος κατασκευής, σε σχέση με τις άνθυγρες γυψοσανίδες.

Με τη χρήση ειδικού ασταριού και κατάλληλης κόλλας μπορούμε να κολλήσουμε στην τσιμεντοσανίδα πλακάκια, μάρμαρα κλπ. Οι τσιμεντοσανίδες είναι υλικό εξωτερικής δόμησης και είναι κατάλληλες και για εφαρμογή των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης (CLIMA PLUS κλπ).

Επίσης οι τσιμεντοσανίδες είναι κατάλληλες για προσόψεις κτιρίων,μετώπες κούτελα κλπ. εφαρμογές σε χώρους που βρέχονται και έχουν υγρασίες. Απαραιτήτως θα πρέπει να τοποθετούνται με τον σωστό τρόπο του συστήματος κατασκευής και να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα υλικά, υαλοπλέγματα, επιχρίσματα, αστάρια κλπ. σοβάδες-πάστα κλπ.

πλάκες καραπιπέρεης εβεξ ακράτα διακοπτό αίγιο

Έτσι εξασφαλίζεται αντοχή στον αέρα, τις βροχές, τις υγρασίες και διάρκεια ζωής στην κατασκευή. Οι τσιμεντοσανίδες και υαλοσανίδες τοποθετούνται όπως και οι γυψοσανίδες σε μεταλλικό σκελετό (ορθοστάτες-στρωτήρες-οδηγοί κλπ).

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μονωτικού υλικού για ηχομόνωση –θερμομόνωση ανάμεσα στους ορθοστάτες όπως γίνεται στις γυψοσανίδες. Επίσης κατά την κατασκευή, είναι εύκολη η τοποθέτηση ενδιάμεσα στον μεταλλικο σκελετό, ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, υδραυλικής εγκατάστασης και συστήματος κλιματισμού κλπ.

Μετά την τοποθέτηση των τσιμεντοσανίδων και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών (τοποθέτηση γωνιόκρανων-υαλοπλέγματος- νεροσταλάκτη, κάλυψη με επίχρισμα, διάστρωση με αστάρι, εφαρμογή σοβά, πάστα κλπ) μπορούμε να βάψουμε την επιφάνεια με τα κατάλληλα χρώματα της STATUS για εξωτερική χρήση όπως το 100% Ακρυλικό χρώμα STATUS, το ελαστομερές ALL WEATHER της STATUS κλπ.

Όλα τα χρώματα της STATUS χρωματίζονται στην χρωστική μηχανή μας στην απόχρωση που επιθυμεί ο πελάτης μας.Τα χρώματα εξωτερικής χρήσης STATUS είναι αρίστης ποιότητας με μεγάλη αντοχή, καλυπτικότητα και διάρκεια ζωής.

Συνιστάται πριν τη βαφή να περαστεί η επιφάνεια με το ειδικό αστάρι STATUS DUR κατάλληλο για εξωτερικούς χώρους. Στα υλικά ξηράς δόμησης συμπεριλαμβάνονται και οι ψευδοροφές ορυκτών ινών-TILES. Είναι σύγχρονη, ελαφριά και συμφέρουσα λύση .

Οι οροφές ορυκτών ινών στην ξηρά δόμηση

οροφές ορυκτών ινων καρταπιπέρης αίγιο

Οι οροφές ορυκτών ινών χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους, γραφεία, εκθέσεις, εμπορικά καταστήματα, ιατρεία, νοσηλευτικές μονάδες κλπ. Είναι πλάκες επισκέψιμων οροφών, οι οποίες τοποθετούνται σε μεταλλικό σκελετό, ο οποίος αναρτάται από την πλάκα της οροφής και στερεώνεται περιμετρικά στους τοίχους.

Απαιτείται μεταλλικός σκελετός κατάλληλος για ορυκτές ίνες και βινυλικές πλάκες TILES. Οι πλάκες που σήμερα χρησιμοποιούνται συνήθως είναι διαστάσεων 60 Χ60cm. Στο παρελθόν, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία είχαν χρησιμοποιηθεί και πλάκες 60Χ120cm.

Όμως ποιοτικά πλεονεκτούν οι πλάκες διαστάσεων 60Χ60cm. Γι αυτό κυριάρχησαν στην αγορά. Οι οροφές με πλάκες ορυκτών ινών μας διευκολύνουν γιατί είναι πολύ εύκολα επισκέψιμες. Αυτό μας επιτρέπει χωρίς την παραμικρή ζημιά στην οροφή , απλά σηκώνοντας τις πλάκες, όπου απαιτείται, με ευκολία να ελέγχουμε κάθε εγκατάσταση που είναι τοποθετημένη στην οροφή του χώρου μας, κάνοντας ότι εργασία χρειασθεί σε κλιματισμούς, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , πυρασφάλεια και εγκαταστάσεις πυρανίχνευσης κλπ.

Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι κλπ καθώς και σε ιατρικά εργαστήρια κλπ. καλό θα είναι, να χρησιμοποιούνται τα TILES δηλαδή οι πλάκες με βινυλική ταπετσαρία.

Αυτές οι πλάκες είναι πλενόμενες, πράγμα που είναι σημαντικό πλεονέκτημα χωρίς να είναι ιδιαίτερα ακριβές, σε σχέση με τις κλασικές πλάκες ορυκτών ινών. Οι οροφές ορυκτών ινών είναι γρήγορες στην κατασκευή τους , είναι ελαφριές, βελτιώνουν την ακουστική του χώρου και τοποθετούνται από εξειδικευμένους τεχνίτες.

Η επιχείρησή μας με την πολύχρονη δραστηριότητά της, έχει τροφοδοτήσει με εμπορεύματά της σε μικρά και μεγάλα έργα όλα τα απαιτούμενα υλικά για κατασκευές με γυψοσανίδες- τσιμεντοσανίδες-υαλοσανίδες-οροφές ορυκτών ινών- εξωτερική θερμοπρόσοψη κλπ τόσο στο Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, ΑκράταΠάτρα Καμάρες Καλάβρυτα κλπ καθώς και σε πολλά έργα που έχουν γίνει στο Νομό Κορινθίας με την συνεχή της παρουσία στο Δερβένι, στο Ξυλόκαστρο, στο Κιάτο, τα Τρίκαλα Κορινθίας, την Κόρινθο κλπ.

Scroll to Top