καραπιπερης εβεξ αιγιο ετοιμα κονιάματα
Τα πλεονεκτήματα των τυποποιημένων έτοιμων κονιαμάτων σε σχέση με τα συμβατικά παραδοσιακά κονιάματα.

Τα έτοιμα κονιάματα – σοβάδες είναι προϊόντα βιομηχανικής παραγωγή και παράγονται σύμφωνα με καθορισμένες προδιαγραφές και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους και πιστοποιήσεις. Είναι προϊόντα τυποποιημένα και παραδίδονται ενσακισμένα συνήθως σε σακιά των 25kg και των 40kg.

Tα έτοιμα κονιάματα προσφέρουν αδιάλειπτα σταθερή ποιότητα και σαφώς προκαθορισμένη κοκκομετρία λόγω των προδιαγραφών του κάθε προϊόντος.  Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους είναι σταθερά και παραμένουν ίδια σε κάθε παρτίδα προϊόντος που παράγεται.

Σε αντίθεση με τους έτοιμους σοβάδες – επιχρίσματα, οι συμβατικοί – παραδοσιακοί σοβάδες – επιχρίσματα δεν έχουν πάντοτε και συνεχώς αυτά τα σταθερά ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά παρουσιάζουν συνήθως έντονες διακυμάνσεις, τόσο στην καθαρότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών, όσο και στα ποιοτικά στάνταρντς που φυσιολογικά αυτά θα έπρεπε να έχουν (άμμος, ασβέστης κλπ).

επισκευαστικό κονίαμα thrakon καραπιπερης εβεξ

Αδιαμφισβήτητα όμως, είναι απαραίτητο τα έτοιμα κονιάματα να αποθηκεύονται  επιμελώς σε κλειστούς στεγασμένους χώρους αποθηκών, προκειμένου να μη καταστρέφονται και να ανταποκρίνονται πλήρως στις αυξημένες ποιοτικές τους ιδιότητες καθώς και στις προδιαγραφές τους, χωρίς να αλλοιώνονται.

Τα έτοιμα επιχρίσματα της ΘΡΑΚΩΝ αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς συμβατικούς σοβάδες γιατί εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων τους, προσφέρουν ταχύτητα κατασκευής, ανθεκτικές επιφάνειες χωρίς σκασίματα, οικονομία, άριστο φινίρισμα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τα έτοιμα κονιάματα και σοβάδες που παράγονται στη χώρα μας από την βιομηχανία δομικών υλικών ΘΡΑΚΩΝ ΑΕΒΕ, δίνουν τη σύγχρονη και ποιοτική λύση σε όλες τις ανάγκες επιχρισμάτων που προκύπτουν, τόσο σε νεοανεγειρόμενες οικοδομές, όσο και σε επισκευές και ανακαινίσεις υφιστάμενων κτιρίων.

Γιατί χρησιμοποιούμε προϊόντα ΘΡΑΚΩΝ;

Xρησιμοποιούμε τα επιχρίσματα κονιάματα και σοβάδες της ΘΡΑΚΩΝ γιατί είναι η απόλυτα ποιοτική επιλογή μας. Η ΘΡΑΚΩΝ είναι μια πρωτοπόρα βιομηχανία, μέλος ενός δυναμικού ομίλου (ΥΤΟΝG ΠΟΡΟΜΠΕΤΟΝ – STATUS κλπ) με παραγωγή αξιόπιστων και πολύ εξειδικευμένων προϊόντων στα 4 εργοστάσιά της στην Ελλάδα.  

Η συνεχής ανάπτυξη νέων και εξειδικευμένων προϊόντων, μας εξασφαλίζει αξιόπιστες λύσεις σε πολλά τεχνικά προβλήματα και στις κατασκευές έργων. Οι τσιμεντοειδείς σοβάδες της ΘΡΑΚΩΝ αποτελούνται από τσιμέντο, χαλαζιακή άμμο ή μάρμαρο, ασβεστολιθικά FILLERS και βελτιωτικά πρόσθετα.

thrakon clima plus καραπιπερης εβεξ

Τα επιχρίσματα της ΘΡΑΚΩΝ, είναι προϊόντα υψηλής αντοχής και προσφέρουν  άριστες συγκολλητικές και υδατοαπωθητικές ιδιότητες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σοβάδων, όπως σοβάς πεταχτός, σοβάς βασικής στρώσης, αδιάβροχοι – υδατοαπωθητικοί σοβάδες, σοβάδες τελικής στρώσης κλπ.

Παράγονται σε πολλές διαφορετικές κοκκομετρίες που είναι κατάλληλες για κάθε εργασία. Οι τσιμεντοειδείς σοβάδες της ΘΡΑΚΩΝ χρησιμοποιούνται τόσο σε εξωτερική χρήση (υδατοαπωθητικοί, αδιάβροχοι) όσο και σε εσωτερική χρήση.

Ανάλογα με τον τύπο του σοβά, αλλάζει το πάχος εφαρμογής του και η κατανάλωσή του ανά τετραγωνικό μέτρο. Υπάρχουν σοβάδες μονόστρωτοι και σοβάδες κατάλληλοι για διάστρωση και για περισσότερες από μία στρώσεις. Οι σοβάδες της ΘΡΑΚΩΝ είναι κατάλληλοι και για πολλές επισκευαστικές χρήσεις.

Παράγονται ανάλογα με τον τύπο του σοβά, είτε με χαλαζιακή άμμο είτε με υπέρλευκα ασβεστολιθικά αδρανή και επιτρέπουν στις επιφάνειες που εφαρμόζονται, να αναπνέουν.

Είναι προϊόντα με άριστη κοκκομετρική κατανομή και ισχυρή πρόσφυση στο υπόστρωμα. Είναι υλικά πολύ ευκολοδούλευτα, με γρήγορη  και σωστή εφαρμογή, άριστο φινίρισμα και τελική επιφάνεια, χωρίς να κρεμάνε από την επιφάνεια που εφαρμόζονται. Είναι προϊόντα πιστοποιημένα με πιστοποιητικό CE και με ευρωπαϊκό πρότυπο EN 998-1.

σοβάδες therakon καραπιπερης εβεξ

Οι σοβάδες ΘΡΑΚΩΝ είναι κατάλληλοι για επιχρίσματα τόσο σε τούβλα, τουβιλίνες, ytong, τσιμεντόπλινθες κλπ όσο και σε μπετόν (σκυρόδεμα). Υπάρχουν σε σακιά 25kg και 40kg και συνοδεύονται από το διαρκές απόθεμα της επιχείρησής μας σε μεγάλη ποικιλία ειδικών ασταριών (χαλαζιακά, μικρονιζέ – υψηλής διείσδυσης, πρόσφυσης, ακρυλικά νερού, DUR διαλύτου, πολυουρεθανικά κλπ), κάθε τύπου γαλακτωμάτων LATEX, ρητινών κλπ προϊόντων της ΘΡΑΚΩΝ.

Επίσης υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα όλα τα βοηθητικά υλικά, εργαλεία δόμησης, υαλοπλέγματα, ίνες προλυπροπυλαινίου, γωνιόκρανα κλπ. Στην επιχείρησή μας διαθέτουμε και κάθε τύπου ειδικά επισκευαστικά κονιάματα κατάλληλα για εξωτερική και εσωτερική χρήση, τόσο σε τοιχοποιίες όσο και σε σκυρόδεμα.

Οι σοβάδες – επιχρίσματα της ΘΡΑΚΩΝ τόσο με χαλαζιακή άμμο NHP 250 όσο και με μάρμαρο ΝΗΡ 255, έχουν χρησιμοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια τόσο σε ορεινές όσο και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Έχει γίνει εκτεταμένη εφαρμογή των σοβάδων – επιχρισμάτων της ΘΡΑΚΩΝ τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Κορινθία καθώς και στα Ιόνια Νησιά κλπ. περιοχές με άριστα αποτελέσματα στην εμφάνιση και με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Τα επιχρίσματα της ΘΡΑΚΩΝ έχουν εκτεταμένα χρησιμοποιηθεί στο Αίγιο, στον Ερινεό, στην Ακράτα, στην Πάτρα, στο Δερβένι, στο Ξυλόκαστρο κλπ, τόσο στα πεδινά και παραθαλάσσια όσο και στους ορεινούς οικισμούς τους (Φτέρη, Τρίκαλα Κορινθίας, Καλάβρυτα, Παναχαϊκό κλπ), σε πόλεις και χωριά.

Διαθέτουμε, επίσης, γυψοσοβάδες μιας στρώσης που είναι κατάλληλοι για σοβάτισμα εσωτερικών επιφανειών. Οι γυψοσοβάδες εξασφαλίζουν τελική επιφάνεια κατάλληλη για βάψιμο αντικαθιστώντας το σπατουλάρισμα. Υπάρχει γυψοσοβάς χεριού και μηχανής καθώς και οικοδομικός γύψος και γύψος καλλιτεχνίας.

Παράλληλα με τους σοβάδες, διατίθενται και τα κονιάματα τοιχοποιίας της ΘΡΑΚΩΝ όπως η έτοιμη λάσπη κτισίματος 40kg που είναι κατάλληλη για κτίσιμο δομικών στοιχείων (τούβλα, πέτρες, τσιμεντόλιθοι, πλάκες πεζοδρομίου κλπ). Είναι προϊόν που προσφέρει ισχυρή συγκόλληση και μεγάλες αντοχές στην υγρασία και στον παγετό, γιατί είναι κονίαμα τροποποιημένο με πολυμερή πρόσθετα τσιμεντοειδούς βάσεως, με χαλαζιακή άμμο, βελτιωτικά πρόσθετα και ασβεστολιθικά fillers.

συνδετική κολλα ytong thrakon καραπιπερης  εβεξ

Φυσικά, υπάρχει ετοιμοπαράδοτη, στην επιχείρησή μας, χαλαζιακή άμμος σε σακιά καθώς και ειδική κόλα για κτίσιμο δομικών στοιχείων πορομπετόν (ytong, alfa block κλπ). Επίσης υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες στην επιχείρησή μας  όλες οι κόλλες πλακιδίων και οι αρμόστοκοι πλακιδίων της ΘΡΑΚΩΝ, όπως επίσης και όλα τα απαραίτητα υλικά για πατητή τσιμεντοκονία.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε και τα καταξιωμένα  στην αγορά, προϊόντα της ΘΡΑΚΩΝ που χρησιμοποιούνται στις εξωτερικές θερμοπροσόψεις και τα οποία  διαθέτουμε ετοιμοπαράδοτα στην επιχείρησή μας. Αυτά είναι μεταξύ άλλων και το THC 405 PLUS που είναι εξιδεικευμένο προϊόν, ινοπλισμένο, κατάλληλο επίχρισμα σοβατίσματος κάθε είδους θερμομονωτικών πλακών (EPS διογκωμένη πολυστερίνη, XPS εξηλασμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακας) και το DEC 428 clima plaster που είναι άκαυστο ινοπλισμένο τελικό επίχρισμα λευκό ή έγχρωμο (βαφόμενο από εμάς σε χιλιάδες αποχρώσεις) με μεγάλες αντοχές στην υπεριώδη ακτινοβολία U/V και εξαιρετική υδατοαπωθητικότητα.

καραπιπερης εβεξ  clima plaster

Είναι υψηλής ποιότητας ακρυλικός σοβάς με ρητίνες σιλικόνης σε μορφή πάστας και διατίθεται σε δοχείο 25kg. Είναι προϊόν κατάλληλο για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και εφαρμόζεται εύκολα επάνω σε οποιαδήποτε σοβατισμένη ή βαμμένη επιφάνεια αφού προηγουμένως φυσικά χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο αστάρι.

Κλείνοντας το άρθρο αυτό, θα θέλαμε να τονίσουμε την ορθή διαχείριση αποθήκευσης όλων των κονιαμάτων- σοβάδων κλπ προϊόντων από την επιχείρησή μας. Όλα τα προϊόντα μας βρίσκονται συνεχώς αποθηκευμένα σε κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους  έτσι ώστε να έχουν πλήρη προστασία και να παραδίδονται στους πελάτες μας ασφαλή και σε άριστη κατάσταση.

Scroll to Top